totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Re: totul despre Delta

Mesaj de nik2008 » 14 Mai 2013, 10:22

>deltaic< La Mila ma cazez si vreau sa merg pe Stipoc, Razboinita, Ligheanca, Olguta, Sontea, pe canalul Eracle spre manastire si poate Babina si L. Dracului.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 15 Mai 2013, 19:45

> Simtome: nerabdare acuta, tremurat usor,insomnii,lipsa poftei de mancare(cred ca “Sindromul Deltei”.
> Tratament exagerez),lipsa de concentrare.
> Diagnostic:: 10-11 ore miscari sacadate din mana(lanseuri si recuperari) ,badijonari cu “Ardbeg”,plimbari lungi in zone putin umblate ,inainte de culcare cel putin 4 ore de vorbarie la un vin bun.Tratamentul nu ofera imunitate, dar poate ameliora pe perioade scurte suferinta.
Cred ca am contactat de undeva boala asta si drept urmare plec la tratament.
>nik2008<hai sa punem mp-ul la treaba.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 15 Mai 2013, 20:03

S-au amestecat randurile si nu se mai intelege nimic,asta e...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 21 Mai 2013, 19:44

Candva,in a doua jumatate a secolului trecut,ajungeam prima oara in delta,la Dunavatul de Jos.Fara sa constientizez la vremea respectiva,abundenta de peste m-a legat ireversibil de delta. Mare lucru pentru un pusti de 11 ani sa poata prinde tot felul de pesti fara prea mare efort(de lucrul asta imi dau seama acum). Locuitorii deltei,lipoveni,romani sau haholi, aveau oarecare respect pentru tot ce le oferea aceasta si, intr-o anumita masura respectau niste legi nescrise,transmise de generatii. Analizand acum,abuzuri se faceau si in timpurile acelea dar,nu la un asemenea nivel ca in perioada actuala. Azi se braconeaza fara scrupule si nu ma refer doar la braconajul pestilor.
Pe 7 iunie prohibitia(pentru cei cu bun simt) se va sfarsi si va incepe “exodul”.Pescari de toate genurile si stilurile vor invada delta in incercarea de a obtine cat mai multe si mai mari capturi. Pana atunci siuatia sta in felul urmator:
-apa in scadere nu tocmai accelerata,cota Ceatal Sf.Gh.la intoarcere 327-2(comparati cu cota publicata in prima iesire pe 2013);
-in mare parte toate canalele si lacurile sunt limpezi;
-se braconeaza non stop cu plase,noaptea si asta influenteaza rezultatele celor ce vin dimineata sa pescuiasca”sportiv”.Multe zone sunt deranjate si nu se mai obtin rezultate satisfacatoare,de cele mai multe ori chiar nule.
Am pescuit pe Babina,Lacul Dracului,magistral Pardina,canalul de legatura Babina-Pardina(pe langa zona de protectie Rosca-Buhaiova), canal ce este de la jumatate spre Chilia tulbure si obturat partial de 2 copaci.Mi-am mai incercat “maiestria”pe Lopatna si Bahrova,japsele din zonele mentionate si pe incintele din nord.Lasand la o parte incintele,am avut ceva capturi,mici si destul de sporadice pe natural(de stiuca este vorba).Am prins binisor bibani,desi incercam sa-i evit. Avatii incep sa devina tot mai activi,se desconspira usor.
O zi am dedicat-o studiului unor zone putin umblate de mine si gastronomiei .
Mare atentie ! Vesta de salvare este OBLIGATORIE,se fac controale si se dau amenzi.
Taxa de intrare in delta=30 ron/an,pescuit=30 ron/an,platite la ARBDD,in Tulcea.
Pe canalul de centura spre Sontea au mai cazut 2 copaci zilele astea si ingreuneaza trecerea.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Mai 2013, 21:03

deltaic sa iti tii telefonul deschis.... tre sa vorbim ceva :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

peavey
junior
junior

Mesaj de peavey » 24 Mai 2013, 17:30

Salut,frumoase povestile,stiu ce zici si din pacate o sa ramana povesti...O intrebare: vesta de salvare este obligatorie si in cazul barcilor cu vasle? Motorul nu ma pasioneaza,nu-mi trebe barait...:)
Doua lucruri ma alina si ma vindeca de boala
Damigeana cand e plina si mandruta cand e goala...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 24 Mai 2013, 17:50

