pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
empthy_cluster
- veteran

Dornea Ionut scrie:
Respect, cum spui tu.... M-ai cam prins!!!
Poti sa imi raspunzi acum mai putin "tehnic"?!?! Poti sa dezvolti putin ceea ce ai incercat sa imi transmiti?!?!
pai treaba cu cleni astia ii la fel ca si la restul rapitorilor, primavara is `nebuni` si sar la o gama mai variata de voblere inclusiv la cel despre care se discuta in topiku asta (vobler mitraliera, cam asa bate), de multe ori prinde-am cleni si in timpul drilului veneau turma dupa el, altzii efectiv la picioarele mele si erau cleni respectabili nu alevini, vara is mai pretentziosi am avut rezultate remarcabile la voblere mici dar si clenii respectabili sunt mai greu de pacalit, vara de obicei folosesc voblere de clean cu bataia mai sus descrisa, toamna cand apele se mai racesc voblere sinking sau DD cu aciasi bataie darr cu amplitudinea mult mai mika bla bla si recuperari foarte incete, toamna ca si primavara potzi avea surprize sa rupi chiar si cu voblere `mari` de 9

acuma bataia voblerului trebuie sa o simtzi efectiv de la apa la apa, de la rau la balta etc
in sperantza ca tzi-am fost de ajutor respekt
ps daca vrei sa-tzi descriu bataia, sorry da n-am cum

be smart be silent be deadly.....
-
Dornea Ionut
- senior

-
Orice informatie este binevenita!!!
Respekt!!
Messenger: dorneai
Mail:
dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin

-
Hell
- veteran

-
-
gpdorin
- junior

-
-
radu_bug
- utilizator constant

adica in anotimpul rece cum e acum, ar trebui voblerase cu bataia mai marunta? adica amplitudinea oscilatiei mai mica?( ca sa fie mai tehnic)
-
Hell
- veteran

-
cam asa ceva...si mai este o regula.....nu este regula la pescuit

-
radu_bug
- utilizator constant

se poate si un exemplu de vobleras pt clean cu bataia marunta si amplitudinea mica?
-
Tavi
- veteran

Ugly Duckling?
-
zvic
- veteran

@RADU_DRILL
Rapala Original Floating de 3cm, asta are amplitudine relativ mica.
Din ala mitraliera dar amplitudine mica ar mai fi si cele de la tinylures, 1,5 - 4cm, am avut mare succes cu ele in vara/toamna. Astea is si sinking, se pot lansa relativ ok.
Un alt exemplu este Salmo hornet, modelele alea mici si cu barbeta maricica (SDR), bat relativ des dar au si o amplitudine mai mare, cu astea am prins clean si iarna, pe astea le folosesc cel mai des.
Mai am niste voblere no-name, lucrate manual, nu arata foarte bine dar prind peste.
Voblerele Cosma sunt nelipsite din trusa, pana in 5cm, mai multe culori. Si cu astea am avut succes.
-
radu_bug
- utilizator constant

ms . am prins si eu cu ale mele care imita si tiny si hornet si cu un minow ft de 7 cm . voblere cumparate nu am decat doua salmo ziper si zoly&costel. la zoly am prins doar 2bibani. problema acum iarna e ca imitatiile mele pt clean au vibratia ampla si amplitudinea destul de larga . cred ca tre sa fac altele mai domoale pt iarna (modificate genetic)