pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
edy.tm
- veteran

-
-
iovys
- veteran

-
O faza mai tare a fost acum o luna(aproximativ)
Partida pe Somes
Eu, Zvic, Horiavd
La un moment dat agat un rapala si il pierd
Dupa cateva minute, Horia, agata si el un rapala, in acelasi loc
Dupa incercari de ap 10 min de recuperare, pierde naluca
Dupa 1 minut lansez un vobler hand made si il agat in acelasi loc
Reusesc sa recuperez voblerul, si cad il scot din apa pe el era agatat voblerul lui Horia
Deci acum ma contrazic
... voblerul pierdut nu e chiar totdeauna pierdut...
-
edy.tm
- veteran

-
de unde iei lemn pentru vobnlere hand made.. ? am inteles ca Balsa e cel mai bun. din Balsa faci? sau faci si din altceva . app cat iti ia ca faci un vobler. ? cu tot cu rectificat tot tot.
-
iovys
- veteran

-
Vezi ca esti off topic

-
edy.tm
- veteran

-
-
kzoli
- veteran

Nemernic scrie:Pentru voi chiar nu exista inelele despicate ? Eu, de curand, mi-am schimbat toate inelele care tin ancorele de naluci, inclusiv la lingurite .... Niste inele despicate, mai slabe .... ar lasa doar ancora agatata.....
rahat pe bete ... !
Intotdeaunea scapa pestele cel mare ... oare de ce ?
Eu schimb inelele chiar de la cumparare cu altele mai de calitate ,mai rezistente ....ca am pierdut multi pesti din cauza inelelor si a ancorelor ... eu prefer sa pierd o naluca decat un peste dupa un drill de 10-15 minute din cauza ancorei sau a inelului ....
Ps . Aseara am prins un monstru in jur de 4 metri din anafoare cu un curent mediu ...dupa un drill de 40 minute am scos din apele involburate un bustean de 3 -3.5 m si gros de vre-o 60-70 cm ....

Record personal pe 2010

-
edy.tm
- veteran

-
kzoli scrie:
Intotdeaunea scapa pestele cel mare ... oare de ce ?
Eu schimb inelele chiar de la cumparare cu altele mai de calitate ,mai rezistente ....ca am pierdut multi pesti din cauza inelelor si a ancorelor ... eu prefer sa pierd o naluca decat un peste dupa un drill de 10-15 minute din cauza ancorei sau a inelului ....
Ps . Aseara am prins un monstru in jur de 4 metri din anafoare cu un curent mediu ...dupa un drill de 40 minute am scos din apele involburate un bustean de 3 -3.5 m si gros de vre-o 60-70 cm ....

Record personal pe 2010

Si eu care credeam ca vorbesti despre un pestoi.....
-
ULK
- veteran

n-am vazut din ala slab, dar mi s epare mai bine sa pui inele mai slabe, daca tot vrei ideea asta, decat ancora slaba, mai bine inel .. si pierzi ancora i 50 bani una.
Deci totusi ai vazut

O ancora buna costa intre 1.50-3.00 lei, sau si mai mult, daca e mai mare.
Eu prefer sa fie totul cat mai rezistent pe toata linia..inel, ancora, nod, fir , tot...mai bine pierd naluci, decat pestele vietii, in caz ca o sa intre candva

-
edy.tm
- veteran

-
ULK scrie:n-am vazut din ala slab, dar mi s epare mai bine sa pui inele mai slabe, daca tot vrei ideea asta, decat ancora slaba, mai bine inel .. si pierzi ancora i 50 bani una.
Deci totusi ai vazut

O ancora buna costa intre 1.50-3.00 lei, sau si mai mult, daca e mai mare.
Eu prefer sa fie totul cat mai rezistent pe toata linia..inel, ancora, nod, fir , tot...mai bine pierd naluci, decat pestele vietii, in caz ca o sa intre candva

Iti dua perfecta dreptate.
eu cand am zic ca o ancora i 50 bani. , eu le cumpar din piata, probabil de asta sunt mai ieftine, poate si mai proaste. o ancora pentru vobler de 7 cm sa zicem ajunge si la 1-1.5 lei ?? ma mira lucrul acesta,
-
kingofbeasts
- veteran

-
iovys scrie:Voblerele pierdute sunt pierdute
Am gasit odata un aragon, pierdut de catre cineva. Era deja decolorat, dar ancorele in stare perfecta. Am refacut paint-ul cu mari eforturi, iar la prima partida, primul lanseu, a ramas acolo de unde l-am scos

apa isi cere drepturile intotdeauna. nu prinzi peste daca nu dai tributul apei.
o faza asemanatoare am patit cu o lingura. am scos-o dintr-o ragalie am curatat-o frumos de oxizi si am pus-o sa dau cu ea (pe principiul ca ce da Dumnezeu nu se refuza, caci incurcate sunt caile Lui); primul lanseu in acelasi loc si dusa a fost.
intr-o alta partida o alta faza. dadeam dupa stiuca langa o structura (o craca mare scufundata partial) si dupa mai multe lanseuri cu o lingura chinezeasca ca sa testez agatatura pun o lingura mai draga mie. primul lanseu si am implantat-o in craca. o scot cu dezgatatorul , ma mut ma jos si dau de cateva ori dupa care revin la craca si iar primul lanseu si o implant in craca.ma chinui iar sa o scot si zic in gand ca daca o scot nici nu mai dau cu ea acolo. pana la urma reosesc sa o recuperez. iar ma duc mai jos si dau dupa care iar revin dar de data asta cu lingura chinezeasca . dau de cateva ori si se agata. ma duc , o scot si ma leg cu barca de craca sa dau mai jos de ea.vreau sa pun lingura aia draga mie si cand sa o bag pe agrafa imi cade din mana in apa in apa direct sub craca de unde am reusit sa o scot inainte de 2 ori.
in concluzie unele naluci sunt destinate sa ramana in anumite locuri dupa ce si-au facut stagiul(prinsesem cateva stiuci cu ea) .