Sheffield
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Sheffield
Dragilor, va spun sincer ca m-am indragostit de metoda asta de pescuiala...Sunt la a doua partida de stationar, numai ca sheffield-ul are ceva aparte fata de batul clasic. In primul rand, este un pescuit curat, elegant, tensionant, cu rezultate pe masura. Lanseurile de 20-25 metri sunt mult mai profitabile decat lanseul cu telescoppica clasica (exceptie facand rubensiana), si cu suficienta iscusinta, se pot prinde pesti adevarati. Am prins deja caras la 800 - 900 gr., despre care veteranii locului spuneau ca nu credeau ca poate fi asa de frumos. Astae, omul cat traieste invata, numai sa vrea!
IMpresii despre subiect?...
- Bogdan_Alex
- veteran
Re: Sheffield
Salutare!Puiu.BZ scrie:Dragilor, va spun sincer ca m-am indragostit de metoda asta de pescuiala...Sunt la a doua partida de stationar, numai ca sheffield-ul are ceva aparte fata de batul clasic. In primul rand, este un pescuit curat, elegant, tensionant, cu rezultate pe masura. Lanseurile de 20-25 metri sunt mult mai profitabile decat lanseul cu telescoppica clasica (exceptie facand rubensiana), si cu suficienta iscusinta, se pot prinde pesti adevarati. Am prins deja caras la 800 - 900 gr., despre care veteranii locului spuneau ca nu credeau ca poate fi asa de frumos. Astae, omul cat traieste invata, numai sa vrea!
Si eu sunt un proaspat indragostit de metoda aceasta de pescuit, am avut rezultate bune la o partida de caras, dar am o mica nelamurire: ce fel de fir folosesti tu

Re: Sheffield
Salut!Puiu.BZ scrie:Dragilor, va spun sincer ca m-am indragostit de metoda asta de pescuiala...
Aceasta tehnica o folosesc si am folosit-o de cele mai multe ori pe Buzau si pe alte pe curgatoare. Acu ceva timp foloseam o lanseta de 3.6 m, de cativa ani buni pescuiesc cu o lanseta "cormoran" de 6m. Este perfecta pentru ape ca Buzaul, Siretul si altele....Iar aceasta metoda, un fals sheffield, sa zicem asa, este metoda cu care am invatat sa pescuiesc... metoda clasica cu lanseta, mulineta, plumb si pluta pe apa curgatoare (Buzau)
-
- veteran
Nu stiu ce Trabucco folositi voi de sunt asa de scumpe, dar al meu, de pe rola de 150 m, 0.18 Long Cast (FLUO), am dat pe el 15 Ron si jur ca am indreptat ancora de la un Salmo de 2.5 cu el. Am tras de el cat am putut si am scos voblerul afara.. La stationar am tot trabucco match ceva, de 0.20 si iarasi se comporta excelent. Totodata, asta iarna, am scos clean peste kg cu 0.08 de la Trabucco..