Vobler pt. clean DA sau NU

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Spartacus » 10 Noi 2007, 17:10

personal, la clean folosesc doar rotative si aproape intotdeauna un DAM Effzet. am prieteni cu care pescuiesc si daca la inceput foloseau altceva (tot rotative, dar diferite ca marca), au trecut si ei pe Effzet. ca o observatie, alea galbene cu straluciri au cele mai bune rezultate.
si acum tin minte prima data cand am pus lingurita, acum vre o 10 ani, ( de 2,5 sau 3 g era, nu mai retin) doar sa vad daca e ceva de ea (nu mai dasem niciodata la lingurita, nici nu stiam cum se lanseaza, ca trebuie vartej, etc, :) o luasem doar ca imi mai ramesesera niste bani dupa ce luasem o mulineta :P ). in jumatate de ora, pana a apus soarele, am luat cate un clean la fiecare 2-3 lansari. cam asta e povestea cu Effzeturile. :P

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 10 Noi 2007, 17:14

mie personal nu imi plac lingurile , o singura data am pescuit si nu pot sa zic ca nu am prins da e ceva la ele ce nu imi place , cu woblere parca e mai fain . ;)

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 10 Noi 2007, 21:01

Vad ca parerile sunt impartite....
Eu am observat un singur amanunt......la rotativa intra clean mai mic decat la wobler.....asta e parerea mea.....nu stiu... poate ma insel.

Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Spartacus » 11 Noi 2007, 08:27

intr un fel e logic. o rotativa aduce mai mult cu o insecta, mai ales daca e si de marime mai mica. insecte mananca toti clenii, pe cand la pestisori, broscute sau ce o mai reprezenta voblerul ala se baga doar aia care au cu ce :)

fishmaster
junior
junior

Mesaj de fishmaster » 11 Noi 2007, 09:19

Si eu dau aproape exclusiv cu Effzet-uri cand e vorba de rotative.Prima pe care o pun e numarul 2 argintie,cu irizatii.Cel mai mare clean de anul asta la asa ceva l-am prins.Si la stiuca merg excelent.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 11 Noi 2007, 09:35

Sincer sa fiu si e prefer voblerul.... De ce!!!
1. Rotativa in repetate lanseuri, ajunge sa mai rasuceasca firul si se mai si ingurca uneori, daca nu esti suficient de atent. Chiar si cu vatej pe linie!!!
2. La rotativa am luat si cleni mai maricei, dar in majoritate doar mititei!!
3. Rotativa o poti recupera doar mai repede sau mai incet.
4. Voblerul il poti juca mult mai variat cu miscari din bat, cu recuperari din mulineta cu diferite viteze, si alte siretlicuri.....
5. Voblerul il poti alege in asa fel incat sa poata evolua la diferite adancimi.
6. La vobler, cu toate ca au intrat si cleni mai mici, media a fost mai mare ca la lingurita!!!
7. La lingurita nu mi s-a intamplat niciodata sa imi sara de pe luciul apei, imediat ce l-a atins, cu ea in gura in sus, in schim la vobler de nenumarate ori am intalnit acest fenomen. De aici trag concluzia ca voblerul trezeste spiritul de razboinic al cleanului mult mai eficient.

Acum fiecare are preferintele lui, ca si pestele dealtfel.... Ideea este ca trebuie testat mai tot ce este in trusa si vazut care sunt tendintele de hranire si predispozitiile pestelui de a ataca anumite naluci...

Hai fir intins, ne mai citim!!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 11 Noi 2007, 09:39

dan popa scrie:Vad ca parerile sunt impartite....
Eu am observat un singur amanunt......la rotativa intra clean mai mic decat la wobler.....asta e parerea mea.....nu stiu... poate ma insel.
asta e si a mea .

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 11 Noi 2007, 10:25

Din experientele mele as zice ca ai dreptate...
Ai incercat sa pui o rotativa mai mare?
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

gpdorin
junior
junior

Mesaj de gpdorin » 12 Noi 2007, 10:45

Am inceput prin vara cu "boala" asta. Un amic m a dus, mi a aratat, iar in doua luni imi luasem cred peste 50 de rotative. Apoi aflasem de voblere. Mures, curent, greu cu ele. Eram disperat. La linguritza ma descurcam, in general cleni mititei, doar doi mai tresariti de juma de kil. Avnad totusi si vreo 10 voblere, mici, inercam dar degeaba. Iar intr o seara, stand pe un bolovan, cam inserat deja, deznadajnuuit tare, inainte de a pleca, zic, ia sa l plimb eu asa un pic prin fata mea sa vad cum merge. Si hop, primul clean la vobler! Micut, dar ce mai conta. Iar de atunci, sute de cleni!, glumesc evident. A venit frigul, zilele tot mai scurte... Ce nu cred ca voi stii vreodata. Sa zicem ca dai cu un voblerul x, dupa 1000 de lansari, hop vine pestele. Daca oare aveam voblerul y ori jhfujr :), si avea exact aceeasi cale, era sau nu atacat?
Cat despre titlul subiectului... parca as vrea sa spun ca as fi pentru vobler, dar... poti fi oare sigur? Dupa vreo 4 luni de practica, e totusi mai faina joaca cu un vobler, nu?

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 12 Noi 2007, 17:27

adiwolf scrie:
OvidiuRus scrie:......acum toamna merge de rupe .
acuma e iarna,frate,inclusiv la voi la Cluj
deci te referi la toamna(septembrie,octombrie) sau la perioada asta de tranzitie in iarna?
asta numesti tu iarna :D ?

Scrie răspuns