totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de deltaic » 03 Apr 2013, 07:12

WBF scrie:Stiuca in stuf, dar bine de tot.
O precizare,daca este posibila,pe incinta sau natural ?

WBF
senior
senior

Mesaj de WBF » 03 Apr 2013, 07:54

Nu am fost pe incinte la Silvain, am fost doar pe natural.
Nu cred ca este vreo diferenta acum.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 07 Apr 2013, 20:09

Proaspat revenit de la o partida de 'dezmorteala'.... amortita! Delta inundata, ape reci, peste ioc. Nu am vazut coada de stiuca, singurele capturi au fost micro rosioare, balos, platica, sabioara. La scule tot rau. Personal sper sa tin minte (si) aceasta iesire si sa NU mai merg decat la temperaturi umane....
Cateva poze:
http://i817.photobucket.com/albums/zz98 ... 60e03b.jpg
http://i817.photobucket.com/albums/zz98 ... cd54a6.jpg
Bine ca incepe prohibitia si poate au si pestii ceva noroc sa se mai inmulteasca cu apele astea.
Salutari
RX6 & Daiwa SS owner!

ashiah
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ashiah » 09 Apr 2013, 13:18

Am facut o iesire scurta, de joi pana duminica, la Mila 23. Apa foarte mare, motiv de bucurie ptr lipoveni ptr ca va fi peste anul asta, vreme foarte buna in comparatie cu perioada de dinainte si dupa...revedere cu prieteni dragi si cam atat.

La lanseta se prinde numai crap si caras...am stat si noi vreo 2 ore pe ponton la Iorom si am prins un ciortan de 1,5kg. mai erau pescari care dadeau din barca pe cioatele din fata pontoanelor si scoteau ciortani... Am trecut si pe la nea Doru sa intram pe incinta dar omul a fost sincer si ne-a spus ca a bagat apa cu cateva zile inainte si acum e tulbure si nu se prinde... n-am mai incercat. In schimb, am prins niste sarmale de post, scrijele si vin de manastire la Prefericitul, la manastire:)))

Una peste alta, a fost o iesire frumoasa, de la care oricum nu aveam asteptari in materie de pescuit.

lovefishing
junior
junior

Mesaj de lovefishing » 15 Apr 2013, 14:09

mai are cineva vesti din Delta?
as vrea sa merg si eu saptamana viitoare cateva zile

multumesc

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 15 Apr 2013, 14:27

>lovefishing< Spre sfarsitul saptamanii ajung cu Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)prin zona Mila 23 si Cardon. Lucrurile nu sunt tocmai roze dar, vom vedea. Daca nu este tarziu pentrun tine,duminica vom sosi cu noutati "calde'si verificate.

lovefishing
junior
junior

Mesaj de lovefishing » 15 Apr 2013, 14:55

multumesc mult, nu este tarziu
in principiu am stabilit sa mergem saptamana viitoare de joi pana duminica si probabil vom pescui mai mult pe incinte

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 22 Apr 2013, 19:48

Initiatorul topicului in escapada de week-end
Si Liviu... ce mana lunga ai bunicuto! :lol:

Imagine

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 22 Apr 2013, 19:56

In sfarsit,dupa 3 saptamani de amanari, Homer este de vina, am ajuns in delta. Peisajul este superb, natura s-a trezit la viata dupa o iarna nu foarte aspra. Dunarea este crescuta,cota Ceatal Sf.Gheorghe,la sosire 370cm-1,la plecare,370 stationar. Temperatura apei,9*C.O mare parte din grinduri si diguri sunt acoperite de apa,configuratia zonelor s-a schimbat radical. Am sondat cu ghionderul adancimea apei din mai multe zone acoperite de stuf si era peste 2 m. Pe Dunare plutesc o gramada de buturugi si chiar copaci. Sunt practicabile toate lacurile, canalele si japsele. De exemplu, se trece usor prin toate baltoacele de langa Nujnic. Cotele, desi ridicate, nu sunt ca acum 3 ani(parca) cand erau restrictii de viteza impuse pe bratele principale si multe localitati erau inundate- sau exista pericol major. Stiucile- greu de gasit. Prin tainitele si cotloanele ascunse ale deltei,fauna acvatica se ambitioneaza sa reziste in ciuda tuturor vicisitudinilor la care este supusa. Am strabatut zone vaste in cautarea lor. Pestii prinsi au fost ca stiuca din poza postata de Andrei, nici mai mari, nici mai mici. Am observat faptul ca nu s-au hranit o perioada lunga, la cat de slabanoage erau. Nu arata ca suratele lor din incinte dar, pentru mine, cele din zonele salbatice sunt mult mai valoroase, am eliberat integral “productia”. Dintre kilogramele de giugele din truse, japonezisme,americanisme si alte prostioare, tot batrana si demodata tzaca a facut treaba. Am cautat balaurii pe: Polidionca,Dolhea,Balbera,Nujnic,Vlasova,Serbata,Lung,Merhei,Merheiul mic,Visina,Stipoc,Pardina(magistralul),Razboinita,Sontea,Olguta,Vacaru,Neterminatu’, Dunarea Veche,Sfistofca, nu mai pomenesc o serie intreaga de canalute si japse. Peste tot apa este limpede.Fatza sictirita din poza se datoreaza miilor de tantari care déjà isi fac simtita prezenta, m-au masacrat.
Braconajul se practica intens si nimeni nu pare sa se teama cu adevarat de autoritati care lasa impresia de delasare si dezinteres.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 22 Apr 2013, 23:05

@ deltaic: partenerul tau de pescuit este un om foarte norocos.
P.S. ai uitat detaliul celebru al lui Homer...

Scrie răspuns