momeala vie sau naluci ?

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Iul 2004, 08:22

Ioan S. scrie:.... daca as fi vazut cel putin un pescar pe Prut prinzind la naluci, as incerca cu ceva mai multa incredere.
Cam acelasi lucru si la mine. Valabil si pentru Prut si pe Buzau. Nu am vazut pe nimeni pescuind la twistere. Ma refer la pescuit serios. Eu, v-am spus, recuperam twisterul ca pe rotativa. Acum nu ma mai mir de ce nu prindeam.
Dar, totul are un inceput.... :)

Fir intins!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iul 2004, 12:20

paul,

nu ai ce cauta cu shad la clean. ala e pentru biban, salau, stiuca, avat.
la clean folosesti rotativa si microvobler (sau MA), marimile cele mai mici.

pescuitul specializat la rapitori se face cu naluci. asta e realitatea. acum fiecare intelege ce vrea si face atat cat poate, ce sa zic.

fir intins!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 13 Iul 2004, 12:27

Eugene, acu' ca ai ramas singurul din staff, fa un "poll" pe specii si momeli sau naluci folosite si ne lamurim ce si cum. Vox populi...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iul 2004, 12:40

chiar daca scrie staff acolo, nu sunt moderator. am atributii similare cu ale tale, nu-mi pot edita decat propriile mele mesaje. asa am vrut eu, nu prea am timp si prefer sa nu ma angajez la mai mult decat pot face.

deci nu pot sa pun un poll, d-aia ii si ziceam lui dan sa faca el asta. sau altcineva, am inteles ca are un prieten care se ocupa de partea de programare. cred ca n-a apucat sa citeasca mesajul ala, o sa-l puna el cand se intoarce.

sper, ca ma oftica dezbaterea asta. :)

pentru baietii cu viu,
unde pescuiti, fratilor? poate ne organizam intr-o zi in mai multi si venim
si facem un concurs pe cinstite.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 13 Iul 2004, 12:48

Misto idea! Vin si eu in echipa "artificialelor"!

Sa faci un poll e simplu Eugene, cred ca incerc eu unul pentru salau. Stai sa vad cum iese!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 14 Iul 2004, 14:36

SF scrie:
Clean- 2,7 kg, prins la lipitoare,montura de fund,iunie,1997
Trebuie ca a fost tare palpitant pana l-ai scos... Sau trasatura... Eu, am prins clean cam la 1,5Kg, atat la boaba cat si la mormoloc de broasca. La pluta... A fost o adevarata placere :) Imi inchipui unul de 2,7 Kg... :oops: si parca te invidiez :)
SF scrie: Biban-1,4 kg,prins la rosioara,la fund,tot iunie,dar 1996.In aceasi zi colegul meu a prins unul de 1,6 kg, tot la rosioara.

Iarasi, biban mare am vazut, tot ca la 1,5 Kg, prins la rama...Dar de prins... inca nu...
Las' ca-mi vine si mie randul :)

Fir intins!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Iul 2004, 16:44

SF,

prefer sa nu comentez mesajul tau, desi simt furnicaturi serioase prin degete. mai ales ca argumentatia ta are brese serioase si unele nuante denota o atitudine care nu-si are locul aici. passons...

prin urmare: sa inteleg ca te inscrii in echipa livebait si organizam ceva concret? gasim noi si reguli, nu o sa fie atat de greu. cred ca ar fi mult mai placut sa ne cunoastem si sa ne distram intr-o zi de weekend, decat sa ne pierdem vremea discutand pe tema asta si ajungand sa ne contrazicem aiurea.

nici de acolo nu am ajunge la vreo concluzie agreata de toata lumea, sunt foarte constient de asta. nici vreun pasionat de concursuri nu sunt, n-am fost in viata mea la vreunul, stai linistit. da' sunt de principiul ca orice pretext e bun pentru a iesi la pescuit. nu crezi ca ar fi mai placut sa inchidem asa discutia asta?

numai bine!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 14 Iul 2004, 17:42

Ma inscriu in echipa "la viu", cistigul va fi de partea mea.

Nu va asteptati la cine stie ce, imi instalez sculele si apoi nu fac altceva decit ... sa-i urmaresc pe cei din echipa "artificialelor".

Stau si ma intreb ce locatie veti alege ? Sa fie cumva Scurta ?

Fir intins!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 14 Iul 2004, 17:54

Am o stire pentru cei din Iasi... Poate stiati sau nu, dar s-a prins clean de 600 grame pe Bahlui. Ceea ce mai devreme, tot azi aflasem de la ionutz_gr, ca este clean si oblete pe Bahlui, in sinea mea nu am crezut, dar nu am zis nimic.
Acum am venit de la GIPO unde am vorbit cu doamna de-acolo, si ea mare pasionata de pescuit, mi-a zis ca intr-adevar s-a prins si este clean si rosioara pe Bahlui, mai ales in amonte de antibiotice.
S-a mai prins, cica, si cega... Sincer, nu stiu ce sa zic...:)
deasemenea s-a mai prins ciprinid de-ala interzis aici de circa 2Kg (asta stiam, mai ales cand se revarsa barajele din amonte de oras.

Pentru Ioan: Cand facem o partida de pescuit la rapitor pe Bahlui?
Eu fac cam 5 minute cu tot cu datul jos din pat> :)

Fir intins! si numai bine tuturor...

P.S. pentru ionutz: scuze, dar prima data parca nu am crezut ca ar fi clean pe Bahlui.

Scrie răspuns