Sheffield

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 15 Mai 2007, 18:11

Armand

Desigur, glumeam si ma bucur ca ai sesizat nuanta.
Pe unul dintre tamburi am un FireFox scufundator de 0.18 (6.5 RON), care spre surprinderea mea, s-a dovedit a fi destul de rezistent, numai ca mulineta CORCAST 4 Pi imi face constant figura de a-mi agata firul in "agatatoarea" aceea de pe tambur care se numeste nu-stiu-cum, si uneori ma scoate din pepeni. Mai intampin dificultati la echilibrarea plutei dar ma prind eu de faza, odata si odata.

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 15 Mai 2007, 20:32

Salut!
Am citit toate comentariile de mai sus si vreau sa adaug faptul ca acest stil de pescuit da satisfactii foarte mari, cel putin eu am simtit acest lucru prin capturile pe care le-am avut.
Folosesc tot fir Trabucco : 0.16mm pe tambur si la carlig , 0.12mm.
In acest mod am reusit sa prind mreana mare cateva exemplare peste 4kg.(la buchet de vermusi).
Pescuiesc in mod deosebit pe curent moderat unde sta ''cucoana'' mare, la distanta de 15-25m de mal.

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 15 Mai 2007, 21:12

Salut!
DAn Popa, poate-mi spui unde si cum se ajunge la Siret pe Suraia? Am avut 5 drumuri la Focsani saptamana asta si tare as fi bucuros daca mi-ai da o idee de ajutor!

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 17 Mai 2007, 14:51

Eu folosesc Trabucco S-Force pe rola de 150m, trimis direct de Gigi Moroiu, si sunt foarte multumit de el.
Ca principala varga de match am un Trabucco NITROX cu care nu mi-e teama ca se va rupe varful (e blector) la un peste ceva mai rasarit.
Mulineta preferata: Quantum Snap Shot.
Plute: Trabucco, Middy, Milo, Albatros si Shakespeare, atat lestate cat si nelestate.
Carlige: Akura (de la Trabucco), Owner, Gamakatsu si Mustad Feeder Bream, in marimi de la nr. 14 la nr. 6.
Carligele totusi prefer sa le leg cu fir Mitchel Quartz.

Puiu, se mai prinde ceva pe Buzau? Imi amintesc cand eram copil si mergeam la garla (tata e din Plescoi) de prindeam porcusori...

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 17 Mai 2007, 21:09

Salut!
Porcusori cred ca mai sunt. Si zgantzele despre care vorbea Paul (parca), dar peste ca acum 20 de ani nu am mai vazut. Vandalizarea sistematica a cursului, poluarea, balastierele, plasarii si alte jivine au determinat o scadere considerabila a fondului piscicol si cu greu te mai poti bucura de o partida plina de satisfactie. E posibil ca undeva mult in amonte, spre Siriu sau spre Gura Teghii, treaba sa stea altfel. Ma bate tare de tot gandul sa merg 2-3 zile in coada lacului, dar totul e in functie de timp.

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 18 Mai 2007, 22:42

fratzilor.ca oricare pescar zic eo..fiecare au inceput cu metoda clasica.batz de alun , salca , etc sau chinezarii,pentru ca eo nu cred k daca esti un pescar incepator sari direct la carbon.mulinetele tip 2 cuie sunt prea cunoscute sa le mai facem introducere.folosesc Match-ul la pescuitul scobarului.cel mai bun fir pentru match,din cate am vazut eo pe piatza este un trabucco T Force XPS Match Pro , ambalat pe role de 100 de metri! e super beton.o rola e in jur de 10 ron.e super beheheton.vi`l recomand shi voua!

Miki
junior
junior

Mesaj de Miki » 25 Mai 2007, 12:27

ca tot vorbiti de bete match...am un match DE VANZARE din 3 bucati de 4,20 Trabucco Supremacy match plus, 16 inele, putere 5-20 gr, actiune de varf. e impecabil batul. l-am folosit de vreo 5-6 ori dar nu-mi place acest stil de pescuit.
cine doreste?
costa 260 lei.

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 28 Mai 2007, 08:16

[quote="Miki"]ca tot vorbiti de bete match...am un match DE VANZARE

Miki, in primul rand, asta e pt. alt topic si daca un stimabil moderator muta la vanzare-cumparare, e posibil sa negociez cu tine, numai daca scula e cum zici.

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 29 Mai 2007, 00:07

Pret calitate, firul Trabucco este spectaculos!! O varianta ar mai fi Tubertini Special Inglese si Reflo de la Preston Innovations! Cat despre match-uri, Baracuda sunt cele mai slabe bete pe care le-am vazut in viata mea.Singura chestie care le avantajeaza este pretul. Cine tine la calitate are variante mult mai bune.Nitrox-ul de la Trabucco este super ok, la fel si alte variante de la Spro ,Maver, Triana, etc, etc...

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 29 Mai 2007, 00:09

Cat despre plutele folosite, eu zic sa va feriti de cele cu lest fix, genul 3+1, 4+2, etc. Cele mai bune sunt cele cu lest reglabil, din acelea cu discuri la lest.Si neaparat sa fie cu pana de paun! :wink:

Scrie răspuns