textil spinning avat si stiuca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
textil spinning avat si stiuca
Buna ziua tuturor,sunt nou pe acest forum dar nu sunt chiar novice in ale spinningului..am o rugaminte,as dori un sfat in legatura cu achizitia unui fir textil pt avat si stiuca(pana acum am folosit doar mono de 0.20 sau 0.22)
PRECIZEZ K AM PUS OCHII DUPA MULTE DOCUMENTARI PE UN POWER PRO 0.10 LB,numai k am o nelamurire in legatura cu compatibilitatea batului meu ( shimano catana 2.7 m 10-30 g) cu firul textil in sensul k nu vreau sa am probleme cu inelele..intrebarea mea este: SE IMPACA FIRUL TEXTIL CU BATUL PE CARE IL DETIN?mulineta e un cormoran super match 8pi(e o mulineta superba pt spinning,are tamburul mare, lat care impiedica formarea buclelor etc plus recuperea 5.1 e foarte buna)
Mai tin sa precizez k pescuiesc in special pe mures la avat,stiuca clean cu voblere,rotative,oscilante..am tot agatat o gramada de voblere in crengi,trestii pietre etc si tocmai de aceea vreau sa trec la TEXTIL pt a pescui un pic mai relax
VA MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR SI ASTEPT OPINII
PRECIZEZ K AM PUS OCHII DUPA MULTE DOCUMENTARI PE UN POWER PRO 0.10 LB,numai k am o nelamurire in legatura cu compatibilitatea batului meu ( shimano catana 2.7 m 10-30 g) cu firul textil in sensul k nu vreau sa am probleme cu inelele..intrebarea mea este: SE IMPACA FIRUL TEXTIL CU BATUL PE CARE IL DETIN?mulineta e un cormoran super match 8pi(e o mulineta superba pt spinning,are tamburul mare, lat care impiedica formarea buclelor etc plus recuperea 5.1 e foarte buna)
Mai tin sa precizez k pescuiesc in special pe mures la avat,stiuca clean cu voblere,rotative,oscilante..am tot agatat o gramada de voblere in crengi,trestii pietre etc si tocmai de aceea vreau sa trec la TEXTIL pt a pescui un pic mai relax
VA MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR SI ASTEPT OPINII
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
Re: textil spinning avat si stiuca
din cate stiu eu lanseta nu rezista la textil. nu stiu de mulineta sa iti spun.
vorbind de avat si stiuca eu nu as cobora sub 15lb ca si rezistenta a firului preferand chiar un 20lb pt linistea mea caruia ii bagi un inaintas mono de 0,3 sau in cazul stiucii vreo struna.
vorbind de avat si stiuca eu nu as cobora sub 15lb ca si rezistenta a firului preferand chiar un 20lb pt linistea mea caruia ii bagi un inaintas mono de 0,3 sau in cazul stiucii vreo struna.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
mersi de raspuns oricum,inca nu is decis 100 % pe 0.10 :)oscilez intre 0.10 si 0.15 dar ramane sa vad daca merge textilu la batu asta
(daca nu ma gandesc sa raman la mono habar n-am,batu e achizitionat de nici un an..sunt ff multumit de el

- bogdan_mihu
- senior
ceva timp o sa te tina inelele,cat despre fir depinde cu ce naluci dai si dimensiunea pestilor din zona din cate ai spus pescuiesti pe mures si acolo s-ar putea sa dai peste ceva mustaciosi 

unde pescuiesc eu nu prea este somn,ala sta in apa mai adanca..eu dau la avat si stiuca in special cu voblere(rapala x rap 7-13 g)sau rotative si oscilante mepps..am luat acuma in mai si stiuca si avat intre 1-2 kg dar unde dau eu sunt si avati mai mari de asta zic k oscilez intre 0.10 si 0.15 la textil..acuma trebuie sa fiu sigur k imi rezista batul nu vreau sa schimb batul dupa 1 luna de pescuit cu textil,in cazu asta mai bine raman la mono pana cand o sa-mi achizitionez un bat cu inele ce suporta textilul..ms oricum de raspuns si mai astept si altele
pana la urma cred k raman la berkley,nu de alta dar tocmai am aflat k power pro nu are rezistenta pe termen lung asa k o sa optez pe un berkley orange 0.08
)topicu se poate inchide multumesc

nu stiu pe unde ai citit ceea ce ai scris mai sus dar in general e exact invers ...alex87nfs scrie:pana la urma cred k raman la berkley,nu de alta dar tocmai am aflat k power pro nu are rezistenta pe termen lung [.....]
ps : 0.08 grosime la stiuca si avat

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- veteran
Am avut vreo doi ani o Catana 2,40(15-40) si am dat in draci cu ea dupa avat folosind numai textil.Un fir f. bun daca vrei e Sufix Super Braid.
http://www.totalfishing.ro/fir-textil-b ... -7260.html
am aflat de la un prieten care lucreaza la un magazin de pescuit din tg mures care e si pescar ff bun la spinning si mi-o spus sa nu aleg power pro pt k el a avut si l-o tinut numai un sezon..cica berkley rezista in timp mai mult,in fine de asta ma voi convinge singur..nu vad pt ce m-ar aburi nu de alta dar are ambele modele de textil la vanzare si cam la acelasi pret :p..si da 0.08 la avat,rezista la 12.3 kg cica..ti-am dat mai sus linku in caz k crezi k fabulez:)
am aflat de la un prieten care lucreaza la un magazin de pescuit din tg mures care e si pescar ff bun la spinning si mi-o spus sa nu aleg power pro pt k el a avut si l-o tinut numai un sezon..cica berkley rezista in timp mai mult,in fine de asta ma voi convinge singur..nu vad pt ce m-ar aburi nu de alta dar are ambele modele de textil la vanzare si cam la acelasi pret :p..si da 0.08 la avat,rezista la 12.3 kg cica..ti-am dat mai sus linku in caz k crezi k fabulez:)