momeala vie sau naluci ?

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
ovidiu
veteran
veteran
Mesaje: 2660
Membru din: 14 Ian 2005, 22:33
Contact:

Mesaj de ovidiu » 05 Apr 2005, 07:08

...si totusi sunt balti unde nu se mai permite pescuitul cu pestisor viu sau mort in montura....jig sau orice combinatie... de ce? simplu: doar nu vrem sa si prindem...umbla mult ideea...si se va dezvolta si mai departe...sa platim taxe...sa lasam masina in curtea patronului si sa nu prindem decat 2 bibani.
eu am vazut si nu as fi crezut. eu din barca...prindeam salai...e drept cam rar...la twister si vine un nene din sat cu o barcuta...si niste baboi...pe cralig...ii arunca in fata barcii si in timp ce pestisorul se ducea la fund avea un atac si intepa un peste. il cunosteam si i-am cerut cativa baboi. cu cativa baboi mi-e rusine sa va spun cati salai am prins, oricum...multi.
mai cred ca uneori...oricat ar fi de dibaci pescarul...si oricate bile ar avea voblerul...sau atractanti..sau ...sau.... nimic nu poate inlocui cu acealsi succes un pestisor...viu/mort dar natural.
cu toate astea prefer artificialul; dandineta si twisterul pentru salau si biban.dar sunt zile cand in loc de cauciuc pe jig pun o fasie de caras..ciortan...sau orice carne de peste, si prind...
fir intins!

danr
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5100
Membru din: 12 Mar 2007, 22:56

Mesaj de danr » 05 Apr 2005, 08:20

parerea ta parerea ta
eu cred ca in majoritatea situatiilor nalucile sunt superioare baboilor, ca rezultate
exista insa si exceptii "crunte", mi s-a intamplat anul trecut de cateva ori....

adrian frunza
veteran
veteran
Mesaje: 877
Membru din: 14 Oct 2004, 19:15

Mesaj de adrian frunza » 05 Apr 2005, 17:14

salut. dane,numai ideea ca trebuie sa car dupa mine in barca vasul cu chitici ,pe vant pe ploaie, pe caldura,si pe urma sa ma sparga bibanul ma umple de draci.unul din aburici a luat duminica 50 de baboi si nu aprins nimic,eu am luat 3 salai.i-am dat peste cap toata teoria.plus ca la viu nu ai nici o satisfactie.daca vreau finete dau la babusca si ma dixtrez tare.
exceptiile crunte te fac sa gandesti inventiv,dar sa nu se repete des.
walleye

Avatar utilizator
legio1083
veteran
veteran
Mesaje: 580
Membru din: 19 Apr 2004, 14:12
Localitate: IASI
Contact:

Mesaj de legio1083 » 06 Apr 2005, 14:00

Adriane, tata, CE-S AIA ABURICI ca-mi smulg deja parul din cap!!! :evil:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

danr
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5100
Membru din: 12 Mar 2007, 22:56

Mesaj de danr » 06 Apr 2005, 16:16

sa-ti dau un exemplu, cum ar fi de exemplu daca te-ai duce tu la pescuit cu adrian :lol: :lol: :twisted: :twisted:

Avatar utilizator
legio1083
veteran
veteran
Mesaje: 580
Membru din: 19 Apr 2004, 14:12
Localitate: IASI
Contact:

Mesaj de legio1083 » 07 Apr 2005, 09:17

Sigur ca da! Si marmota invelea ciocolata! :lol:
Las' Dane, ca ma razbun eu!
La vara ne vedem pe malul apei, impreuna cu Eugen(sa-i arat ES-ul ala reparat de mine) si cu Iliuta, ca m-a starnit inca de asta iarna...
Daca vine si Adrian poate lamurim la fata locului pe cine declaram "ABURICIUL ZILEI" !... :wink:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

danr
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5100
Membru din: 12 Mar 2007, 22:56

Mesaj de danr » 07 Apr 2005, 09:26

haha, nu era vorba neaparat despre tine, pur si simplu nu am putut sa ma abtin :lol:

adrian frunza
veteran
veteran
Mesaje: 877
Membru din: 14 Oct 2004, 19:15

Mesaj de adrian frunza » 07 Apr 2005, 11:18

salut. legio,aburiciul e fratele mai mare a pafaristului,sunt specii umanoide endemice,gregare,apar spontan in locuri umede cu populatie piscicola.desi declara cu tarie ca sunt specialisti in jigging,mort -manie,spinning,principala lor specialitate e gulia(local clanta).
cel mai periculos aspect e ca popularizeaza ce se intampla pe balta(specie indicator) declansand suprapopularea habitatului cu exemplare din aceeasi specie generand stare de disconfort sever habitatului.
dane ai fost ff prietenos la faza asta.
walleye

