Sheffield

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 09 Mai 2007, 22:56

fratilor trabucco isi face toti banii, am incercat sa il rup si e imposibil cu mana fata de alte fire, isi merita toti banii

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 10 Mai 2007, 07:55

eu folosesc trabucco match de 0,18(care este un fir scufundator) pe rola de 150m( e in jur de 25ron rola de fir) si nu am nici o problema cu el de mai bine de 1an jumate;)[/quote]

Corect!...Asta e! Zi-i si lui Armand sa-i iasa din grija!...Apropos Armande....am scufundat firul scotand aerul din el....cu seringa!...Sper ca tii la gluma, man!
Trabuco Match 0.18!. That's the point!
Si inca o chestie....s-a agatzat montura si am tras =de firu ala de era cat p-aci sa raman fara un desht...ma rog...mi-am crestat buricul degetului...
Is that enough to you?

marcus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marcus » 10 Mai 2007, 08:46

Ionut the carp scrie:cat avea capacitatea rola de trabucco? 200m? atunci e cel mai mare rahat de fir ptr ca este contrafacut!!! eu folosesc trabucco match de 0,18(care este un fir scufundator) pe rola de 150m( e in jur de 25ron rola de fir) si nu am nici o problema cu el de mai bine de 1an jumate;)
Rola de Trabucco e de 150m, nu cred ca e contrafacut, a costat 15ron(aprox), dar din cate vad eu din raspunsuri, nimeni (in afara de mine) nu foloseste fir asa subtire :idea: poate-s eu prea pretentios fata de ce vor pestii...o sa trec si eu pe fir putintel mai gros. Dar inca o intrebare: forfacul de cat il aveti? tot ca firul principal?

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 10 Mai 2007, 08:55

Marcus, recunosc ca si eu am de 0.147 tot Trabucco. Il folosesc de asta toamna, dar nu are mai mult de 10 partide. Cu el, si cu forfac de 0.08 de la Trabucco (ceva la rola de 25 m, 4.5 Ron cutia), am scos clean de peste 1 kg (aproape pe sus), crezand ca am agatat o creanga ce venea greu in curent.
Am observat si eu ca parca se rupe ceva mai usor cand e frig rau afara. Acum ca a venit vara, parca se comporta la fel ca inainte..adica bine.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 10 Mai 2007, 12:18

Degresati intotdeauna firul de match dupa pescuit...Solutia se gaseste la magazinele consacrate de pescuit...In lipsa ei si dero ""de vase"" e ok.... 8)

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 11 Mai 2007, 09:38

Intr-adevar, operatiunea de degresare se preteaza de fiecare data, dupa o partida de pescuit in acest fel.
Honhestly, nu sunt prea multumit de echipamentul meu de sheffield (hai sa-i zicem astfel), deoarece indrumatorul meu, propretar de magazin de scule, mi-a recomandat de fapt un feeder Baracuda de 3.60, cu 3 varfuri. Scula e ok, un pic cam grea, dar face aport bun. MAi apoi am studiat ce inseamna feeder, si asa mi-am dat seama ca de fapt sheffield-ul este un pescuit usor, cu o lanseta match de min. 4.20 etc etc. Ma gandesc ca cea de 6 m, cormoran, mai usoara, face serviciu mai destoinic decat Baracuda mea.
IN orice caz, sunt pe drumul cel bun.

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 11 Mai 2007, 09:40

Intr-adevar, operatiunea de degresare se preteaza de fiecare data, dupa o partida de pescuit in acest fel.
Honestly, nu sunt prea multumit de echipamentul meu de sheffield (hai sa-i zicem astfel), deoarece indrumatorul meu, propretar de magazin de scule, mi-a recomandat de fapt un feeder Baracuda de 3.60, cu 3 varfuri. Scula e ok, un pic cam grea, dar face aport bun. MAi apoi am studiat ce inseamna feeder, si asa mi-am dat seama ca de fapt sheffield-ul este un pescuit usor, cu o lanseta match de min. 4.20 etc etc. Ma gandesc ca cea de 6 m, cormoran, despre care vb Paul, este mai usoara si face serviciu mai destoinic decat Baracuda mea.

Scuze pt. dubla postare, dar am avut impresia ca s-a blocat site-ul.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 11 Mai 2007, 10:34

@marcus

stai linistit si eu folosesc fire subtiri, pe celalalt tambur am tot (s-force)trabucco match de 0,14. daca te vei uita cu atentie pe site-ul trabucco vei vedea ca o rola este 6 euro....deci la 15 ron nush ce sa iti zic...

din gama t-force ce folosesc si sunt super multumit de ele, sunt firele super cast, am de 0,148 si 0,165. nu stiu care sa fie cauza dar cred ca a stat in soare pe taraba si s-a "degradat" .... :D

marcus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marcus » 11 Mai 2007, 11:15

Puiu.BZ scrie:Intr-adevar, operatiunea de degresare se preteaza de fiecare data, dupa o partida de pescuit in acest fel.
Honhestly, nu sunt prea multumit de echipamentul meu de sheffield (hai sa-i zicem astfel), deoarece indrumatorul meu, propretar de magazin de scule, mi-a recomandat de fapt un feeder Baracuda de 3.60, cu 3 varfuri. Scula e ok, un pic cam grea, dar face aport bun. MAi apoi am studiat ce inseamna feeder, si asa mi-am dat seama ca de fapt sheffield-ul este un pescuit usor, cu o lanseta match de min. 4.20 etc etc. Ma gandesc ca cea de 6 m, cormoran, mai usoara, face serviciu mai destoinic decat Baracuda mea.
Din cate am citit eu, lanseta ideala pt acest fel de pescuit este de 3.9 pana la 4.20m, foarte usoara, cu multe inele (de regula 14-16), pe picior, departate de lanseta, mulineta usoara cu raport de recuperare mare 5.6:1, fir intre 0.10...0.20, carlig tip cioc papagal (pt o intepare ferma si sanse mici de a pierde pestele in timpul recuperarii), pluta tip waggler(lestata de 3+1g sau chiar mai grele)...si cam atat...
Eu am o lanseta Baracuda Mach de 4.2m, 100%carbon din trei tronsoane, mulineta cu 3 rulmenti (Sert)...sunt foarte multumit de echipamentul asta, exceptie face firul :roll: dar cu ce am citit de la voi sper sa o rezolv si pe asta...In rest..."fire zbucimate in week-end" :D

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 11 Mai 2007, 15:55

Puiu.BZ scrie:
Corect!...Asta e! Zi-i si lui Armand sa-i iasa din grija!...Apropos Armande....am scufundat firul scotand aerul din el....cu seringa!...Sper ca tii la gluma, man!
Era o gluma relativ ironica...

Nu prea sunt fire atat de plutitoare incat sa nu le poti scufunda decat daca intr-adevar au aer in ele!

Daca ai un fir degresat, bagi varful lansetei in apa vreun metru, tragi stanga sau dreapta si dai cateva ture de mulineta, se scufunda cam orice fir :wink:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Scrie răspuns