pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
dan_lupul
- junior

-
edy.tm scrie:Ariann scrie:
Nu prea cred ca cineva a reusit sa ii scoata toate cele 3 carlige din gura stiucii fara sa o raneasca.

daca ai toate ustensilele (grip - cu care tii stiuca de buza inferioara; cascator si penseta) o poti opera rapid fara sa o stresezi. dupa operatie, tine stiuca in apa si plimb-o inainte si inapoi pentru a o oxigena. am operat o data o marlita vreo 10 minute, aproape se uscase, am chinuit-o rau de tot. dar am "resuscitat-o" si a plecat. sper ca a supravietuit.
mi-a spus cineva ca sunt momente in care pestele poate sa faca "stop cardiac" din cauza socului. voi ati auzit asemenea intamplari? adica stiuca mare urcata in barca si bum...lemn
-
edy.tm
- veteran

-
mia placut faza cu BUMM ...lemn..

:).
din pacate inca nu mi-am achizitionat acele ustensile. am un patent cu gura mai lunga, cascator nu-mi trebe.. daca musca.. musca.. dar speram sa nu.. faza cu miscatu o stiam. pana acuma nu am avut probleme mari cu eliberarile. dar precis o sa apara. trebuie sa imi iau si eu un cascator ca sa numai imi bag degetutele in gurita stiucii, ca se supara si face HAmmm. si eu fac .. Auuuu.

:):)
Cum naiba sa resuscitezi. am auzit ca s-a mai vorbit,, dar n-am bagat de seama. scrie undeva cum se face ...??? este vreun site ???
-
crystianoo
- veteran

pe ce lac ai luat bibanul ala?
-
ovidiu
- veteran

-
eddiero scrie:Spinning in oras !!??!! WOW !
frumosi pesti! bravo!
eu desi stau aproape si as putea sa dau o fuga de 2-3h dimineata, inca nu am ajuns...bibi ala e de colectie...
ce saramura iese din 2-3 pesti din aia yami-yami

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
iovys
- veteran

-
Frumos peste, urat gest.
Sa nu spui ca nu mai avea loc in geanta aia, si a trebuit sa-l porti sa te vada tot orasul
-
johnnybravo
- Moderator

-
edy.tm scrie:mia placut faza cu BUMM ...lemn..

:).
din pacate inca nu mi-am achizitionat acele ustensile. am un patent cu gura mai lunga, cascator nu-mi trebe.. daca musca.. musca.. dar speram sa nu.. faza cu miscatu o stiam. pana acuma nu am avut probleme mari cu eliberarile. dar precis o sa apara. trebuie sa imi iau si eu un cascator ca sa numai imi bag degetutele in gurita stiucii, ca se supara si face HAmmm. si eu fac .. Auuuu.

:):)
Cum naiba sa resuscitezi. am auzit ca s-a mai vorbit,, dar n-am bagat de seama. scrie undeva cum se face ...??? este vreun site ???
nu te mai risca cu bagatul degetelor in gura la stiuca...eu si la salau am retinere

-
kzoli
- veteran

dan_lupul scrie:edy.tm scrie:Ariann scrie:
Nu prea cred ca cineva a reusit sa ii scoata toate cele 3 carlige din gura stiucii fara sa o raneasca.

daca ai toate ustensilele (grip - cu care tii stiuca de buza inferioara; cascator si penseta) o poti opera rapid fara sa o stresezi. dupa operatie, tine stiuca in apa si plimb-o inainte si inapoi pentru a o oxigena. am operat o data o marlita vreo 10 minute, aproape se uscase, am chinuit-o rau de tot. dar am "resuscitat-o" si a plecat. sper ca a supravietuit.
mi-a spus cineva ca sunt momente in care pestele poate sa faca "stop cardiac" din cauza socului. voi ati auzit asemenea intamplari? adica stiuca mare urcata in barca si bum...lemn
Daca eliberarea carligului -ancorei dureaza 10 minute ,atunci mai bine omori pe loc stiuca si o duci acasa decat sa torturezi . Grippul o fi util insa eu prefer sa folosesc mana in toate situatiile posibile e mai usor ,mai sigur si nici nu raneste pestele.Am observat ca grippul raneste in multe situatii . Resuscitarea dupa un timp indelungat nu stiu daca are efect pe termen lung ... intr-un iaz privat am " testat ", si peste 1-2 zile stiucile si clenii erau cu burta in sus ,care erau tinuti la aer mai mult de 2-3 minut.
Eu zic ca daca vrei sa eliberezi pestele fa imediat ce ai scos din apa sau omoara-l pe loc si pune in traista . Nu are rost sa chinuiesti .
-
edy.tm
- veteran

-
am inteles.
Insa nu ma impac cu ideea sa iau o marlita... parca totusi m-as lupta cu ea 10 minute sa-i scot carligul ca sa i dau drumul... mai are o sansa sa mai traiasca

;)
-
dan_lupul
- junior

-
kzoli scrie:dan_lupul scrie:edy.tm scrie:
pestele are un strat protector pe corp (mucus). daca il atingem cu mana, acest strat e indepartat si pestele este expus infectiilor. si eu il tineam in mana, dar cand incepea sa se zbata pestele aluneca din maini si cadea in barca sau pe mal si mai rau se ranea. nu sunt de acord cum manevreaza unii stiuca: ii baga degetele in ochi (ca sa nu mai miste, domne'...) sau o tine strans de branhii. asta e tortura medievala! daca stiuca are peste 2 kile e recomandat gripul. dar sa fie un grip de calitate, nu improvizatii...
-
kzoli
- veteran

Eu am 2 grippuri un ET si un Rapala ,dar daca e posibil prind cu mana dupa ceafa cu mana cealalta scot ancora si pozez daca am cu ce ,daca nu inapoi in apa ... toata operatiunea nu dureaza mai mult de 1 minut .
Ceea mai mare stiuca era de aproape 4 kg pe care tot asa am scos .
Trebuie sa mentionez ca folosesc voblere mari pe care nu inghite ,si e mai usor de eliberat carligul ...