voblere pierdute.

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 26 Iun 2010, 12:45

daca toti spune-ti ca sunt sanse mai mari sa recuperezi din barca naluca, atuncia merem la spinning, si ne luam si barca cu noi, ca poate ne agatam o naluca si sa o scoatem cu dezagatatorul :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pierzi una,doua. cumperi alta, gaura in buget dar n-avem ce-i face :D :D :D

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 26 Iun 2010, 13:30

daca esti chiar asa stresat de paguba poti face un compromis:scoate anourile de la ancore si inlocuiestele cu mono mai slab decat firul principal. leaga ancorele cat mai strans. daca proptesti vb. tragi si ramane doar ancora.dintii stiucii poate sa taie,dar e putin probabil sa nimereasca asa la mare fix.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 26 Iun 2010, 13:52

Daca s-ar apuca macar jumate din noi de facut voblere am suporta mai usor cheltuielile.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 26 Iun 2010, 16:08

Voblerele ,lingurile ,rotativele ,jigurile sunt accesori consumabile ... e bine sa faci provizii , ca de recupreat de pe mal sunt sanse cam de 10 %. Dezagatatorul e folosibil din barca ,daca esti pe mal in cel mai rau cazi pierzi si pe acela :( .
Un sfat ar fi cunoasterea albiei ,si "pozitionarea-localizarea" obstacolelor cu jig inainte de a folosi alte naluci mai scumpe .
In anumite portiuni pierd si 4-5 naluci pe partida dar rar ma aventurez sa scot .
Aseara am ramas fara 3 predatek uri si fara 2 salmo + 2 linguri .... fara sa vad un peste .... acum astept rectificarea bugetului sa inlocuiesc piesele lipsa.... :lol: .

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 26 Iun 2010, 20:15

rine scrie:daca esti chiar asa stresat de paguba poti face un compromis:scoate anourile de la ancore si inlocuiestele cu mono mai slab decat firul principal. leaga ancorele cat mai strans. daca proptesti vb. tragi si ramane doar ancora.dintii stiucii poate sa taie,dar e putin probabil sa nimereasca asa la mare fix.
De ce ti se pare ca eu sunt stresat de prierderea voblerelor.... ?
Eu am glumit la postul anterior, daca pierdem, pierdem si gata, as vrea sa ma apus sa invat sa fac voblere... ma documjentez si o sa incerc..

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 26 Iun 2010, 20:49

Pentru voi chiar nu exista inelele despicate ? Eu, de curand, mi-am schimbat toate inelele care tin ancorele de naluci, inclusiv la lingurite .... Niste inele despicate, mai slabe .... ar lasa doar ancora agatata.....
rahat pe bete ... !
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 26 Iun 2010, 20:54

...si cateodata pestele :lol:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 26 Iun 2010, 20:56

Ce preferi ? sa lasi, cateodata peste ..... sau sa lasi 3-4 voblere la fiecare iesire ? Daca ai un PP de 0.18 ... poti pune niste inele care sa tina pana la 8-9 kg ... si poti trage lejer sa se desfaca inelul... PLUS in drill te ajuta frana....deci niciodata nu o sa ai actiune de 8-9 kg direct pe inel .... Ce zici ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 26 Iun 2010, 20:57

Nemernic scrie:...Niste inele despicate, mai slabe .... !
...nu recomand nimanui "metoda"
...anul trecut , un somn aproximat la 10 kg s-a dus din cauza "Niste inele despicate, mai slabe"...macar de nu reuseam sa-l vad :cry:
...am inlocuit inelele crestate cu unele mai "tari"
...daca e sa fie o captura mai rasarita , macar sa fiu cu constiinta impacata... :lol:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 26 Iun 2010, 20:59

old_radu scrie: ...anul trecut , un somn aproximat la 10 kg
Cat tineau inelele ? Logic, daca ai luat niste inele despicate care tin 3-4 kg... cum vroiai sa-ti tina o dihanie de 10 ? :shock:

Scrie răspuns