totul despre Delta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: totul despre Delta
Poti merge la Gorgova cu masina,drumul are portiuni grele dar,se ajunge.Mai rau este cand ploua,sper sa nu fie cazul.Cu barca poti vizita Cuzmintii(loc de suflet pt. mine),lacul Gorgova si chiar Litcovul cu multitudinea lui de posibilitati.Puteti pune cortul "la plopi",unde se pescuieste la stationar si cei dibaci prind binisor.se poate pescui pe brat(trebuie sa cunosti locurile) sau sa intri pe "centura" si apoi pe Sontea care iti va oferi variantele ei.
Multumesc deltaic pentru informatii,ramane sa vorbesc cu colegi mei sa ne hotaram in privinta locatiei.

Ne-am hotarat mergem la Murighiol acolo lasam auto,lansam barca la apa si mergem in recunoastere dupa un loc de campare&pescuit.Singura nelamurire este ce taxe trebuiesc platite si unde?
Proaspat intors din delta,voi face relatari ceva mai tarziu. Reusita iesire !
>mandea85< Atentie la locurile de campare si la permisul de navigatie(daca este cazul). Taxele necesare accesului/pescuit sunt cele ARBDD si au fost in total 60 lei.
>mandea85< Atentie la locurile de campare si la permisul de navigatie(daca este cazul). Taxele necesare accesului/pescuit sunt cele ARBDD si au fost in total 60 lei.
-
- utilizator constant
Treci prima data prin Tulcea la ARBDD...langa casa sindicatelor,in spate chiar pe falezamandea85 scrie:Ne-am hotarat mergem la Murighiol acolo lasam auto,lansam barca la apa si mergem in recunoastere dupa un loc de campare&pescuit.Singura nelamurire este ce taxe trebuiesc platite si unde?
de acolo iei
permisul de pescuit in delta
permisul de intrare in delta
permisul de acces cu barca in delta
fara ele esti halit
Salutari
Stie cineva mai este biroul de platit accesul la Murighiol ?
Stie cineva mai este biroul de platit accesul la Murighiol ?
"gsteph"si lansetele lui a terorizat zona de sud a deltei zilele astea.A plecat din Murighiol si poate stie el ceva,oricum,va veni cu vesti proaspete.
liviu,ne detaliezi ultima iesire?
cum sunt apele,ce rapitori "activeaza"

cum sunt apele,ce rapitori "activeaza"

Adriane,ultima iesire a fost de exceptie din toate punctele de vedere.Am si la gastronomie ceva de scris. Am fost foarte ocupat si,contrar obiceiului,nu am scris imediat ce am revenit. Ma mobilizez pe seara si voi face o cronica a ultimei escapade.
-
- utilizator constant
din pacate lansetele mele au avut o mica aventura...deltaic scrie:"gsteph"si lansetele lui a terorizat zona de sud a deltei zilele astea.A plecat din Murighiol si poate stie el ceva,oricum,va veni cu vesti proaspete.

in Murighiol nu stiu daca mai este birou al ARBDD.
eu am platit frumusel tarifele - barca, pescuit si accesul - prin banca (online banking) in cele 2 conturi ale ARBDD (la trezorerie). dupa ce mi s-a confirmat plata, am facut copii ale OP-urilor. am trimis un email la ARBDD si m-au sunat dupa cateva zile - le-am zis ca sunt in Sfantu Gheorghe unde este un birou al ARBDD dar nu am gasit pe nimeni. si cu asta basta. copii dupa platile facute sunt suficiente la control. daca au de comentat, repede telefon la Tulcea.
am fost in Sfantu Gheorghe 1 saptamana de la Rusalii. am last barca la apa in Murighiol la debarcader unde oamenii sunt foarte cumsecade si te ajuta daca e cazul, si nu cer nimic. in fine, eu i-am cinstit - au zis "de o inghetata" si le-am dat de vreo 10 si mare a fost surpriza cand i-am vazut dupa aia cu 2 inghetate pe batz din care mancau cu pofta.
15 lei parcarea (masina si peridoc).
asta a fost un mic concediu impreuna cu sotia in care prioritatile au fost plimbarea cu barca, plaja si pescuit - exact in aceasta ordine.
am mers de la Murighiol la Sfantu pe Dunare - tulbure, mare (mai mult de 1m crescuta), anafoare zdravene la intersectii cu taieturile. avat care sare. pescarii nu prea mai prind nimic in plase ceva somn si mai intra crap. nu am auzit de salau.
voiam sa parcurg Crasnicolul de la canalul de centura (km 44-29) la Palade, Taratza, Belciug.
pentru Crasnicol am facut o expeditie de "defrisare" impreuna cu un om de incredere din Sf. Gh. am fost sa taiem niste craci submerse si sa mai eliberam din blocajele din 1/2 de nord a Crasnicolului, ceea ce am si facut.
apa limpede pe canale, crescute si balta inundata. mult peste e tras in zonele inundate, se vede cum colcaie printre tulpinile de stuf. mult puiet!
intrarea pe Taratza e posibila desi ingustata de stuf. din pacate nu am avut timp sa merg in plimbare pe Taratza si nici pe Belciug.
cu o dimineata inainte sa se strice vremea am cautat stiuca pe Cisterna (Palade intre Crasnicol si Uncova), dar probabil ca vremea in schimbare a facut-o sa fie... indiferenta.
canalul Tataru - are marle la 40-50 cm. am prins doua si am scapat doua. una a ajuns la o ciorba. biban frumusel, mai ales la intersectie cu Centralul. intrarea in lacul tataru e COMPLET blocata, nu mai e nici un pasaj fie el cat de ingust - este bine daca devine izolat, va fi mai putin pescuit la plase (din motive de distanta si gaz).
Tatarciuk (care e mai mult o japsa) - tot biban frumusel. stiuca nu. trecerile in Tataru nu mai sunt... sau sunt acoperite de stuf.
din cauza expeditiei de defrisare nu am mai reusit sa ajung in Rosulet, Rosu si apoi Tataru, si nici Puiu. se prinde ceva stiuca, ceva biban... din auzite.
se pare ca au cam disparut electricienii - se spune ca sunt dure controalele. macar de ar fi asa...
aventura cu lansetele: in ziua "Marea Defrisare" trebuia sa dam o tura mica pe Cisterna si Taratza, asa de test.ma duc si il iau pe Nicu Moldoveanu (omul de incredere la Sfantu), punem benzina... si el zice: "da' tu n-ai luat lansete?" in graba dupa 2 drumuri la barca (rezervor, vasle, topor, ferastrau, trusa voblere si linguri, parama) uitasem cele 2 lansete pe ponton!!! fuga inapoi, lipsisem max. 1/4 de ora, lansetele ioc! se uita Nicu la ponton... "a trecut cineva cu o roaba. mai era o barca aici?" confirm, si el imi zice cine e. am dat amandoi niste telefoane... in fine, cand ne-am intors de la taiat copaci am primit telefon ca sa vin cu o bere(beri) ca buna recompensa pentru gasitor(i).
una din lansete era de la Grecu - Marcel Ilies de aici de pe forum. sa ii fie tarana usoara! de aia mi-ar fi parut cel mai rau, pentru ca atat cat o sa pescuiesc cu ea o sa il pomenesc de bine.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.