totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
D_ali
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de D_ali » 22 Aug 2013, 18:34

...am sosit! Acum! :) (de-as mai fi ramas) :)
Un pic din "intreg": http://www.rapitori.ro/forum/gallery/im ... e_id=16604

...detalii, in curand!
Salut pe aceasta cale, gasca "batuta de soare si leganata de valuri"... Astept vesti! :)

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 22 Aug 2013, 18:35

>>> Delta la cort sau altfel spus,5 zile de extaz.
Dunarea este limpede si in scadere.Cota ceatal Sf.Gh. joi,15 aug-78-2,luni 19 aug-69-1.Cota Gorgova luni-53 stationar. Initial am optat sa campam in zona Litcov-Imputita si sa pescuim in Iacob,Bondar,Macovei si toate laculetele din zona. Dupa 2 zile am mutat tabara in zona Litcov-can.Lung.Am pescuit pe: Isac,Chiril,Pojarnia,Gorgostel,Onofrei(adancimea apei are cam 40 cm.),Militarova,Marasimova,Imputita,Gorgovat,Obretinul mic(accesul se va limita in curand) si Obretinciuc.Navigatia devine greoaie,plantele au impanzit luciul apei si contribuie la supliciu. In privinta locurilor de pescuit,cu mici exceptii la stiuca, am avut capturi peste tot.Mai greu era sa stabilim naluca potrivita cu configuratia zonei si apetitul cumetrelor.Odata misterul elucidat,rezultatele nu se lasau asteptate. Frecventa capturilor nu ne-a lasat timp pentru fotografii si alte activitati auxiliare(ex.gatit).Nici eu si nici Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)nu eram dispusi sa intrerupem pescuitul,chiar si in miezul zilei cand ne coplesea caldura.Totusi am mai dat o fuga la o bere rece in Crisani. Pentru o perioada nedeterminata am renuntat la pescuit in zona Milei 23 si ma voi muta spre sud.Se pare ca este o alegere inspirata. Gorgova este din nou cartierul general.Din octombrie imi mut calabalacul la Chilia,la un bun amic.
Cum am mai mentionat,este o perioada buna pentru stiuca,biban,rosioare mari si rele(Chiril) si,cum spun unii,pentru somn.Subliniez faptul ca nu am pescuit la somn in perioada asta si relatez numai impresiile altora(specializati pe somn).Vorbim de Dunare , bratele secundare si canalele mari.
Am vizitat Crisaniul unde,din 1986 nu am mai calcat.Am fost doar in tranzit si am alimentat de cateva ori. Comuna/satul s-a dezvoltat incredibil si oamenii par mai destupati.O parte dintre localnici,se pare ca au inteles ca turismul le va asigura viitorul si actioneaza in consecinta. Lumea parca o idée mai civilizata decat in alte parti. Toti care au venit la pic-nic si-au strans si carat gunoiul si multi “navigatori”din zona reduc viteza barcii/salupei la trecerea pe langa alte barci mai mici sau pe langa “stationaristi”-bravo lor !
Acum ceva timp mi-a facut >rine<cadou o lingurita oscilanta,trebuie sa-i multumesc,este foarte prinzacioasa.
Multumesc lui>gsteph<pentru ajutorul cu pozele.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 22 Aug 2013, 18:41

Din cauza ta nu puteam eu sa trimit mesajul>>>bun venit in "civilizatie"!
Si acum sunt cu gandul tot acolo...AMR=11 zile(sau 10 nu m-am hotarat).

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 23 Aug 2013, 09:05

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 23 Aug 2013, 16:44

Pe scurt, expeditia:
5 zile full de pescuit in zona Milei 23, dintre care 3 3/4 zile au fost dedicate pescuitului la stationar ( m-am “sacrificat” pentru “echipa” formata din subsemnatul & doamna) si restul timpului a fost dedicat spinning-ului.

