pescuitul salaului cu pestisor

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Sep 2004, 10:33

Paul scrie: Ce anume ai vazut la clean? Cleanul este un peste destul de solitar cand depaseste o anumita varsta, iar clenutul (pana in 2-3 ani) mai poate fi vazut in carduri, vanand pe la suprafata. Eu nu prea am vazut cleni mari in bancuri. Poate 1-2 dintr-un banc de clenuti era mai deosebit (mai mare), dar asta rareori.
Fir intins!
Paul, ce zici daca dintr-un singur loc prinzi cam opt bucati (clean) la 0.8-1 kg in aprox. 1 ora? Sa fi venit unul cate unul sau erau acolo gramada?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Sep 2004, 10:33

te rog deschide un topic separat pt. tema asta
sa ramana aici discutiile despre salau la pestisor.....

Mulder
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Mulder » 13 Sep 2004, 10:54

sa va spun si eu o poveste referitoare la pescuitul pestisor vs plastice.

Eram odata :) pe Olt, barajul de la Rusanesti jos in curent.
Eu si niste prieteni am dat toata dimineata cu plastice si nu am luat decat niste strapazani.
In schimb nea gardianul de la hidrocentrala baga halaul (plasa) si prindea numai bibanusi cu care dadea la salau.
Si unde dadea ... chiar langa locul unde iesea apa intre 2 piloni, se forma un loc mai linistit.
Noi cu jigurile nu aveam nici o sansa sa lansam acolo ... curent puternic.
Si avea cate o trasatura la 15-20 min si numai salai 1-2kg si peste :wink:
Cu un telescop amarat, plumb si carlige - montura pater noster, pestisor infipt in carlig prin nara.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Sep 2004, 11:04

asta-i altceva, tu nu puteai sa prezinti corespunzator acolo
eu n-am avut probleme ca nu as fi putut prezenta plasticele

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Sep 2004, 22:29

Pt. SF:
Iti datorez un raspuns de pe crap.ro (Dan a inchis topicul ala inainte de a putea raspunde). Nu sint actor, desi atit tu cit si Patabum, m-ati "confundat" :lol:. Sint fizician, "convertit" la IT.[/quote]

:lol: :lol: :lol: HAHAHAHAHA!

Daca era actor, acuma era nonstop pe balta, somer dvenind.

Peste o luna, imi dadea mie jumatate din imparatie (a se citi: "jumatate din trusa de voblere") sa-i anulez decizia de desfacere ca urmare a restructurarii.

Eu refuzam, bineinteles, ca nu sunt bulangiu....., sa profit de oamenii in nevoie...
:roll:

Sa traiasca Dom' Mazare, ca mancam si noi o paine!

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 25 Noi 2004, 14:07

Bogdank , nu te mint localnicii sa sti ! Cand salaul intra in mal sa zicem azi , momentul de prins bucatile cele mai mari ar fi poimaine . Iti spun ca cei mai mari salai i-am prins asa la montura cum ii zic eu . Normal ca la '' gume '' se prind mai mari . Dar si mai rari ca numar . Dar iti zic, si daca vrei iti si dovedesc o data pe Dunare ce se poate prinde la " montura " . Acu sunt si eu pe Twistere .
Vad ca sti cat de cat locurile vorbind de Coronini , dar gropile si sforurile bune de dat le sti ? Degeaba dai la Salau la montura in locuri unde vezi localnicii ca prind strapazani , inseamna ca cei mari sunt altundeva sau mai departe de mal ! Ei cam umbla in carduri de indivizi egali ca si dimensiune , ca altfel cred ca s-ar papa intre ei !:)
Incearca in spitul al doilea amonte de Gaura cu Musca . O sa vezi o cioata mare un pic sub apa , daca esti atent . Dai la montura acolo in fata ei , si mai in mal si mai departe si sa-mi zici ce ai prins .
Sau in curba la Liborajdea mai sunt niste cioate , apa e cam de 2-3 m. incearca si acolo cu montura , sau in curba la Cozla , si mai imi zici .
Totul e sa il cauti , nu bati doar o zona celebra si atat .
cat inca la grebla nu am vazut inca sa fi iesit vreunii pe Dunare . La curent nu se mai da cam demult de la Moldova Noua la Vale , spre Bazias nustiu .
Acolo nu mai poate da omu de crapistii vostri de la Timisoara , care folosesc cate 12-30 bete pe echipa sau masina cum vrei sa ii zici . Odata ma duc si eu la Greblat da nu peste ci firele crapistilor vostrii . De cand prind ei crap in curent adio salau , ca locurile nu mai sunt libere . Nu stiu cum mai ai tupeu sa zica ceva cand dai intre betele lor dupa un salau , cand ei au cate 30 . Nu stiu c KKt nu vin cu plasa ?