Avatar utilizator
legio1083
veteran
veteran
Mesaje: 580
Membru din: 19 Apr 2004, 14:12
Localitate: IASI
Contact:

Mesaj de legio1083 » 08 Apr 2005, 07:01

definitia asta ar trebui bagata langa alea gen "one-tuch monkey klimber" sau "surreal motzotzoanka" la capitolul LIMBA NOASTRA CEA PE DUPA COLT... ar prinde bine si segregare pe domenii, sa nu confundam vitele adevarate cu parlamentul si dependintelelui, precum nici salaul cu azotatul de amoniu combinat cu cianoacrilat pt "furajarea fitofagului"... :roll:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Avatar utilizator
Ioan S.
veteran
veteran
Mesaje: 1212
Membru din: 10 Mai 2004, 19:31
Localitate: Iasi

Mesaj de Ioan S. » 10 Apr 2005, 18:52

adrian frunza scrie:salut. dane,numai ideea ca trebuie sa car dupa mine in barca vasul cu chitici ,pe vant pe ploaie, pe caldura,si pe urma sa ma sparga bibanul ma umple de draci.unul din aburici a luat duminica 50 de baboi si nu aprins nimic,eu am luat 3 salai.i-am dat peste cap toata teoria.plus ca la viu nu ai nici o satisfactie.daca vreau finete dau la babusca si ma dixtrez tare.
exceptiile crunte te fac sa gandesti inventiv,dar sa nu se repete des.
Cunosc si eu cazuri de pescari care merg pe balta cu 50 de pestisori (vii - sau aprope vii la plecare - 80 % morti a doua zi cind ajung pe balta). De ce 50 ? Pentru ca o parte dintre ei mor :lol: :( :lol: spun cei in cauza :lol: :( :lol:
Unde e problema? Pai daca nu ai hidrobion (sau orice alt dispozitiv eficient de aerisire) vor muri fiind prea multi. Consuma mai mult aer decit poate apa din recipient sa le ofere.

Solutia care am aplicat-o (cu bune rezultate) este sa iau pe balta 8 - 10 pestisori pentru o zi. Daca jumatate din numarul lor ii "transform" in salau eu sunt multumit.
8 sau 10 pestisori se pot pastra vii intr-un recipient de 2 - 2,5 litri. Nu e incomod la transport, nu e foarte greu. Mai trebuie respectata o conditie. In recipient iau (cu o zi inainte) apa de acolo de unde recoltez pestisorii, o racesc la frigider (apa cu cit este mai rece cu atit poate "dizolva" mai mult aer), inainte de a pune pestisorii vii agit bine sticla. Sticla nu se pune plina cu apa ci doar 80% din capacitate. Pestisorii vii (pusi in recipientul susmentionat) se pastreaza la frigider. Asta pentru ca la temperatura de circa 4 gr. C a apei din frigider pestisorii consuma mai putin oxigen. Iar in frigider sticla se pune culcata (pentru ca suprafata de separatie intre apa si aer sa fie cit mai mare ceea ce determina un mai bun schimb de gaze intre apa din sticla si aerul care mai exista in sticla). Iar odata ajuns la locul de pescuit, pestisorii nu mai mor (asfixiati) pentru ca putem oricind (si recomand a se face cit mai des) ilocuirea apei din recipient cu apa din riu.

Ca procurare a momelii e mai comod sa pescuiesti la artificiale, insa e mai ieftin la pestisor viu.
E mai obositor la artificiale si mai putin obositor la pestisor viu (ca pescuit stationar).
Pescuind la pestisor viu (cu o singura scula) poti incerca si la alte specii (mai mult sau mai putin pasnice).


Pina la urma e o problema de ce vrea fiecare de la o partida de pescuit. Si de adaptare la conditiile specifice. Pe mine nu prea m-a "deranjat" bibanul (pot numara pe degetele de la o mina citi am prins in vreo 8 ani de Prut). Si nici nu ma duc sa fac "cantitate" de peste. Insa vreau sa-mi ofer sansa unei capturi adevarate. Si a unei zile (de vara) linistite petrecuta la umbra, in liniste.

Fir intins!

Scrie răspuns