pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
horia flucus
- veteran

Ca parere personala cel mai bun vobler e acela cu care prinzi...

Eu am inceput pe rau cu cozma model A5 si am prins beton cu ele pe Olt . Am prins clean de-am rupt malu' folosind culorile A9 , C2 si C9 . Poti sa le vezi pe
www.totalfishing.ro la preturi corecte si asta nu inseamna ca fac reclama .
Continua sa lansezi...
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
-
Florin M
- senior

De la Salmo poti sa mai incerci butcher sinking, se arunca f bine si e prinzator .., de la Balzer Monster Perch, este o imitatie de biban f buna.
-
SF
- veteran

seve scrie:multi se feresc sa raspunda pentru ca s-a superdiscutat topicul..si in plus cand vb de vobler trebuie sa vorbesti despre parametrii locului respectiv...
Care credeti ca-i cea mai importanta caracteristica a locului de pescuit ?
Fir Intins!!!
-
Michael
- Moderator

sa aiba peste si sa manance

-
horia flucus
- veteran

SF scrie:seve scrie:multi se feresc sa raspunda pentru ca s-a superdiscutat topicul..si in plus cand vb de vobler trebuie sa vorbesti despre parametrii locului respectiv...
Care credeti ca-i cea mai importanta caracteristica a locului de pescuit ?
Fir Intins!!!
Cred ca cel mai important lucru la un loc de pescuit e sa nu fie prima data cand arunci lingura acolo...
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
-
Pose
- utilizator constant

iacob, tu cumperi tot salmo imediat;)), no comment

. dar pentru avat ti-as recomanda X-rap culoare GGH,
http://www.rapala.com/products/luresdet ... salt=Fresh , de la salmo pentru salaul un bullhead si un zipper, somn nu am pescuit, iar la clean HORNET:)
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit
-
OvidiuRus
- veteran

iacob scrie:In general pescuiesc pe tarnave(Mare si Mica) si pe Mures:
La spinning am mai pescuit , dar mai mult cu rotative mepps, berti,panthern martin si doar sporadic cu voblere .Stiu ca subiectul a mai fost dezbatut, dar credeam ca se poate face un top al voblerelor.Anul asta vreau sa vizez avatul, cleanul, salaul si poate somnul.
M-am hotarat pana la urma sa incep achizitile cu salmo:
Hornet: H4S BT, H4F D, H3S T, H4SRS GT, H3F D, H4SDR DB, H4F YD, H4SDR HP;
Tiny: IT3F GGT, IT3F BT;
Sting: S9SP BL, S9SP SMB, S9SP GS, S9SP GT, S9F SMB, S6F SMB;
Minnow: M5F DB, M5S GS, M6F GT, M7F GS;
Thrill: TH7 RBL, TH7 OB;
Executor: IEX7SR RPH, IEX5SR SI, IEX5SR RTR;
Zipper: SZ7 PBO,SZ7 SBO;
Frisky: FR7DR GT;
Slider: SD7F GT;
Cam acestea au fost achizitile de la salmo, mai aveti ceva recomandari???
Urmeaza yo-zuri…….
daca esti incepator nu are rost frate sa cumperi toata gama , ia 2-3 care ti se par mai prinzatoare si incepe ca nu o sa apuci sa dai cu toate eu cel putin am cam 50 de bucati si is unele ca numa 1 data le-am pus . Salut.
-
seve
- senior

-
ca pescar exclusivist de vobler imi este greu sa vb despre aceste naluci sau culori deoarece totul este subiectiv, fiecare are incredere in nalucile sale prinzatoare si are anumite preferinte in materie de naluci si culori(desi am o colectie mare de voblere ,nu pescuiesc constant cu mai mult de 20 dintre ele dar cumpar mereu pt ca nu de putine ori mi s-a intamplat sa fiu surprins de capacitatea unui vobler care initial era considertat neprinzator)...mie personal imi plac culorile naturale, desi cel mai mult pescuiesc noaptea,un prieten pescuieste foarte mult cu fire-tiger si red-head...totul tine de preferintele fiecaruia...in general experienta isi spune cuvantul si cand e vorba de achizitii si cand e vorba de orientare la pescuit si prezentarea nalucii...pescuiesc mult la salau si cred ca un parametru destul de important este adancimea apei in locul ales...depinde mult si daca pescuiesti pe lac sau in apa curgatoare...apoi urmeaza specia vizata,prezenta pestisorilor prada in zona , sezonul in care pescuiesti...cel mai important e sa petreci cat mai mult timp pe apa si sa experimentezi pana prinzi ceva experienta...apoi totul vine de la sine...si nu uita in primul rand voblerele prind pescari si abia apoi prind pesti...dar te asigur ca merita!
-
iacob
- utilizator nou

-
OvidiuRus scrie:
daca esti incepator nu are rost frate sa cumperi toata gama , ia 2-3 care ti se par mai prinzatoare si incepe ca nu o sa apuci sa dai cu toate eu cel putin am cam 50 de bucati si is unele ca numa 1 data le-am pus . Salut.
vezi asta era problema, ca sa le nimeresc pe cele 2-3 prinzatoare am luat 30 de voblere in speranta sa fie si acelea printre ele.....
si de acea am deschis si topicul pentru a le identifica pe cele mai bune.
-
OvidiuRus
- veteran

bun si daca fiecare din alea 10 modele spune cu care a avut noroc ca defapt asta e o sa cumperi ce iti zice fiecare , nu nu nu este bine cum vrei tu sa faci eu zic sa te gandesti bine ce peste vizezi , noi iti recomandam niste firme si dimensiuni si mergi frumos la magazin si vezi ce te atrage ca culoare , forma si pret.. Salut !