Vobler sau lingurita dak e vorba de clean?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Iul 2005, 08:34

blackmind scrie:se merita saltul de la spinning la muscarit?
Asta era o intrebare retorica? :P

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 21 Iul 2005, 11:13

pe mine personal m-a deranjeaza diferentierea asta neta intre muscari si blinkeristi (spinning)

apreciez faptul ca mari pescari intotdeauna sunt open mainded in sensul ca au mai multe tipuri de scule si se adapteaza repede la conditiile de pe teren adica daca cleanul umbla la suprafata il momesc cu muste , daca e intre ape dau cu rotativa iar daca e la fundul apei incerca cu vobler si twistere.

e adevarat ca e firesc sa apreciezi o anumita tehnica dar trebuie sa fii cazut in cap sa nu folosesti absolut orice pentru a prinde peste (sportiv)

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 21 Iul 2005, 14:12

apropo de cea ce spunea domnul dady cu voblerul negru ... ceva de genu am patit-o si eu... am primit 10 voblere facute de un producator autohton si de.... acum... le-am impartit cu fratele care bineinteles ca si-a ales voblerele care aratau mai bine se "stia" ca se prinde cu ele firetiger,etc...am fost putin suparat ramasesem cu unul care si dupa spusele producatorului era facut asa mai mult "proiect" (ma uit la el cand va povestesc :lol: un voblerash de 3.5cm culoare galben maronie inchisa si cu solzisori facuti cu negru) si ce ma oftica si mai tare faptul ca ochii fata de celelalte voblere erau desenati (negru cu contur galben) nu-l suportam ma enerva la culme si intr-o zi mai posomarata nedorind sa pierd pe cele prinzatoare l-am incercat pe acest "cezarica" am dat lectii (cui trebuia) la biban ... de frica sa nu-l pierd i-am facut poze ca sa fiu sigur ca se mai poate face si altul:)
Neinteresant? si ce daca 8)
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Chrys
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Chrys » 23 Iul 2005, 17:28

Motanelcd scrie:mersi k ai raspuns asa repede si am sa tin cont de sfaturile tale !!!eu am folosit vobler de culoare verde pana in 5 cm max dar dupa cum ti-am mai spus nimic....in schimb la rotative folosesc doar culoarea galbena!!!!la culoarea argintie nu mia intrat niciodata cleanul ci doar stiuca!!!
Eu pescuiesc clean la lac, si doar cu rotative am prins. Si numai cu cele argintii... da folosesc numere mici de mepps (00, 0, 1). La vobler si la rotative aurii nu am luat nimic. Am mai prins la rotative argintii cu puncte rosii. Dar pescuiesc mai mult dimineata si seara. Nu stiu in timpul zilei cum merge (auzeam ca merge cu rotativa aurie)

Motanelcd
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Motanelcd » 23 Iul 2005, 23:38

Chrys scrie: Eu pescuiesc clean la lac, si doar cu rotative am prins. Si numai cu cele argintii... da folosesc numere mici de mepps (00, 0, 1). La vobler si la rotative aurii nu am luat nimic. Am mai prins la rotative argintii cu puncte rosii. Dar pescuiesc mai mult dimineata si seara. Nu stiu in timpul zilei cum merge (auzeam ca merge cu rotativa aurie)
eu pescuiam de obicei dupa masa intre orele 14-18 si nu pe lac ci pe cris......o singura data in viatza mea am prins clean la rotativa argintie da at am luat vreo 4 una dupa alta(nu mai mari de 400gr)nu stiu daca are ceva legatura cu asta da era inorat afara cand iam prins...iar cand o fo soare nu mio intrat nimic...poate este doar o coincidenta....
??

Marius
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Marius » 24 Iul 2005, 08:34

Salut. Si eu am pescuit foarte mult la clean, si vreau sa-ti spun ca pe Bistrita am prins clean mediu (pana in 1 kg) in general la rotativa nr 0 sau 1, folosind doar Mepps. In schimb, am pescuit la Vobler si talia capturilor au crescut. Intr-adevar, am prins mai mari, dar mai rar. Pe Siret, cele mai bune rezultate le-am avut la Mepps Aglia nr 1 si la Vobler Dawn de adancime ( in locurile cu curent mic si aduncime mare ), iar la apa mica si mai rapida am folosit voblere Salmo de suprafata, precum si un vobler no name, fabricat manual, care a dat rezultate foarte bune. Oricum, depinde foarte mult de apetitul cleanului in momentul pescuitului. Scrie-mi la Pik3@mymail.ro, sa vb si sa-ti trimit niste cataloage, sa te poti orienta in vederea alegerii nalucii. Pana atunci, fir intins.[/img]

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 25 Iul 2005, 06:33

SALUT

agila mepps 1 argintiu este un adevarat clasic al cleanului , toti pescari au pescuit cu asa ceva si toata lumea a prins cu el foarte bine

sincer nu stiu care e treaba cu cleanul asta ca eu personal anul asta nu am luat aproape nici unul , in schimb colegul meu la fund cu rama a luat unul destul de mare . DECI SFATUL MEU INCERCATI CU VOBLER sau twister adica la apa adanca

cel putin pe mures nu am vazut sa umble la suprafata deocamdata , poate daca mai scade apa si se mai curata situatia o sa se schimbe

Eraser
junior
junior

Mesaj de Eraser » 25 Iul 2005, 09:47

ce modele de voblere recomandati pentru pescuitul la clean? da la pastrav?
eu unul folosesc Cozma S de 3 cm plutitor si sunt foarte multumit (vara trecuta prindeam in unele dimineti cate 7-8 cleni unu mai frumos ca altul in timp ce unchiul meu care folosea alte modele nu prindea mai mult de 3-4 desi ii mult mai experimentat...ma pot lauda si cu cateva capturi de peste 1 Kg )...vara asta n'am prea pescuit la clean din cauza vremii, dar am incercat la pastrav oleak si nu prea o mers la modelul asta de vobler
astept parerile voastre...a'ti incercat voblerul asta?

ravenheart
veteran
veteran

Mesaj de ravenheart » 26 Iul 2005, 10:25

eu prefer linguritele Panther Martin, sunt chiar criminale la clean
Dark, morbid, a poet and singer, your death and my resurrection. I am a warrior, a shadow lord. I am the one who troubles your mind. I am the one that you always try to subdue, I am the moon frost, the superior race, the one you'll never achieve.

Eraser
junior
junior

Mesaj de Eraser » 26 Iul 2005, 22:33

pescuiesti in ape mai adanci, peste 1m, sau doar unde sa vad pietre si / sau alte obstacole?

Scrie răspuns