textil spinning avat si stiuca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: textil spinning avat si stiuca
PP 10 lb ≈ 5 kg ≈ 0.15 mm
PP 15 lb ≈ 7 kg ≈ 0.19 mm
http://www.basspro.com/PowerPro-Braided ... 4282/40893
Nu confunda LB cu mm !!
Cauta o rola de fir ce are iscriptionat pe cutie chiar pe partea din fata, rezistenta in LB si nu diametru in mm.
PP 15 lb ≈ 7 kg ≈ 0.19 mm
http://www.basspro.com/PowerPro-Braided ... 4282/40893
Nu confunda LB cu mm !!
Cauta o rola de fir ce are iscriptionat pe cutie chiar pe partea din fata, rezistenta in LB si nu diametru in mm.
www.pentrupescuit.ro
multumesc de informatii si de link
cred k voi ramane la cel de 0.15 lb,e suficient pt pescuitu pe mures la avat, stiuca eventual clean(desi mai putin la clean multumita balastierelor in numar considerabil de la reghin inspre tg mures)..o intrebare mai am : CE CULOARE?sau nu conteaza asa mult?tine mai mult de propriu gust?as merge pe galben intr-un fel.. 

i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
Acum au mai schimbat si ei putin designul cutiei, in loc de locul acela unde era plastic, acum toata cutia e din carton...
Cel putin asa e acum la cabelas...
@alex,
eu zic ca nu e asa importanta culoarea in privinta pestilor urmariti, mai mult tine de preferintele fiecaruia, totusi un fir galben te ajuta pe tine mai mult sa il urmaresti mai bine, si sa vezi cam pe unde e naluca...
In privinta avatului e destul daca pui in capatul firului 1 metru de fluorocarbon, iar la stiuca doar struna, si n-are nicio "greata"

Cel putin asa e acum la cabelas...
@alex,
eu zic ca nu e asa importanta culoarea in privinta pestilor urmariti, mai mult tine de preferintele fiecaruia, totusi un fir galben te ajuta pe tine mai mult sa il urmaresti mai bine, si sa vezi cam pe unde e naluca...
In privinta avatului e destul daca pui in capatul firului 1 metru de fluorocarbon, iar la stiuca doar struna, si n-are nicio "greata"

la ce magazin lucreaza prietenu l tau ?
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
LA MARA-PESCUIT SI VANATOARE
BANUIESC CA DACA ESTI DIN TG-MURES STI MAGAZINUL,E CAM CEL MAI VECHI DIN ORAS:) PANA ACUM AM LUAT LUCRURI BUNE DE ACOLO SPRE DEOSEBIRE DE ALTE MAGAZINE UNDE MI-AM LUAT SI TZEPE GEN POPPERE CARE NUMA POPPERE NU SUNT SAU DAMIL CARE AVEA NOD PE EL(DAMIL CICA NOU)..

da cunosc bine magazinu si patronu 
asculta la mine ce zic : cumpara-ti un power pro de 10lb culoarea moss green ii mai buna pt mures ! cauta la baieti pe forum sau comanda de pe net la xxx gasesti . cat despre patron mare pescar de spinning nush ce sa zic
poate o prins avat de 12 kile in zona alea la vreme
uite cum facem daca textilu power nu tine la pestii pe care ii prinzi sau se duce inaintea inelelor ne intalnim si io iti cumpar o "minciuna " de berkley . io am prins avat de 6 kile cu un power pro de 10 cu trei sezoane la activ si nu a scos nici mac insa a indreptat o ancora

asculta la mine ce zic : cumpara-ti un power pro de 10lb culoarea moss green ii mai buna pt mures ! cauta la baieti pe forum sau comanda de pe net la xxx gasesti . cat despre patron mare pescar de spinning nush ce sa zic

Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
si eu il stiu pe patron de foarte multi ani,mai exagereaza si el k toti pescari:)))am la mulineta mea 2 tambururi de rezerva din aluminiu si ma gandesc serios sa imi iau si power pro si berkley tocmai pt a face o comparatie si sa vad pe viitor ce sa cumpar dupa propria opinie..pt avat in special imi voi lua o rola de power pro de 0.15 lb iar pt stiuca cred k iau un berkley ceva mai gros..is curios cum se comporta amandoua k is prea multe pareri si vreau sa vad pe propria piele care is mai aproape de adevar
mersi mult de raspunsuri si poate ne vedem pe mures vreodata la un avat,dupa ce se mai curata apa binenteles 

Pentru avat i-ati cel mult un PP de 10 LB adica 0.15 mm (nu mai confunda LB cu mm) - daca il iei mai gros nu vei mai putea lansa la distante destul mari.
Pentru stiuca poti merge tot pe PP de 10 LB , extremis 15 LB. Nu-ti lua mai gros ca va iesi fum din echipamentul tau ...
Uita de Berkley Whiplash : am cumparat o mulineta din afara ce a venit cu fire pe amandoi tamburi. Whiplash 0.10 mm si 0.17 mm : ca sa nu mai arunci banii aiurea iti spun ca cel de 0.17 mm avea pe putin 0.40 mm. In 2 reviste de profil din Romania a fost publicat un articol in care testau niste fire printre care si Whiplash-ul : in amandoua a iesit cel mai prost fir

Sus e Whiplash 0.17 mm
Jos e PP 15 lb care e dat pe cutie ca 0.19 mm
Pentru stiuca poti merge tot pe PP de 10 LB , extremis 15 LB. Nu-ti lua mai gros ca va iesi fum din echipamentul tau ...
Uita de Berkley Whiplash : am cumparat o mulineta din afara ce a venit cu fire pe amandoi tamburi. Whiplash 0.10 mm si 0.17 mm : ca sa nu mai arunci banii aiurea iti spun ca cel de 0.17 mm avea pe putin 0.40 mm. In 2 reviste de profil din Romania a fost publicat un articol in care testau niste fire printre care si Whiplash-ul : in amandoua a iesit cel mai prost fir

Sus e Whiplash 0.17 mm
Jos e PP 15 lb care e dat pe cutie ca 0.19 mm
www.pentrupescuit.ro
- ovi_vl
- utilizator constant
intrebare: un prieten a vrut sa si ia pp de 15lbs de la total si nu mai aveau pe galben,dar i s a recomandat de 20lbs pt ca el vroia pe galbenn cica la acelasi diametru 0.19mm cum e posibil asa ceva? fir mai rezistent la acelasi diametru ? :O
i se mai spune si "marketing" ... 
nu cred ca e foarte mare diferenta intre cele 2 fire dar cu siguranta nu sunt egale ...

nu cred ca e foarte mare diferenta intre cele 2 fire dar cu siguranta nu sunt egale ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...