urmariri Da , atacuri BA.

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 14 Oct 2010, 14:19

kzoli scrie:
soriniusc scrie:@kzoli,
inseamna ca n-ai incredere in ele...oricum trebuie multa rabdare si insistenta :wink:
Cred ca depinde foarte mult si de tipul de apa, pe locurile unde dau eu nu sunt bune, dar asta nu inseamna ca nu face ravagii in alte zone... trebuie doar gasite locurile si momentul respectiv... incercare moarte n-are. (Ca de exemplu in 2008-2009 faceam ravagii printre pesti cu predatek jindvick anul aceasta abia 2-3 am prins cu ele, si am insistat destul zic eu ... poate la anu' cine stie)
Nici nu puteam sa zic mai bine decat ai zis tu... :wink:
Conteaza o gramada de lucruri, noi suntem datori sa incercam, de exemplu anul trecut la noi au mers bine bine spinnerbaiturile, n-am prea vazut pescari pe la noi sa dea cu spinnerbaituri, dar sunt convins ca daca "le prind gustul", n-o sa mai lipseasca din trusa niciunui pescar... :)
De ex. primii mei pesti la spinnerbait au fost 2 avati ( 1 kg si 1,2 kg), foloseam spinnerbaituri de la Berti din acelea mai mici, dar a fost destul cat sa prind "curaj", apoi au venit si stiucile incet incet, cea mai mare 3,3 kg dar tinand cont ca pescuiesc numai de pe mal, e destul de bine.
Din barca ar fi infinit mai multe sanse, si de locuri si de stilul de recuperare, etc.
Nu le fac reclama ca n-am de ce, la urma urmei ar trebui sa ma bucur ca nu sunt prea multi la mine in zona cu "pitici" dintr-astia pe creier :D
Numa' bine si spinnerbait intins! :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Oct 2010, 20:55

Sambata 9 octombrie, Snagov, Izvorani, langa casa lui Irinel. Din toti pescarii din zona, vreo 5 la numar ptr ca ploua si era urat, am fost singurul care a prins stiuci. 2 bucati de 40 cm. La lingura oscilanta Kusamo din Finlanda, frunza de salcie, cca 7 cm si 10 grame, culoare cupru cu flanc negru-rosu. In rest cine a dat cu linguri late, metalizate, sau aurii a shomat. La pestisor viu zero....nu stiu cum sa imi explic. Se pare ca am nimerit naluca prinzatoare. Din pacate nu le-am putut elibera fiind adanc ranite in gat. Daca erau doar in buza scapau. Abia astept sa mai merg, au cazut algele la fund, stiucile ataca bezmetic la baza stufului, intre ape (adica la vreo 2-3 m adancime). Atacau exact cand lingura ajungea la vreo 2-3 m de stuf, nu in larg. Bibanii mari insa nu au atacat deloc.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 16 Oct 2010, 01:53

@soriniusc
Pai tocmai de aia se prinde bine pe Olt la spinnerbait, pentru ca este ceva relativ nou pentru stiuca, ea fiind obisnuita cu oscilantele, rotativele si chiar voblerele si acestea nu mai reprezinta o tentatie prea mare.S-au facut studii si s-a constatat ca in baltile unde s-a pescuit intensiv cu o anumita naluca ,dupa o perioada aceasta nu mai da rezultate.

@kzoli
Am dat si eu cu asa ceva si nu am prins decat o marlita. Problema e ca in zona Fagaras-Sibiu, stiuca nu pare interesata de "paiata :lol: " aia(skirt). Schimb-o cu un twister (iti recomand unul care bate bine la mulinari lente, culoarea alba, alb-rosu,portocalie) marimea 8-10-12 cm, sau chiar un grub ,armate cu jig de 3-7gr . Eu cel mai bine am prins cu spinnerbait Berti frunza de salcie(nr.2), nickel. Daca gasesti si locul ala...norocos, te-ai scos :D .
De doua saptamani cumatra nu vrea sa atace nicio naluca...doar marlitele. Poate de acum incolo.

Scrie răspuns