Pe scurt, expeditia:
5 zile full de pescuit in zona Milei 23, dintre care 3 3/4 zile au fost dedicate pescuitului la stationar ( m-am “sacrificat” pentru “echipa” formata din subsemnatul & doamna) si restul timpului a fost dedicat spinning-ului.
In acest context, a trebuit sa fac apel la “memorie” sa-mi amintesc cum se pune rama, patratica de mamaliga sau boaba de porumb pe carlig, ori mici boiliesuri pe firul de par pentru a statisface capriciile pescaresti ale doamnei. Important este ca s-a distrat de minune, punctand la o multime de specii de pesti pasnici, bucurie pe care am impartasit-o impreuna chiar daca rolul meu a fost unul de “runner”…
16 august, cota Ceatal 76(-3) ------ 22 august, cota Ceatal 69 (+1)
Dunarea veche cu apa mirie spre tulbure, Sontea la varsare in Dunarea veche cu apa mirie, Stipocul apa ceva mai limpede dar “rosie” si cu bradisul usor in putrefactive cu iz specific, Eracle si Olguta la intresectie cu Sontea miriu, canal Cazanel asemenea. Olguta - cap intrare in Fortuna ceva mai limpede si la 1-2 km aval, usor miriu dar cu vegetatia submersa inca in stare buna.
Pe Dunarea veche se prinde in special caras (mediu dimensional), rosioara si babusca mare (fara numar

), in cap intrare Sontea cu Dunarea veche – somotel, caras, mai rar ciortan si bate avatul (1-2.5 kile). Pe Olguta si Sontea “maestrii” crapari au gasit si ciortani de 3-4 kile, evident pe loc nadit din timp si substantial cu nada de “sezon”.
Revenind la oile noaste, am pescuit (spinning) 3 sedinte scurte de ½ ore pe Dunarea veche si 1 ora pe intrarea Cazanel in Dunare intr-una din zile; am gasit disponibile vreo 10 marle cam la kil in 3 golfuri cu apa mica si vegetatie submersa pe partea Nordica a Dunarii, in primul prag nimic spectaculos (aveam asteptari mai mari) si rosioare grase “la minut” in canalul Cazanel la intrarea in Dunare.
Ultima zi a expeditie a fost dedicata in totalitate spinning-ului + piticilor de pe creier, care s-a desfasurat pe Fortuna (intrare canal Olguta) si pe o bucata de 1.5-2 km din canalul Oluguta. In gura de intrare, lanseul si bibanul (in functie de naluca – mai mici sau mai imbracati); am renuntat rapid si-am predat stafeta doamnei pentru o bibaniada pe cinste.
Timp de 1 ½ ora am cautat sa ma adaptez cerintelor locului astfel incat sa pot prinde stiuci mai imbracate si sa punctez ceva mai des. Cu un pic de inspiratie de moment si ceva experinte traite anterior in cazuri oarecum similare, am gasit combinatia potrivita. Am adus la barca in jur de 30 de stiuci sarite de 1 kil dintre care 3 bucati intre 2-3 kile. Pe multe le-am eliberat slabind firul, dar din pacate au fost 3 care au suferit rani grave si-au fost retrase pentru consum. (va trebui sa gasesc o solutie functionala la acea naluca a.i. sa reduc riscul de daune cand este inghitita total)
Cum amintea si Deltaic, pentru cei ce vor sa revada delta poate ca acum ar fi o perioada propice.
Ii salut deasemenea, pe baietii din Targoviste!
Multumiri si gazdei!
Fire intinse, cutezantilor!
