Sheffield

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Puiu.BZ
veteran
veteran

Sheffield

Mesaj de Puiu.BZ » 07 Mai 2007, 08:09

Dragilor, va spun sincer ca m-am indragostit de metoda asta de pescuiala...Sunt la a doua partida de stationar, numai ca sheffield-ul are ceva aparte fata de batul clasic. In primul rand, este un pescuit curat, elegant, tensionant, cu rezultate pe masura. Lanseurile de 20-25 metri sunt mult mai profitabile decat lanseul cu telescoppica clasica (exceptie facand rubensiana), si cu suficienta iscusinta, se pot prinde pesti adevarati. Am prins deja caras la 800 - 900 gr., despre care veteranii locului spuneau ca nu credeau ca poate fi asa de frumos. Astae, omul cat traieste invata, numai sa vrea!
IMpresii despre subiect?...

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 07 Mai 2007, 09:08

da am dat si eu am prins o broasca testoasa ditamai :lol: :lol: :lol:
Obiectiv: 8,1 kg !

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 07 Mai 2007, 09:46

eu folosesc metoda asta in Delta cand mi-e lene sa dau la spin :). Thrilling e drept, dar nu simti atacul ca la spin. Cand incepi "lupta" cu pestele sti ca deja e acolo.

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 09 Mai 2007, 11:28

Guys! Is that all about the subject? Folositi plute mai grele cu lest usor sau invers?

marcus
utilizator nou
utilizator nou

Re: Sheffield

Mesaj de marcus » 09 Mai 2007, 12:11

Puiu.BZ scrie:Dragilor, va spun sincer ca m-am indragostit de metoda asta de pescuiala...Sunt la a doua partida de stationar, numai ca sheffield-ul are ceva aparte fata de batul clasic. In primul rand, este un pescuit curat, elegant, tensionant, cu rezultate pe masura. Lanseurile de 20-25 metri sunt mult mai profitabile decat lanseul cu telescoppica clasica (exceptie facand rubensiana), si cu suficienta iscusinta, se pot prinde pesti adevarati. Am prins deja caras la 800 - 900 gr., despre care veteranii locului spuneau ca nu credeau ca poate fi asa de frumos. Astae, omul cat traieste invata, numai sa vrea!
IMpresii despre subiect?...
Salutare!
Si eu sunt un proaspat indragostit de metoda aceasta de pescuit, am avut rezultate bune la o partida de caras, dar am o mica nelamurire: ce fel de fir folosesti tu :?: Eu am incercat cu Trabucco T force de 0,145, este foarte slab, nu rezista la UV, dupa o zi de pescuit, il rupeam foarte usor cu mana, si pe deasupra nici nu prea se scufunda; am mai incercat si Carbotex de 0,14, fir bun, rezistent la UV, dar la fel nu se scufunda...si cand adie vantul, face burta de nu-i adevarat :shock: .

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 09 Mai 2007, 12:52

Trabuco 0.18....vad ca tine bine....se scufunda fara probleme si la 0.18 ma astept si la capturi demne. Zic totusi ca 0.14 e cam firav, poate de aceea nici nuse scufunda si sta toata ziua "intins" la soare...

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 09 Mai 2007, 13:23

Ai incercat sa il scufunzi tu!? :)
Spining....Prea bun ca sa fie light...

paul
Moderator
Moderator

Re: Sheffield

Mesaj de paul » 09 Mai 2007, 13:59

Puiu.BZ scrie:Dragilor, va spun sincer ca m-am indragostit de metoda asta de pescuiala...
Salut!
Aceasta tehnica o folosesc si am folosit-o de cele mai multe ori pe Buzau si pe alte pe curgatoare. Acu ceva timp foloseam o lanseta de 3.6 m, de cativa ani buni pescuiesc cu o lanseta "cormoran" de 6m. Este perfecta pentru ape ca Buzaul, Siretul si altele....Iar aceasta metoda, un fals sheffield, sa zicem asa, este metoda cu care am invatat sa pescuiesc... metoda clasica cu lanseta, mulineta, plumb si pluta pe apa curgatoare (Buzau)

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 09 Mai 2007, 20:22

cat avea capacitatea rola de trabucco? 200m? atunci e cel mai mare rahat de fir ptr ca este contrafacut!!! eu folosesc trabucco match de 0,18(care este un fir scufundator) pe rola de 150m( e in jur de 25ron rola de fir) si nu am nici o problema cu el de mai bine de 1an jumate;)

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 09 Mai 2007, 22:25

Nu stiu ce Trabucco folositi voi de sunt asa de scumpe, dar al meu, de pe rola de 150 m, 0.18 Long Cast (FLUO), am dat pe el 15 Ron si jur ca am indreptat ancora de la un Salmo de 2.5 cu el. Am tras de el cat am putut si am scos voblerul afara.. La stationar am tot trabucco match ceva, de 0.20 si iarasi se comporta excelent. Totodata, asta iarna, am scos clean peste kg cu 0.08 de la Trabucco..

Scrie răspuns