Eu posed printre altele si acum un catana de 2.70, 10-30 gr si e tocmai bun la avat ... si rezista la toate, nu este pretentios... am scos si somn de 1.40 cm cu el ... cat despre fir... sub 0.15 lb sunt altele mult mai bune decat PP ul insa de la aceasta in sus este ceea mai potrivita alegere. ( firele subtire de la PP sunt plate... cel putin din cate am observat eu.... ) Daca pescuiesti mai mult noaptea sau spre seara ia galben si primele 1-2 m poti sa vopsesti cu o carioca, daca ai suspiciuni ca o vede pestele... sau pune un fluorocarbon...SVF scrie:Am avut vreo doi ani o Catana 2,40(15-40) si am dat in draci cu ea dupa avat folosind numai textil.Un fir f. bun daca vrei e Sufix Super Braid.
textil spinning avat si stiuca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: textil spinning avat si stiuca
La avat textil 0,10 mm si fluorocarbon 0,18-o,20 mm, asa dau eu.
Eu am prins avat (anul trecut) de 2,2 kg la fir normal 0,14 no name, in jur de 15 min. a durat drilul si l-am jucat cum am vrut eu din frina mulinetei. A fost un test reusit, tinand cont ca am aruncat de doua ori, a urmat drilul si apoi o ploaie torentiala de nu vedeai la 5 metri, de aici si concluzia data si de altii ca pestii se hranesc intens inainte de schimbarea vremei, presiunii,etc.
Eu am prins avat (anul trecut) de 2,2 kg la fir normal 0,14 no name, in jur de 15 min. a durat drilul si l-am jucat cum am vrut eu din frina mulinetei. A fost un test reusit, tinand cont ca am aruncat de doua ori, a urmat drilul si apoi o ploaie torentiala de nu vedeai la 5 metri, de aici si concluzia data si de altii ca pestii se hranesc intens inainte de schimbarea vremei, presiunii,etc.
15 min. un drill cu un avat de 2 kg ?!!
Da, ce ai avut bre cu saracu peste ?

catalin66 scrie:15 min. un drill cu un avat de 2 kg ?!!Da, ce ai avut bre cu saracu peste ?

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
In 15-20 minute in unele locuri, cum ar fi pe lacul Tisa, sau pe Balaton dar sunt zone si pe la Noi spre seara se prinde 4-5 avati intre 3-5 kile... Eu personal nu vad rostul unui drill prelungit ... Indiferent de specia vizata scoti cat mai repede poti... da sunt exceptii cand dai dupa biban si intra un salau sau o stiuca mai frumoasa dar in rest la avat un fir de 0.15 lbs minim... eu personal am prins destul de bine si cu mono de 0.35 ...
- bogdan_mihu
- senior
eu am prins bine avat cu textil de 20 lb si inaintas mono de 0,50,chiar dadeau bine in vobler fara sa faca vreo diferenta intre colegu care dadea cu 10 lb si mono de o,25 si drilu dura sub un minut 

hehehhe ... am observat si eu ca de multe ori nu aveau greturi in a da nici cand pescuiam cu 65lb si inaintas de 0,7 sau chiar 1mmbogdan_mihu scrie:eu am prins bine avat cu textil de 20 lb si inaintas mono de 0,50,chiar dadeau bine in vobler fara sa faca vreo diferenta intre colegu care dadea cu 10 lb si mono de o,25 si drilu dura sub un minut

pe asta care sarea bine de 2kg l-am ridicat din fir

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
- bogdan_mihu
- senior
asta-i avantaju firului mai gros daca n-ai acces la apa poti incerca sa-i ridici in fir
asa fac si eu cu avatii cand pescui la baraj nu ma mai chinui sa cobor pe dale hopa sus cu aia de 2 kile aia la 3-4 kg merita sa cobori dupa ei 

Idem.bogdan_mihu scrie:eu am prins bine avat cu textil de 20 lb si inaintas mono de 0,50,chiar dadeau bine in vobler fara sa faca vreo diferenta intre colegu care dadea cu 10 lb si mono de o,25 si drilu dura sub un minut

Si daca nu mulinam si tot iesea singur pe mal dupa 5min.Se enerva el la un moment dat.

din tolba cu povesti, cel mai probabilSVF scrie: De unde 15 min?