Referitor la vesta de salvare,cred ca in orice gen de ambarcatiune sunt obligatorii.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 30 Mai 2013, 20:20

deltaic scrie:Referitor la vesta de salvare,cred ca in orice gen de ambarcatiune sunt obligatorii.
remember?

noaptea pe Sulina si mai departe spre Mila 23, fara apa?
4 intr-o barca si o singura vesta? :o :o :o
:D :D :D !
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

partida pescuit 6-9 iunie

Mesaj de nik2008 » 10 Iun 2013, 21:06

Am fost in Delta in perioada 6-9 iunie in zona Mila 23. Sa relatez:
1. Apa mare si limpede;
2. Pe canale apa curgea destul de tare;
3. Pe lacuri mult bradis si putine ochiuri unde poti sa dai. Daca ai motor cu cizma lunga nu recomand sa intri.
4. Am pescuit pe canale, incercand cu linguri, offseturi si voblere (slidere in special). Nu am dat cu jiguri pentru ca si aici este mult bradis.
5. Joi, 6 iunie, a fost excelent, chiar daca stiuca s-a lasat asteptata, iar aceasta o spun pentru ca nu am vazut plase, vintire, taliane etc. si nici manelisti inchinatori lui Bachus gonind la bustul gol pe salupe cu nspe cai putere. Vineri totul s-a schimbat. Nerabdarea inceputului de sezon la pescuit a pus in miscare lotci si salupe cu zeci de scule de pescuit autohton, care zburau spre locuri numai de bastinasi stiute. Anul acesta au trebuit sa munceasca destul de mult, dat fiind faptul ca apa este foarte mare si pestele sta in stuf. In aceasta forfota am reusit sa ne gasim si noi un locusor, pe Sontea, unde am rapus mandria unor bibanoi strasnic de luptatori. Sambata...s-a dezlantuit pototpul! Potopul de fripturisti, manelisti, pipitze, adicatelea ploua din toate partile cu ei. Am fost de-a dreptul asaltati, bombardati, haituiti, chiar loviti in mandria noastra de pescari pasnici, cu acte in regula, asezati cuminti la rascruce de...canale pe o Laguna 480. Veneau cate patru sau cinci salupe in formatie, amintindu-mi de escadrilele de stiuci germane ce brazdau cerul in Al Doilea Razboi Mondial. Sa spun ca ne-au spart timpanele, ne-au bagat apa in barca, au dat de-a dreptul peste noi, s-au pozitionat in fata noastra, vorbind tare si plescaind apa cu linguroaie... de stiuca. Nu pot sa va descriu mahnirea care m-a cuprins si greata, nu cea sartriana, fata de aparitia și manifestarea unui nou tip de personagiu: fripturistul deltar. Total diferit de iubitorul de natura, fripturistul deltar este o faptura stranie, o hidra ce iese din apa minunata a Deltei inspaimantandu-te cu hidosenia ei, un minotaur ce te ataca din labirintul deltaic de canale, o meduza gata sa te inece cu miscarile ei gratioase...
6. Duminica am pescuit exclusiv la biban, eliberand majoritatea luptatorilor vargati, multumindu-le in prealabil pentru salvarea unei partide de pescuit ce se anunta ratata. Data fiind cresterea apei si scaderea temperaturii, stiuca a intrat in stuf si a refuzat sa iasa, lasand bibanului si avatului cale libera la festin.
7. Am avut si doua momente de bucurie: primul, atunci cand am aflat ca pescarii autohtoni nu au reusit sa mulga stiuca de icre, aceasta scapand de supliciu din cauza vremii, al doilea moment de bucurie a fost atunci cand am vazut milioanele de pestisori, adevarate batalioane de gradinari, ce se brazdau linistiti apa Deltei.
8. La plecare am constatat ca apa maronie incepea sa ia locul celei cristaline, iar cotele incepeau sa creasca. Nu cred ca in urmatoarele 20-30 de zile are vreun rost sa te aventurezi la o partida de spining.
PS: Mergand pe canalul Sulina, la intoarcere, si vazand Dunarea care navalea cu atata putere si atat de murdara, mi-a venit in minte anul 2007.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 11 Iun 2013, 11:11

Multumesc "nik2008" pentru relatare. Multumesc deasemenea si in numele unor amici,nelogati la forum,care urmaresc totusi diverse subiecte,printre care si acesta.

Scrie răspuns