totul despre Delta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: totul despre Delta
"Dintre kilogramele de giugele din truse, japonezisme,americanisme si alte prostioare, tot batrana si demodata tzaca a facut treaba"
"Tzaca"=?
"Tzaca"=?
Tzaca= vechea oscilanta țac (Tzac cu tz in loc de Ț)....
pe unde ai intrat in Netermiantu' ?deltaic scrie:Am cautat balaurii pe: Polidionca,Dolhea,Balbera,Nujnic,Vlasova,Serbata,Lung,Merhei,Merheiul mic,Visina,Stipoc,Pardina(magistralul),Razboinita,Sontea,Olguta,Vacaru,Neterminatu’, Dunarea Veche,Sfistofca, nu mai pomenesc o serie intreaga de canalute si japse. Peste tot apa este limpede.Fatza sictirita din poza se datoreaza miilor de tantari care déjà isi fac simtita prezenta, m-au masacrat..
pe canalul de la mila 18 era chifteaua , sigur

Pe Neterminatu' poti intra direct de la Tulcea,doar sa fixezi directia...
M-am gandit si eu la canalul spre Mila 18, banuiesc ca malul(digul)inca nu era acoperit in intregime.
M-am gandit si eu la canalul spre Mila 18, banuiesc ca malul(digul)inca nu era acoperit in intregime.
-
- senior
Stimati colegi, o intrebare am si eu. Vreau sa merg prin iulie la Sulina cam o saptamana. Cam la ce se pescuieste acolo si cu ce anume? Sa caut stiuca la naluci sau somnul la lipitori? Avatul? Se poate cumpara permisul de Delta din Sulina sau e musai din Tulcea? Si chiar se face vreun control la fata locului? Mersi pt price raspuns.
>fillip_pescuitorul< Fara sa iasa cu nimic in evidenta,din punct de vedere al pescuitului “sportiv”,zona de varsare Sulina,poate oferi celor ambitiosi surprize placute.Fara barca, obtiunile pescarului sunt drastic reduse. In cazul in care barca face parte din” arsenal”,se poate pescui in zona Bursuca,Rosu-Imputita,Vatafu-Imputita,Imputita,canalul magistral Sulina-Sf.Gh(navigabil tot timpul),pana la marile lacuri din sud.Canalul spre Cardon este de asemenea navigabil. In timpul verii,japsele(cine le cunoaste) si reteaua intortocheata de canale sunt in mare parte acoperite de vegetatie (nu degeaba zona se numeste Imputita).Delta fiind in continua transformare,configuratia zonei se schimba mereu.GPS-ul de multe ori este inutil.Plaurii pot obtura canale si schimba radical problema.Au fost cazuri cand ne-am ghidat dupa busola sau soare fara sa stim exact daca vom ajunge unde doream.Acum un an si jumatate, in luna decembrie,am bivuacat cu Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)pe malul unui canal, dupa ce am bajbait cateva ore in cautarea drumului spre lacul Vatafu .De multe ori cand am accesat zona, a trebuit sa trag barca peste plauri si pomi cazuti.In felul asta am invatat cum trebuie sa fie o barca de pescuit cat mai aproape de formula ideala. Ma bucur ca celor cu salupe si tot felul de”vapoare”le sunt inaccesibile foarte multe zone din delta.
In functie de abilitatile pescarului si de hotararea de a strabate locuri ca cele descrise mai sus, pescuitul poate oferi surprize deosebit de placute la stiuca si biban. Pe brat sunt locuri de somn si avat.Veneticii care frecventeaza zona si localnicii cunosc locuri de somn si salau. Avatul isi face simtita prezenta prin manifestarile specifice si se identifica usor. 9 mile in amonte,spre Ceamurlia,al doilea brat al M-ului ofera zone bune de pescuit.
> Sulina,reprezinta cel mai estic punct al Romaniei si UE.Fosta colonie pe malul Pontului Euxin a ramas o asezare cosmopolita,care si-a capatat statutul de oras in sec.19.O lume pestrita invadata de marinari si aventurieri,de comercianti, investitori si chiar pirati(spun legendele), timpuri demult uitate. Distrus in mare parte in urma bombardamentelor rusesti,orasul a cunoscut o revigorare in perioada de dupa razboi.[Atentie la zonele bombardate de pe brat,de pescuit este vorba].
Populatia orasului este formata din romani,lipoveni,greci si haholi,candva existau evrei,turci si chiar italieni.
Zona litorala este deocamdata neamenajata,dughenele de la intrarea pe plaja nu afecteaza inca salbaticia. Farul din Sulina(1802)este de vizitat si de asemenea, cimitirul maritim.
Sulina poate prilejui un sejur placut si familiei(care se presupune ca nu a venit la pescuit)bietului pescar,lasandu-i timp acestuia pentru as dovedi maiestria…aici, la capatul lumii cum zic unii…
In functie de abilitatile pescarului si de hotararea de a strabate locuri ca cele descrise mai sus, pescuitul poate oferi surprize deosebit de placute la stiuca si biban. Pe brat sunt locuri de somn si avat.Veneticii care frecventeaza zona si localnicii cunosc locuri de somn si salau. Avatul isi face simtita prezenta prin manifestarile specifice si se identifica usor. 9 mile in amonte,spre Ceamurlia,al doilea brat al M-ului ofera zone bune de pescuit.
> Sulina,reprezinta cel mai estic punct al Romaniei si UE.Fosta colonie pe malul Pontului Euxin a ramas o asezare cosmopolita,care si-a capatat statutul de oras in sec.19.O lume pestrita invadata de marinari si aventurieri,de comercianti, investitori si chiar pirati(spun legendele), timpuri demult uitate. Distrus in mare parte in urma bombardamentelor rusesti,orasul a cunoscut o revigorare in perioada de dupa razboi.[Atentie la zonele bombardate de pe brat,de pescuit este vorba].
Populatia orasului este formata din romani,lipoveni,greci si haholi,candva existau evrei,turci si chiar italieni.
Zona litorala este deocamdata neamenajata,dughenele de la intrarea pe plaja nu afecteaza inca salbaticia. Farul din Sulina(1802)este de vizitat si de asemenea, cimitirul maritim.
Sulina poate prilejui un sejur placut si familiei(care se presupune ca nu a venit la pescuit)bietului pescar,lasandu-i timp acestuia pentru as dovedi maiestria…aici, la capatul lumii cum zic unii…
Bv, Deltaic,
"Viata fara poezie e pustiu/Pentru cine stie"
"Viata fara poezie e pustiu/Pentru cine stie"
RX6 & Daiwa SS owner!
deltaic, te rog sa imi dai un sfat. Din vasta experienta pe care o ai, consideri ca este mai potrivit sa fac o iesire spre sfarsitul lunii mai, sau pe la jumatatea lunii iunie?
>nik2008< in ce zona vrei sa mergi ?
-
- senior
Deltaic, multumesc frumos pt sfaturi.