Pierzi una,doua. cumperi alta, gaura in buget dar n-avem ce-i face
voblere pierdute.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
daca esti chiar asa stresat de paguba poti face un compromis:scoate anourile de la ancore si inlocuiestele cu mono mai slab decat firul principal. leaga ancorele cat mai strans. daca proptesti vb. tragi si ramane doar ancora.dintii stiucii poate sa taie,dar e putin probabil sa nimereasca asa la mare fix.
Voblerele ,lingurile ,rotativele ,jigurile sunt accesori consumabile ... e bine sa faci provizii , ca de recupreat de pe mal sunt sanse cam de 10 %. Dezagatatorul e folosibil din barca ,daca esti pe mal in cel mai rau cazi pierzi si pe acela
.
Un sfat ar fi cunoasterea albiei ,si "pozitionarea-localizarea" obstacolelor cu jig inainte de a folosi alte naluci mai scumpe .
In anumite portiuni pierd si 4-5 naluci pe partida dar rar ma aventurez sa scot .
Aseara am ramas fara 3 predatek uri si fara 2 salmo + 2 linguri .... fara sa vad un peste .... acum astept rectificarea bugetului sa inlocuiesc piesele lipsa....
.
Un sfat ar fi cunoasterea albiei ,si "pozitionarea-localizarea" obstacolelor cu jig inainte de a folosi alte naluci mai scumpe .
In anumite portiuni pierd si 4-5 naluci pe partida dar rar ma aventurez sa scot .
Aseara am ramas fara 3 predatek uri si fara 2 salmo + 2 linguri .... fara sa vad un peste .... acum astept rectificarea bugetului sa inlocuiesc piesele lipsa....
De ce ti se pare ca eu sunt stresat de prierderea voblerelor.... ?rine scrie:daca esti chiar asa stresat de paguba poti face un compromis:scoate anourile de la ancore si inlocuiestele cu mono mai slab decat firul principal. leaga ancorele cat mai strans. daca proptesti vb. tragi si ramane doar ancora.dintii stiucii poate sa taie,dar e putin probabil sa nimereasca asa la mare fix.
Eu am glumit la postul anterior, daca pierdem, pierdem si gata, as vrea sa ma apus sa invat sa fac voblere... ma documjentez si o sa incerc..
Pentru voi chiar nu exista inelele despicate ? Eu, de curand, mi-am schimbat toate inelele care tin ancorele de naluci, inclusiv la lingurite .... Niste inele despicate, mai slabe .... ar lasa doar ancora agatata.....
rahat pe bete ... !
rahat pe bete ... !
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Ce preferi ? sa lasi, cateodata peste ..... sau sa lasi 3-4 voblere la fiecare iesire ? Daca ai un PP de 0.18 ... poti pune niste inele care sa tina pana la 8-9 kg ... si poti trage lejer sa se desfaca inelul... PLUS in drill te ajuta frana....deci niciodata nu o sa ai actiune de 8-9 kg direct pe inel .... Ce zici ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
...nu recomand nimanui "metoda"Nemernic scrie:...Niste inele despicate, mai slabe .... !
...anul trecut , un somn aproximat la 10 kg s-a dus din cauza "Niste inele despicate, mai slabe"...macar de nu reuseam sa-l vad
...am inlocuit inelele crestate cu unele mai "tari"
...daca e sa fie o captura mai rasarita , macar sa fiu cu constiinta impacata...