pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
razvan m.
- veteran

-
@ SF
Super comparatia cu pisoii si motanii adevarati.
Dar, din fericire pentru pesti, tot spinningul e mai fain.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
eugen
- veteran

de la vremea cand se discuta pe tema asta, mie mi-a cam trecut mancarimea aia. deja am ras un pic recitind cele scrise mai demult. ce sa mai, fiecare creada ce-o vrea si faca atat cat poate.
numa' bine!
-
bogdank
- veteran

-
S-a razbunat livebait-ul. Vineri si simbata am fost pe Dunare si am prins intre 5 kg - 5 t (bolovani, bineinteles

). Un singur atac in 2 zile de pescuit. Am insamintat cu plumb 30 km de Dunare si nimic. Colegul cu care am fost a prins trei strapi de dimensiune retur, la Bill Lewis si la shad. Localnicii dadeau la montura cu carasel, tot nimic

In afara de frontul atmosferic, alta explicatie nu am...
-
marius_c
- utilizator nou

Salut IOAN,sunt marius_iasi,multumesc pentru informatiile pe care mi le-ai dat.As vrea daca se poate sa mai corespondam.Am un an de zile de cand am inceput sa pescuies pe Prut.Si de aceea am nevoie de mai multe informatii in legatura cu momeli ,nade,locuri de pescuit.Astept raspuns.
FIR INTINS.
-
Ioan S.
- veteran

@marius_c (sau marius_iasi)
Ai nimerit bine pe acest forum, de aici poti culege multe informatii interesante. Incearca si la
www.crap.ro
Vezi ce s-a discutat, daca mai ai intrebari la anumite topicuri nu ezita sa le pui. Iarna e lunga si pina la primavara vei gasi rapunsurile pe care la cauti, vei primi raspunsuri la intrebari. Ia-o metodic, alta cale nu exista. Sper ca nu te astepti ca cineva de pe acest forum sa faca sinteze (din ce s-a discutat) pe anumite teme.
-
ionescu adrian
- utilizator constant

-
Desi i-mi doresc foarte mult sa invat pescuitul spineer pentru ca il consider mai sportiv ma inscriu in echipa liver-bait
abia astept sa va vad la treaba
-
fisherman
- veteran

in ceea ce ma priveste , pescuiesc atat la artificiale cat si la naturale, depinde de moment si de dispozitia pestelui. pescuiesc mai mult la clean pe mures si asta-vara am observat ca la un moment dat nu mai mergea la rotativa sau vobler. nu mai aveam nici un atac. luam batul de pluta si puneam boaba de porumb si aruncam un pumn de boabe pe curent. imediat luam cativa. deci, erau acolo, dar din motive numai de ei stiute nu mai atacau artificialele.asa ca, zic eu totul e o chestiune de adaptare a stilului in functie de conditii.
-
ionescu adrian
- utilizator constant

-
sa va spun ce am patit eu cu sorete (regina baltii) apropo la ce a spus fisherman
ma aflam la pescuit la balta nu prea tragea pestele si in apa limpede de la mal cam de 1 m adancime am vazut un sorete cam cat palma de mare care statea intr-un loc asa amortit
neavand ce face m-am hotarat sa-l prind la undita
am pus o rama vie in carlig si i-am strecurat usor carligul sub nas, rama il lovea cand se zbatea peste nas si el ce face se intoarce cu coada la ea
ii plasez din nou rama in fata si el la fel
cam asa ma chinuit vreun sfert de ora
cand m-am hotarat sa renumt la rama si tocmai vroiam sa-i dau un viermus in carlig se repede ca nebuna si ingite carligul din 2 miscari
acest lucru ma facut sa ma gandesc la faptul ca e posibil ca si pestii sa doarma