textil spinning avat si stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

nairda
utilizator constant
utilizator constant

Re: textil spinning avat si stiuca

Mesaj de nairda » 08 Iun 2012, 08:15

eu am spus ca am dat cu fir mono de 0,14 mm, ce tinea 1,8 kg.
Nu va suparati, dar eu asa am estimat, poate am gresit nestand cu ochii pe ceas.
Eu datorita structurilor din apa si de pe langa mal l-am lasat sa faca ce vrea el poate obosea mai repede.
O singura data am dat cu firul acela, atunci.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Iun 2012, 08:40

Nu stiu ce avati sunt pe acolo dar pe la Noi pe Mures dupa 4-5 minute de drill deja sunt "morti" si vin ca o bucata de lemn tras pe apa ... acelasi chestie am observat si pe Balaton si pe Lacul Tisa...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Iun 2012, 09:37

nairda scrie:eu am spus ca am dat cu fir mono de 0,14 mm, ce tinea 1,8 kg.
Nu va suparati, dar eu asa am estimat, poate am gresit nestand cu ochii pe ceas.
Eu datorita structurilor din apa si de pe langa mal l-am lasat sa faca ce vrea el poate obosea mai repede.
O singura data am dat cu firul acela, atunci.
Incearca si redu durata drill-ului.E mai bine pentru peste chiar daca tu suferi la capitolul placere :) Daca oricum il mananca tigaia,atunci nu mai conteaza.

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 09 Iun 2012, 14:21

ms ilie pt poza si lamuriri:) n-am fost pe net cateva zile fiind plecat si intre timp m-am decis (raman la power pro de 15 lb :)nu de alta dar nu investesc deocamdata in 2 fire textile :p o sa revin cu impresii imediat ce ajung in mures si il cumpar..sper sa am si unde sa il scot la rodaj:)
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 10 Iun 2012, 20:26

pana una alta am luat azi o marlita pe ditamai apa jegoasa de mures :))rapala x rap gold si-o facut datoria:)
Fişiere ataşate
DSC02864.JPG
DSC02864.JPG (18.78 KiB) Vizualizat de 1336 ori

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 11 Iun 2012, 13:18

am fost la toate magazinele din tg mures azi in cautarea lui power pro si nu am gasit nicaieri-ba ca nu tin,ba nu au pe stoc..m-am enervat si am luat altceva pana la urma: SUPER PE 15 LB..am vazut pe forumuri ca e foarte bun firul asta japonez plus ca mi-au confirmat asta mai multi pescari..deci asta este ramane sa vad cum se comporta..precizez ca am renuntat la berkley deoarece nu am incredere in firu ala,numai o singura persoana l-a laudat deci cam putin :))ASTEPT PARERI IN LEGATURA CU ALEGEREA FACUTA,MULTUMESC INCA O DATA

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 11 Iun 2012, 14:49

...foarte bun fir , diametru mic si rezistenta mare la tractiune , dar uzura rapida si cedeaza destul de repede la nod , comparativ cu altele.

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 11 Iun 2012, 16:16

da radu e foarte subtire ai dreptate,am pipait multe fire azi da asta e chiar foarte subtire pt 15 lb..e clar ca e de calitate numai sa vedem la nod cum se comporta,deocamdata nu am unde sa il scot la rodaj da astept cu nerebdare sa imi fac o parere cum e cu textilu asta :) o rugaminte am,am tot auzit ca trebuie pus inaintas de fluorocarbon dar habar n-am daca am nevoie la stiuca si avat pt ca dau mai mult pe mures nu pe balti si ma gandesc ca nu vede chiar asa bine firu textil pestele aici.. imi recomanzi/recomandati inaintas din flurocarbon?si daca da ce grosime/firma etc..MULTUMESC INCA O DATA :)

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 11 Iun 2012, 16:39

...fluorocarbonul ca leader este recomandat la firul acesta , in special la pescuitul salaului cu "gume" in structuri pietroase, deoarece PE are o rezistenta scazuta la abraziune
...la stiuca , neaparat struna (kevlar , wolfram) sau "mono pike"
...la avat nu mai ai nevoie de leader
...fluorocarbon leader , incearca Seaguar

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 11 Iun 2012, 17:48

nu dau deocamdata la salau:)) nu ca nu as vrea dar nu am avut ocazia si nu am cine stie ce experienta cu gumele..putini pesti am luat la twister,cel mai mare o stiuca de 2 kg luat la vierme galben in rest bibani si cam atat :headbash: la stiuca cand dau clar ca pun kevlar, fara e bai mare :)) dar mai mult dau la avat in ultima vreme deci at nu are rost sa pun inaintas nu?desi mai agat cateodata si la avat vobleru sau lingura in vreo piatra sau creanga ascunsa :x in special cand dau in apa ceva mai mica la mal :) o sa vad pe viitor daca are rost sa pun inaintas din ala de fluorocarbon desi pana acum nici nu stiam ca exista asa ceva :wallbash: spre rusinea mea..mersi oricum de raspunsuri :respekt:

Scrie răspuns