Ei , eu ti-am recomandat cateva locuri , stiu mult mai multe ,bineinteles daca nu o sa fie ocupate de crapistii vostrii si ai nostrii .Dar mai mult ai vostrii .

PS ma gasesti pe Dunare daca esti interesat sa ma cunosti cu una dintre masinile CS 02 LAV , CS 03 HFE , CS 22 TDI .
Atunci am sa-ti confirm spusele .
numai si numai bine !
Ultima oară modificat 23 Feb 2005, 20:35 de către Calone, modificat 1 dată în total.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 26 Noi 2004, 12:42

@Calone
De abia astept sa ne vedem.

FRATELE MEU, CRAPISTII NU-S AI MEI, NICI AI TIMISORENILOR, CI AI NEAMULUI NOSTRU SI URMASILOR URMASILOR NOSTRI. TI-I FAC CADOU PE TOTI, CU CONDITIA SA NU II DAI INAPOI :twisted: :twisted:

Iarna trecuta, putin in amonte de Gaura cu Musca, nu am mai gasit loc de pescuit (crapisti din Deta - toata filiala). De suparare am pus multifilar si m-am bagat intre ei. M-AM RAZBUNAT: salau de 3 scos dintre firele de crap, de erau astia sa sara in apa :twisted: :twisted:

Despre locuri, iti dau dreptate. Mai dau eu si pe la Stinca Neagra, la Grebene, Pomul Uscat etc, dar nu am PG de Mehedinti si ma cam abtin. Am un loc preferat, pe la Piatra Scrisa si unul la Piersic. Problema e ca daca prind, in 10 minute se umple de localnici la montura. Eu nu ma duc peste ei unde prind strapazani, dar vine muntele la Mohamed. Si e multi, tata, multi :x

Am retinut numerele de masina, eu am TM02WGS, poate ne vedem odata...

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 29 Noi 2004, 10:24

@Bogdank ,
Am fost acu Sambata pana Duminica , iar prima zi nu am pescuit ca am fost '' tzitzi '' . Am dat un pic pe seara cand m-am mai trezit , dar fara sanse .
Duminica nu a mers mai deloc . rezultate 4 buc , unu de juma ' 2 de treisfert si unu de 1 luat din greseala . Nu merge de loc decat daca stai cate 2-3 ore pe un loc si insisti . Apa e tulbure in sus , limpede la Liubcova si de din jos din nou tulbure .
Rezultatele doar la Cozla in curba . In rest nu merge .
Poate in Mh. . Am auzit ca acolo ar merge aval de Svinita .
Maine plec iarasi si stau pana Joi . Poate acum ...
numai bine !

P.S.
De data asta nu ne-au incurcat crapistii , nu erau .

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Dec 2004, 18:43

adilucu scrie:
Paul scrie: Ce anume ai vazut la clean? Cleanul este un peste destul de solitar cand depaseste o anumita varsta, iar clenutul (pana in 2-3 ani) mai poate fi vazut in carduri, vanand pe la suprafata. Eu nu prea am vazut cleni mari in bancuri. Poate 1-2 dintr-un banc de clenuti era mai deosebit (mai mare), dar asta rareori.
Fir intins!
Paul, ce zici daca dintr-un singur loc prinzi cam opt bucati (clean) la 0.8-1 kg in aprox. 1 ora? Sa fi venit unul cate unul sau erau acolo gramada?
Scuzele mele Adi. Ai avut mare dreptate in ce ai scris, sau mai bine zis, ce am scris eu nu este adevarat. Astazi in decurs de o ora (12 - 13) am prins vreo 10 cleni cam intre 7- 800 grame si 1.2 Kg. Pe langa acestea am mai avut cateva urmariri a nalucii si cateva atacuri.
Toti cleni au fost prinsi la vobler suspending de 4 cm.
Cel putin pentru mine a fost o zi superba... prima data cand prind clean la vobler.
Adevarat a zis cine a zis ca, daca prinzi gustul artificialelor, uiti de momelile naturale.
Doamne ce frumos trage cleanul la vobler :) daca stii cum sa-l provoci sa traga si daca dai de el.

Scrie răspuns