In acest context, a trebuit sa fac apel la “memorie” sa-mi amintesc cum se pune rama, patratica de mamaliga sau boaba de porumb pe carlig, ori mici boiliesuri pe firul de par pentru a statisface capriciile pescaresti ale doamnei. Important este ca s-a distrat de minune, punctand la o multime de specii de pesti pasnici, bucurie pe care am impartasit-o impreuna chiar daca rolul meu a fost unul de “runner”… :)

16 august, cota Ceatal 76(-3) ------ 22 august, cota Ceatal 69 (+1)

Dunarea veche cu apa mirie spre tulbure, Sontea la varsare in Dunarea veche cu apa mirie, Stipocul apa ceva mai limpede dar “rosie” si cu bradisul usor in putrefactive cu iz specific, Eracle si Olguta la intresectie cu Sontea miriu, canal Cazanel asemenea. Olguta - cap intrare in Fortuna ceva mai limpede si la 1-2 km aval, usor miriu dar cu vegetatia submersa inca in stare buna.

Pe Dunarea veche se prinde in special caras (mediu dimensional), rosioara si babusca mare (fara numar :) ), in cap intrare Sontea cu Dunarea veche – somotel, caras, mai rar ciortan si bate avatul (1-2.5 kile). Pe Olguta si Sontea “maestrii” crapari au gasit si ciortani de 3-4 kile, evident pe loc nadit din timp si substantial cu nada de “sezon”.

Revenind la oile noaste, am pescuit (spinning) 3 sedinte scurte de ½ ore pe Dunarea veche si 1 ora pe intrarea Cazanel in Dunare intr-una din zile; am gasit disponibile vreo 10 marle cam la kil in 3 golfuri cu apa mica si vegetatie submersa pe partea Nordica a Dunarii, in primul prag nimic spectaculos (aveam asteptari mai mari) si rosioare grase “la minut” in canalul Cazanel la intrarea in Dunare.

Ultima zi a expeditie a fost dedicata in totalitate spinning-ului + piticilor de pe creier, care s-a desfasurat pe Fortuna (intrare canal Olguta) si pe o bucata de 1.5-2 km din canalul Oluguta. In gura de intrare, lanseul si bibanul (in functie de naluca – mai mici sau mai imbracati); am renuntat rapid si-am predat stafeta doamnei pentru o bibaniada pe cinste.

Timp de 1 ½ ora am cautat sa ma adaptez cerintelor locului astfel incat sa pot prinde stiuci mai imbracate si sa punctez ceva mai des. Cu un pic de inspiratie de moment si ceva experinte traite anterior in cazuri oarecum similare, am gasit combinatia potrivita. Am adus la barca in jur de 30 de stiuci sarite de 1 kil dintre care 3 bucati intre 2-3 kile. Pe multe le-am eliberat slabind firul, dar din pacate au fost 3 care au suferit rani grave si-au fost retrase pentru consum. (va trebui sa gasesc o solutie functionala la acea naluca a.i. sa reduc riscul de daune cand este inghitita total)

Cum amintea si Deltaic, pentru cei ce vor sa revada delta poate ca acum ar fi o perioada propice.

Ii salut deasemenea, pe baietii din Targoviste!

Multumiri si gazdei!

Fire intinse, cutezantilor!

:wink: :lol:

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 23 Aug 2013, 17:22

Nasoluleee, baiat de mingi ai ajuns? :lol1:
No, sincer, te invidiez pentru iesire...singurul fapt care compenseaza sunt zambetele maimutei :wink:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 23 Aug 2013, 18:26

...asta 'nseamna iechipa sudata bre! tragi si la "jug" daca trebe :)
...mai lasa ENvidia :) ca se umfla vena pi frunti! :P :twisted:

rapitorTM
junior
junior

Mesaj de rapitorTM » 24 Aug 2013, 01:57

se mai poate campa cu cortul in delta? am inteles ca se dau amenzi, chiar daca ecologizezi locul si la venire si la plecare

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 25 Aug 2013, 11:58

se pare ca Delta inca mai poate sa faca surprize placute.vad ca pescuitul a mers bine in aproape toate zonele.
aseara m-am intors.am fost 5 zile(tot cu cotetzul) in partea de nord. au fost zile de exceptie la avat si mai ales la salau.
ca o paranteza;am fost placut surprins si de comportamentul foarte civilizat al politistilor de frontiera din zona.
pe fostele zone concesionate de Raduta mai umbla "agenti cu taxa'' dar n-au putut dovedi ca s-a prelungit concesiunea si dupa 18 august.
cica,"actele sunt la el". :lol1:
@ deltaic...mai bine mai tarziu decat niciodata :)

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 25 Aug 2013, 14:28

Vestile fiind bune ,o sa ma pregatesc pentru luna octombrie!Sper ca nu ati prins toate stiucile si salaii ... :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns