momeala vie sau naluci ?

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 31 Mar 2005, 15:32

Ce-s aia aburici? :lol:
Eu de ex mi-am facut cateva wb. pike si tare am de gand sa le slinosesc un pic cu niste macrou imputit... Arata a peste miroase a peste, dar vai, are si ancore...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 31 Mar 2005, 19:25

adrian frunza scrie:si tu brutus?
2 ani am refuzat sa pescuiesc la stiuca la viu. dupa un scurt interludiu la viu,am trecut la mort-manie.salau am pescuit doar la bucata cu bat de 6 m.sper sa nu ajung sa pescuiesc la viu niciodata.faza cu pestele in jig ,o sa o fac doar in cazuri disperate.
dane,decat in
spiratie mai bine o muza,iar bafta o las aburicilor.
si zi asa adrian, nu dai la viu decat in cazuri disperate...cand vecinu prinde salau la rand si tu dai cu "giusteru" ca-n aer... :lol: . si eu la fel...incerc sa demonstrez superioritatea cauciucului. oricum il prefer de departe....la pestisor cand ai un tzac si intepi....mai mult ca sigur ca ramai fara el... asa ca trebuie recuperat...si iar....tot asa.
dar uneori...mi s-a intamplat...sa trag barca la mal...sa leg de inelul de varf al lansetei mele de 2,7m un fir mono de 0,12 un carlig de 14 un vierme...si pune-te pe prins baboi. apoi intre timp s-a facut de ora 14...timpul se scurge criminal. fuga in barca...inapoi pe locul unde stiu ca salaii....si-au pus bavetica si abia asteapta...ceva natural si fara E-uri. dar apelez rar... daca vad ca salaul chiar se incapataneaza la cauciuc sau tabla. oricum cand dau la dandineta...am si 2-3 pesti sa tai bucatele din ei...deci mai si conbin...artificial cu nturel... fir incordat domnilor... (intre timp a inceput sa traga) :D

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Apr 2005, 06:43

Frumusetea pescuitul consta tocmai ca nu intotdeauna ce a mers merge si va trebui sa gasesti solutia,iar cateodata pur si simplu nu ai sau nu gasesti solutia....

Spre rusinea mea,acum doi ani eram la pescuit sub barajul lacului Livingston,(ca de obicei in fiecare primavara pana in mai) si pescuind la jig mai mult nu prindeam decat prindeam.
De obicei cei din jurul meu se uita la mine cum prind si ei nu,dar atunci eu ma uitam cu toate carboanele mele ,la niste mexicani a caror mulinete Daiwa erau niste sticle de Pepsi si prindeau de rupeau cu pestisor viu.Apa era f. limpede si eu la jig sau lingurita abia prindeam cate unul in timp ce ei prindeau cel putin 5.Nu am avut ce sa fac eu nevoind sa pescuiesc la viu.
Peste cateva zile pe malul celalalt intalnesc aceeasi grupa de mexicani ce pescuiau la fel,dar de data aceasta ei se uitau la mine cum prind la jig si ei nu prind la viu....

Norocul,ca si in viata,are rolul lui la pescuit,dar daca nu ai flerul sa simti ce merge si cum,poti da toata ziua ca in ...fantana,ramanand doar cu satisfactia ca ai fost la pescuit si atat.

Jean Scurtu

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 03 Apr 2005, 18:00

Norocul,ca si in viata,are rolul lui la pescuit,dar daca nu ai flerul sa simti ce merge si cum,poti da toata ziua ca in ...fantana,ramanand doar cu satisfactia ca ai fost la pescuit si atat.

ai perfecta dreptate . nu ajunge sa cauti pestele, trebuie sa ai intuitia si sa-l prinzi. cu ce si cum asta la momentul oportun. nu odata se intimla ca intr-o zi prinzi acelasi peste la artificial pe cind in a doa zi nici nu se mai atinge de ea insa mrge la viu. tocmai in asta consta frumusetea si sportivitatea pescuitului. daca ar trebui sa facem o clasificare as spune ca atit artificialele cit si momelile vii sunt la fel de bune. altceva este daca facem noi alegerea buna la momentul respectiv.

adiavel
junior
junior

salau la twister

Mesaj de adiavel » 03 Apr 2005, 18:41

Salutare,

interesante discutiile voastre. Eu nu sunt un foarte experimentat pescar cu twisterul dar astazi am fost pe un canal betonat al Siretului si am dat la twister in incercarea de a prinde unul doi salai. Curentul e foarte puternic si desi am pus supergreutate pe jig, cu shad, tot n-am putut mentine in curent pe mijlocul canalului acest jig, mai mult de 30 secunde. Stiu ca ideal ar fi din barca, dar sunt curios sa aflu o tehnica de pescuit la jig de pe mal pe un canal cu curent foarte puternic si adanc.
Astept sugestiile voastre.
In incheiere o intamplare hazlie: am dat la twister fara rezultat chiar la portile barajului si la un moment dat vad in mijlocul valtorii inspumate o pleoscaitura de coada de salau si zic catre nasul: "Uite, e peste, nasule, si ne mai face si semn cu coada!". La care el zice: "Finule, ia uita-te mai la vale".
Ma uit si la vreo 10 metri de pleoscaiala initiala vaz salaul cu pricina iesit cu burta in sus. Ne dumirim repede. Era o victima a palelor turbinelor hidrocentralei de pe baraj. Inca mai misca din coada anemic si avea cam trei chile si ceva. Vreo 200 de metri am fugit ca disperatul si am incercat sa-l agat cu twisterul, oricum curentul era foarte repede, n-am reusit. Ne-am urcat in masina si am coborat cam 2 km in aval unde voiam sa-l asteptam cu o montura cu vreo trei rotative in speranta ca-l prindem in ancore si-i curmam suferinta. Pe drumul inspre aval am observat doi tipi pe malul de vis-a-vis care nu pareau a pescui ci a se incalzi la foc. I-am lasat in urma cam cu vreun km. Ne dam jos din masina, montam lanseta cu rotativele si ne punem pe asteptat salaul nostru. Nu era prea sportiv, dar era mai bine decat sa ne intoarcem cu mana goala la neveste.
Si uite asa dupa vreo 8 minute de asteptat, vedem noi ca unul din cei doi pescari, singurii de pe canal pe-o raza de 3 km, trece cu camera de tractor canalul si culege ceva din apa. Si uite-asa am ramas cu buzele umflate. Ne-o luasera inainte. Ne suflasera salaul!
Deci inca odata invinsi...
Ne-am luat coada intre picioare si p-aci ti-i drumul!
Cu ocazia aceasta am mai descoperit deci o metoda de pescuit la rapitor: pescuitul la salau amortit de turbine. Nu este necesara lanseta, ci vedere buna si o camera de tractor. Rezultate garantate: 4 - 10 kg pe zi.
La buna auzire!
Adrian.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 04 Apr 2005, 07:38

salut. Jeane,3 zile am fost la peste.am inceput.
constat ca mexicanii sunt mult in urma romanilor.cea mai tare lanseta ciobaneasca,expresie a inventivitatii braconierului roman ,consta in manson de cauciuc pe coada de matura.iti permite aruncari lungi cu fir gros.
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 04 Apr 2005, 07:44

salut .ovidiu ,niciodata vecinul nu prinde salau la viu unul dupa altul.daca ii intra ,nu prea il da afara din copaci.ma feresc de demonstratii in public pentru ca apare imediat setca sau aparatele.
walleye

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 04 Apr 2005, 09:52

Adi,

Daca vrei sa pescuiesti la jig in curent puternic ai nevoioe sa atasezi niste plumbi suplimentari pe fir (la cca,.0,75-1m.) de jig si in felul acesta ai sanse sa prinzi ceva.
Daca vei citi cu atentie cele postate anterior pe acest forum vei gasi si explicarea acestei metode pe care eu personal o folosesc cam 90% in partidele mele de pescuit la jig sau rotativa.

Jean Scurtu

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 04 Apr 2005, 19:42

salut.Jean ,0,75 -1m merge la batul tau de 5 m.la 2,70 al meu ,trebuie max 30cm pentru aruncari curate.nu e timpul inca pt jig mic,dar sunt in studiu.
walleye

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 05 Apr 2005, 02:18

Adrian,

Fii linistit ca merge si cu batul tau,cu atat mai mult cu cat tu folosesti jig-uri ceva mai grele,doar ca nu mai poti folosi vartej si va trebui sa legi direct leaderul pe bucla facuta pe firul de pe mulineta(cu un nod clinch- caruia ii lasi mustata mai lunga ca sa poata trece prin inele).
Sau faci leaderul mai scurt 35-50cm.

Jean Scurtu

Scrie răspuns