textil spinning avat si stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

textil spinning avat si stiuca

Mesaj de alex87nfs » 05 Iun 2012, 12:32

Buna ziua tuturor,sunt nou pe acest forum dar nu sunt chiar novice in ale spinningului..am o rugaminte,as dori un sfat in legatura cu achizitia unui fir textil pt avat si stiuca(pana acum am folosit doar mono de 0.20 sau 0.22)
PRECIZEZ K AM PUS OCHII DUPA MULTE DOCUMENTARI PE UN POWER PRO 0.10 LB,numai k am o nelamurire in legatura cu compatibilitatea batului meu ( shimano catana 2.7 m 10-30 g) cu firul textil in sensul k nu vreau sa am probleme cu inelele..intrebarea mea este: SE IMPACA FIRUL TEXTIL CU BATUL PE CARE IL DETIN?mulineta e un cormoran super match 8pi(e o mulineta superba pt spinning,are tamburul mare, lat care impiedica formarea buclelor etc plus recuperea 5.1 e foarte buna)
Mai tin sa precizez k pescuiesc in special pe mures la avat,stiuca clean cu voblere,rotative,oscilante..am tot agatat o gramada de voblere in crengi,trestii pietre etc si tocmai de aceea vreau sa trec la TEXTIL pt a pescui un pic mai relax
VA MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR SI ASTEPT OPINII
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION

anem
veteran
veteran

Re: textil spinning avat si stiuca

Mesaj de anem » 05 Iun 2012, 12:44

din cate stiu eu lanseta nu rezista la textil. nu stiu de mulineta sa iti spun.

vorbind de avat si stiuca eu nu as cobora sub 15lb ca si rezistenta a firului preferand chiar un 20lb pt linistea mea caruia ii bagi un inaintas mono de 0,3 sau in cazul stiucii vreo struna.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 05 Iun 2012, 12:50

mersi de raspuns oricum,inca nu is decis 100 % pe 0.10 :)oscilez intre 0.10 si 0.15 dar ramane sa vad daca merge textilu la batu asta :((daca nu ma gandesc sa raman la mono habar n-am,batu e achizitionat de nici un an..sunt ff multumit de el

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 05 Iun 2012, 12:53

ceva timp o sa te tina inelele,cat despre fir depinde cu ce naluci dai si dimensiunea pestilor din zona din cate ai spus pescuiesti pe mures si acolo s-ar putea sa dai peste ceva mustaciosi :D

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 05 Iun 2012, 13:13

unde pescuiesc eu nu prea este somn,ala sta in apa mai adanca..eu dau la avat si stiuca in special cu voblere(rapala x rap 7-13 g)sau rotative si oscilante mepps..am luat acuma in mai si stiuca si avat intre 1-2 kg dar unde dau eu sunt si avati mai mari de asta zic k oscilez intre 0.10 si 0.15 la textil..acuma trebuie sa fiu sigur k imi rezista batul nu vreau sa schimb batul dupa 1 luna de pescuit cu textil,in cazu asta mai bine raman la mono pana cand o sa-mi achizitionez un bat cu inele ce suporta textilul..ms oricum de raspuns si mai astept si altele

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 05 Iun 2012, 15:02

pana la urma cred k raman la berkley,nu de alta dar tocmai am aflat k power pro nu are rezistenta pe termen lung asa k o sa optez pe un berkley orange 0.08 :))topicu se poate inchide multumesc

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Iun 2012, 15:11

alex87nfs scrie:pana la urma cred k raman la berkley,nu de alta dar tocmai am aflat k power pro nu are rezistenta pe termen lung [.....]
nu stiu pe unde ai citit ceea ce ai scris mai sus dar in general e exact invers ...

ps : 0.08 grosime la stiuca si avat :shock: ... pe bune?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

junior9007
veteran
veteran

Mesaj de junior9007 » 05 Iun 2012, 15:16

C&R :)

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Iun 2012, 16:38

Am avut vreo doi ani o Catana 2,40(15-40) si am dat in draci cu ea dupa avat folosind numai textil.Un fir f. bun daca vrei e Sufix Super Braid.

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 05 Iun 2012, 16:42

http://www.totalfishing.ro/fir-textil-b ... -7260.html
am aflat de la un prieten care lucreaza la un magazin de pescuit din tg mures care e si pescar ff bun la spinning si mi-o spus sa nu aleg power pro pt k el a avut si l-o tinut numai un sezon..cica berkley rezista in timp mai mult,in fine de asta ma voi convinge singur..nu vad pt ce m-ar aburi nu de alta dar are ambele modele de textil la vanzare si cam la acelasi pret :p..si da 0.08 la avat,rezista la 12.3 kg cica..ti-am dat mai sus linku in caz k crezi k fabulez:)

Scrie răspuns