THE BEST???????

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
iacob
utilizator nou
utilizator nou

THE BEST???????

Mesaj de iacob » 25 Ian 2008, 00:03

Salut toti membrii forumului.

acesta este primul meu mesaj pe acest forum.

Va rog sa construiti un top al voblelor cu care ati avut cele mai bune

rezultate pentru principalii pesti rapitori de la noi: salau,somn,

clean,avat si stiuca.

va rog sa recomandati si culorile pt acestea.

PS: Sunt un incepator in pescuitul la vobler si am inceput sa imi completez

trusa cu naluci.

greere4
junior
junior

Mesaj de greere4 » 25 Ian 2008, 09:07

avat salau cu : pilly (5/9 cm ) clean pastrav cu : salmo hornet (max 4 cm )

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 30 Ian 2008, 03:01

multi se feresc sa raspunda pentru ca s-a superdiscutat topicul..si in plus cand vb de vobler trebuie sa vorbesti despre parametrii locului respectiv...risc insa si iti dau parerea mea: pentru ca esti incepator iti recomand in primul rand cozma de 5 cm si 7-sunt chiar universale si de multe ori fac treaba buna. culori s , a10, 0...in astea eu am incredere si cu astea am prins cel mai mult...poti incerca si rapala floating de 5-7-9 culori silver, mullet, fire-tiger...sau rapala shad rap de 5 cm...........de la yo-zuri favoritul meu este yo-zuri tomibaru jr de 8 cm ...am luat bine si cu cristal minnow de 9 si deep diver tot 9 cm...de la salmo in primul rand recomand hornet de 3.5 si de 5 cm...culori dace ,yellow dace, hot perch si butcher br sau hbr(un super vobler), cotton cordel wally diver jr .... si rattling-urile pot fi o solutie asa ca incearca rapala rnr de 5 cm,yo-zuri vibe, sebile flat series, salmo zipper sau bill lewis rattl'n trap. eu pescuiesc mult la salau dar parerea mea e sa incepi cu voblere cozma....si cand vb de voblere iei in primul rand in calcul specia vizata si parametrii locului respectiv,anotimpul...iti urez succes...si nu descuraja...in opinia mea voblerul folosit corect face legea :D si chiar merita...pe mine m-a convins!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 30 Ian 2008, 07:16

cred ca e cel mai suprasolicitat topic. Cred ca nu se mai poate scrie nimic pe subiectul asta la modul general.
Eventual pentru iacob ca sa scoti informatii interesante de la membri forumului ti-as sugera sa intrebi mult mai detaliat.
De exemplu>
Vobler clean , apa curgatoare de pana la 1 metru, ape de munte sau ses?

pentru ca eu personal folosesc cu totul alte voblere in apa linistite fata de ape curgatoare.
the angler is catching xxx, not by the lure

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 01 Feb 2008, 19:25

se poate intampla ,si e mai mult decat probabil,ca sa iti sara genunchiul din umar folosind voblerul meu nr.one pe apele unde mergi tu.asa cum au zis si baietii mai sus apele difera intre ele si egreu sa faci un top.

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 01 Feb 2008, 20:31

cand cumperi un vobler uitate si tu , riscate , cumparal din instinct nu neaparat daca iti zicem noi ca am prins cu horneturi , jaxonuri,cozma ,etc o sa te ajute dimensiunea voblerelor si culoarea , curaj cumperi 2-3 prinzi si dupaia alegi tu voblerele .... ca nu e asa greu poti sa nimeresti vobler care pe un rau sa mearga si pe altul nu .... :D SPOR !!!

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 01 Feb 2008, 20:52

OvidiuRus scrie:cand cumperi un vobler uitate si tu , riscate , cumparal din instinct nu neaparat daca iti zicem noi ca am prins cu horneturi , jaxonuri,cozma ,etc o sa te ajute dimensiunea voblerelor si culoarea , curaj cumperi 2-3 prinzi si dupaia alegi tu voblerele .... ca nu e asa greu poti sa nimeresti vobler care pe un rau sa mearga si pe altul nu .... :D SPOR !!!
Corect! Ca exemplu pot sa-ti spun cand am vazut eu prima data skinner-ul de la salmo...eram 3 prieteni in magazin...zic " ba eu al iau pe asta ca imi place cum arata"...astia : " nu stiu ba ca o fi ca o patii..." treaba e l-am cumparat, si urmatoarea partida si inca toata vara am rupt norma la marle cu el... totul e sa incerci !

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 01 Feb 2008, 20:54

shootgun scrie:
OvidiuRus scrie:cand cumperi un vobler uitate si tu , riscate , cumparal din instinct nu neaparat daca iti zicem noi ca am prins cu horneturi , jaxonuri,cozma ,etc o sa te ajute dimensiunea voblerelor si culoarea , curaj cumperi 2-3 prinzi si dupaia alegi tu voblerele .... ca nu e asa greu poti sa nimeresti vobler care pe un rau sa mearga si pe altul nu .... :D SPOR !!!
Corect! Ca exemplu pot sa-ti spun cand am vazut eu prima data skinner-ul de la salmo...eram 3 prieteni in magazin...zic " ba eu al iau pe asta ca imi place cum arata"...astia : " nu stiu ba ca o fi ca o patii..." treaba e l-am cumparat, si urmatoarea partida si inca toata vara am rupt norma la marle cu el... totul e sa incerci !
primu vobler l-am luat asa pt. ca mi-a luat ochii , in timp iti cam da-i seama ce merge .....

iacob
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de iacob » 02 Feb 2008, 10:17

In general pescuiesc pe tarnave(Mare si Mica) si pe Mures:
La spinning am mai pescuit , dar mai mult cu rotative mepps, berti,panthern martin si doar sporadic cu voblere .Stiu ca subiectul a mai fost dezbatut, dar credeam ca se poate face un top al voblerelor.Anul asta vreau sa vizez avatul, cleanul, salaul si poate somnul.
M-am hotarat pana la urma sa incep achizitile cu salmo:
Hornet: H4S BT, H4F D, H3S T, H4SRS GT, H3F D, H4SDR DB, H4F YD, H4SDR HP;
Tiny: IT3F GGT, IT3F BT;
Sting: S9SP BL, S9SP SMB, S9SP GS, S9SP GT, S9F SMB, S6F SMB;
Minnow: M5F DB, M5S GS, M6F GT, M7F GS;
Thrill: TH7 RBL, TH7 OB;
Executor: IEX7SR RPH, IEX5SR SI, IEX5SR RTR;
Zipper: SZ7 PBO,SZ7 SBO;
Frisky: FR7DR GT;
Slider: SD7F GT;
Cam acestea au fost achizitile de la salmo, mai aveti ceva recomandari???
Urmeaza yo-zuri…….

iacob
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de iacob » 02 Feb 2008, 10:23

seve scrie:multi se feresc sa raspunda pentru ca s-a superdiscutat topicul..si in plus cand vb de vobler trebuie sa vorbesti despre parametrii locului respectiv...
am observat ca au fost foarte multe vizualizari, iar rapunsuri foarte putine, procentaj cam de 1,26%??????

se tem pescari sa faca topuri?????

sau sa isi dezvaluie secretele?????

Scrie răspuns