pescuitul salaului cu pestisor

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 23 Feb 2005, 19:48

salut.calone am intrat acum pe topicul asta.cand luai 100 de kg de salau ,cat peste retineai si pe ce criterii?pescuiai la cauciuc sau la viu.
la viu foloseai mai multe lansete.intrebarile nu insinueaza nimic ,dar vreau sa estimez cat de bogata e zona in peste.asta vara am discutat cu un cunoscut de la dunare(aliman,cernavoda) si cand a auzit care e treaba cu salaul la noi a zis ca ne batem joc de el(de salau)la ei dunarea e buna masura concesionata.
walleye

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 23 Feb 2005, 20:10

Cine ti-a zis tie ca luam 100 kg . intr-o zi ?
...... :shock:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 23 Feb 2005, 20:17

salut.in mesajul tau de pe 11.25. 2004 "daca ii retineam pe toti as fi avut peste 100 de kg" .o dai de gard?
walleye

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 23 Feb 2005, 20:27

Am avut zile cand daca ii retineam pe toti as fi avut peste 10 kg. Cred ca am gresit acolo adriane !
Ia vezi ce intelegi de aici !!
Cred ca te-ai linistit acum ....... :o .
E salau in zona , adi si nu folosesc mai multe bete , decat la caras 1 data sau de 1/2 ori la 2 ani cand ma duc ! Pe bune .

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Feb 2005, 00:02

plastice vs. pestisor
am fost sambata la ultima copca; pandarii aveau pe putin 30 de bete(pripoane) la viu, si prindeau. m-am bagat si eu intre ei cu dandineta (niste dandinete super usoare ,carlig 1/0) reglam apa simt un tzac intep, este! iau unul de 1kg, apoi in mai putin de o ora mai iau vreo 5-6bucati. am plecat de pe balta aia ca faceau pandarii gat(ca prindeam) asta dupa ce mi-au cerut banii. ne mai plimbam, pe dupamiaza revenim. paznicii si-au lasat betele ca nu mai tragea(asa credeau ei). bag dandineta...mai iau inca 6-7pesti cel mai mare la 3kg.
eu am 28de ani pescuiesc de la 8 ani, iar primii pesti prinsi au fost salai...pana la 20 nu am stiut de alte specii si numai la dandineta. pot spune ca am avut rezultate multumitoare si cu jiguri...dar tot dandinetele mi-au fost mai prinzatoare decat orice, mai ales vara. oricum in ultimii ani am pescuit mult si cu jiguri...preferabil shaduri. anul trecut in toamna am prins un salau care avea in burta 3 guvizi. asa ca a2-a zi am prins si eu vreo 20 de guvizi si m-am suit in barca..era prin noiembrie... am prins in ziua aia numai pesti peste 1kg. un bun prieten al meu dadea la jig si a luat un singur exemplar mare..la vreo 2kg. inainte de plecare am mai luat un salau de aproape 4kg.pana in decembrie...pe balta aia am dat numai la guvide(daca incercai cu oblete sau al peste mai alb doar strapi) si nu cine stie ce montura complicata, pestisor pe jig intepat in barba carligul scos prin cap. eu am o alta teorie privitor la unii salai mari; sau asa am observat si la dandineta si la jiguri...cu cat naluca este mai discreta (invizibila) dar "zgomotoasa" miscari care sa-l intarate pe musiu salau, cu atat sansele sa prinzi exemplare mari cresc. de multe ori am la mine dandinete oxidate la maxim...chiar eu cu mana mea le scufund in apa tare..sa le fac cat mai inchise(niciodata de inox! doar argint si alama) cand nu puteam prinde guvizi luam un shad verde inchis si cu markerul ii faceam dungi pe care le indinteam cu mana...si iesea o pocitanie de shad...dar era vai de salaii care se uitau dupa el... fir intins tuturor!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 24 Feb 2005, 18:46

salut.ovidiu tu nu alegi shad-ul functie de culoarea apei si luminozitate?adica tot timpul mergi pe culori cat mai discrete(inchise)?
cum fixezi carligul pe dandineta ?cositorul nu mi se pare prea sigur.
are importanta pentru tine daca gasesti salaul cu peste in mate?
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 24 Feb 2005, 18:56

salut.calone,m-ai rupt cu zeroul tau! si eu care credeam ca e pe bune,si de ce n-ar fi.nu m-am linistit ,sunt mai degraba dezamagit .si cand dai la caras nu e salaul in zona?nu am mai pescuit caras de ani de zile,si sunt expert la mamaliga fara laude .daca era vorba de 100 de kg ,puteam trage niste concluzii interesante.......
walleye

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Feb 2005, 21:17

adrian frunza scrie:salut.ovidiu tu nu alegi shad-ul functie de culoarea apei si luminozitate?adica tot timpul mergi pe culori cat mai discrete(inchise)?
cum fixezi carligul pe dandineta ?cositorul nu mi se pare prea sigur.
are importanta pentru tine daca gasesti salaul cu peste in mate?
salut adrian! tin cont intradevar si de luminozitate...dar...chiar si asa nu prea vei gasi la mine in trusa shaduri albe(cu exceptia gostilele unde intradevar am prins la alb la fel ca si la alte culori) daca este mai intunecat afara voi pune un shad mai deschis...eventual un galben cu spate negru, iar dandineta poate o voi lustrui un pic de o bucata de lemn, avand in vedere ca dandinetele pe care le folosesc sunt in mare majoritate urate rau; nu prea stralucesc..:)pe langa culorile shadului, greutatea jigului sau alti factori...foarte mult conteaza jocul nalucii; spre exemplu pe lacuri pe care le cunosc , stiu ca salaul manaca guvizi, pestii aia odiosi...denumiti si p**a ciobanului, dau mult cu shad verde inchis, iar jocul este un taras lent...cu ridicari mici...cu pauze...si nu o data a tras exact dupa cele 5-6 secunde de pauza...un taras lent...si sa vezi trasatura...
carligul pe dandineta il fixez cu cositor si crede-ma ca nu este deloc riscant..dar trebuie sa fii atent sa prinda cositorul pe carlig;(daca ai probleme incearca cu apa tare stinsa) am prins un fitofag de 17 kg si un somn de 20 , si n-am avut probleme de acest gen. mai mult de regula tai ochetul carligului (curat un pic carligul cu o bucata de glass-paper) cand tai ochetul mai las 5mm lungime ca sa-l pot lipi in coada dandinetei; de el voi lega firul.
referitor la daca are vreo importanta ca salaul a mancat sau nu ceva, nu prea este relevant decat intr-un caz ca in cazul de mai sus(cu guvizii)...mi-a dat o idee sa incerc mai ales ca aveam un fir de 0,12 l-am legat de varful lansetei am cerut 2-3 rame unui nene ...si m-am pus pe prins guvizi. in rest putin conteaza ca a mancat sau nu...salaul fiind si teritorial eu ma astept sa atace... fir intins! 3 sa plec... sa ies pe ploaia asta sa-i iau santal printesei :)

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 25 Feb 2005, 20:09

salut.ovidiu,esti uimitor de asemanator cu mine in reactii si preferinte......
din conversatia cu tine , am produs 2 variante pt salau:dandineta zgomotoasa si carlig multifunctional.vom discuta cu rezultate maxime,iti garantez,nu vom pierde timpul....
walleye

ghibosh
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ghibosh » 26 Feb 2005, 14:07

dantinetele sunt cumva oscilante sau ceva de genul asta ?
- te geanau -

Scrie răspuns