Tehnici Baitcasting
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Tehnici Baitcasting
Buna...sunt incepator la baitcasting.......am inteles inportanta setarilor mulinetei si franelor... Intrebarea mea ar fi cum pot mari distanta de lansare. Presupunand ca folosesc jerkbaituri de 25-30gr. Ce pot face sa ma pot apropia de lungimea laseurilor spinning.....
Pe masura ce te obisnuiesti cu mulineta, destrangi tension knob-ul si frana de lanseu tot mai tare, pana la limita de la care incepi sa faci peruci. Daca mulineta e buna, la greutatea despre care vorbesti ar trebui sa lansezi deja mai mult decat cu spinningul.
Cert este ca pe masura ce pescuiesti, lansezi tot mai bine. Nu prea poti sari peste etape. Pescuiesti si iar pescuiesti si dupa o vreme se va vedea.
Cert este ca pe masura ce pescuiesti, lansezi tot mai bine. Nu prea poti sari peste etape. Pescuiesti si iar pescuiesti si dupa o vreme se va vedea.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
eu sincer ma indoiesc de treaba asta . poti sa imi explici care sunt motivele pentru care se intimpla acest fenomen ? din ce stiu eu (si nu sunt a tot cunoscator ) ar trebui sa fie invers la bete identice (lungime, putere, actiune ....etc ) plus ca treaba se schimba radical la mulinetele de spinning in functie de diametrul tamburului si de tipul acestuia . sa zicem ca avem si naluca identica si acelasi fir este pe ambele echipamenterazvan m. scrie:Daca mulineta e buna, la greutatea despre care vorbesti ar trebui sa lansezi deja mai mult decat cu spinningul.
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Fenomenul e simplu. Cu cat se desfasoara mai mult fir de pe tamburul mulinetei de spinning, cu atat creste frecarea firului cu marginea de sus a tamburului, ceea ce duce la infranarea nalucii.
La baitcasting nu ai acea frecare cu marginea tamburului. Exista totusi o anumita frecare cand firul se desfasoara de pe tambur cu line guide-ul, dar nu e atat de mare ca la mulinetele de spinning.
Recordurile de distanta sunt detinute de mulinetele de baitcasting. Nu vei lansa in vecii vecilor doua sute si ceva de metri cu o mulineta de spinning chiar si in sensul larg al cuvantului, intrand aici inclusiv cele mai mari mulinete de crap.
La baitcasting nu ai acea frecare cu marginea tamburului. Exista totusi o anumita frecare cand firul se desfasoara de pe tambur cu line guide-ul, dar nu e atat de mare ca la mulinetele de spinning.
Recordurile de distanta sunt detinute de mulinetele de baitcasting. Nu vei lansa in vecii vecilor doua sute si ceva de metri cu o mulineta de spinning chiar si in sensul larg al cuvantului, intrand aici inclusiv cele mai mari mulinete de crap.
200 m cu un bat de baitcasting de 2,7 m cred ca e imposibil . spun 2,7 ca nu cred ca foloseste cineva pe la noi la rapitori bete de 4m sau mai mult . cred ca recordurile respective nu sunt in utilizarea obisnuita la pescuit si sunt obtinute in conditii anume . nu vad posibil sa intre 200m de fir pe un low profile ca nu da nimeni cu ditamai mosorul de 500g sau mai mult la stiuca si salau . totusi asi dori un raspuns in cazul unor echipamente normale folosite la noi in pescuit nu in concursuri de lasat la distanta . hai sa zicem 2 exemple: bat de baitcast 1,9 m si bat de baitcast 2,7 m versus aceleasi lungimi de bat dar de spinning (bineinteles si restul parametrilor identici ) alege tu clase apropiate de mulinete ca la cele de baitcast sunt aproape total necunoscator . gramajul nalucilor sa ramina cel indicat de initiatorul topicului 25-30 g . cam ce distante se obtin si cine cistiga spin sau baitcast ?
PS daca e asa de bune de ce craparii nu le folosesc pentru lansari la distanta ca ei asta cauta ?
PS 2 intreb din curiozitate si nestiinta , nu din placerea de a discuta in contradictoriu .
PS daca e asa de bune de ce craparii nu le folosesc pentru lansari la distanta ca ei asta cauta ?
PS 2 intreb din curiozitate si nestiinta , nu din placerea de a discuta in contradictoriu .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
craparii is habarnajii !
glumesc !
de la un anumit gramaj in sus se produce un prea mare soc initial mosorului si asta inevitabil creaza peruci
asta limiteaza oarecum folosirea lor la crap
cu greutati 25- 80 gr poti da bine merci la crap cu molinete de baitcast
nu te opreste nimeni !
tot o joarda e si tot o mulineta e...

glumesc !
de la un anumit gramaj in sus se produce un prea mare soc initial mosorului si asta inevitabil creaza peruci
asta limiteaza oarecum folosirea lor la crap
cu greutati 25- 80 gr poti da bine merci la crap cu molinete de baitcast
nu te opreste nimeni !
tot o joarda e si tot o mulineta e...
O naluca de 30 gr este oscialanta clasica Dam Effzet. Daca vrei putem face niste teste.
Eu lansez cu un bat G.Loomis IMX de 7 ft, pina in 1 oz si mulineta Abu Garcia Morrum 3601 Mag, fir Power Pro 15 lb.
Tu ai putea lansa cu ceva lanseta tot de 7 ft si o mulineta obisnuita de 2500. Daca ai echipament corespunzator, in doa trei zile putem sti care da mai departe. iesim fiecare cu 2 martori, lansam pe uscat si masuram.
Eu lansez cu un bat G.Loomis IMX de 7 ft, pina in 1 oz si mulineta Abu Garcia Morrum 3601 Mag, fir Power Pro 15 lb.
Tu ai putea lansa cu ceva lanseta tot de 7 ft si o mulineta obisnuita de 2500. Daca ai echipament corespunzator, in doa trei zile putem sti care da mai departe. iesim fiecare cu 2 martori, lansam pe uscat si masuram.
mama ce texte...razvan m. scrie:Fenomenul e simplu. Cu cat se desfasoara mai mult fir de pe tamburul mulinetei de spinning, cu atat creste frecarea firului cu marginea de sus a tamburului, ceea ce duce la infranarea nalucii.

unde ai citit asta ?

am io asa o banuiala ... caci pina la urma la spinn vs bait cast frecarea firului e mai mare intre inele decit aia de tambur la spinn vs aia de ... cum ii zice ? ...

Am citit in revista ca la un campionat mondial de crap echipele din Africa de Sud au pescuit cu mulinete de baitcasting.
In Europa mulinetele de spinning sunt mult mai populare decat cele de biatcasting, poate si datorita diversitatii stilurilor de pescuit. Se pescuieste mult mai mult la alte stiluri decat la rapitor (match, feeder, crap, la fund
etc). Cred ca folosirea asa-ziselor mulinete de spinning la crap tine mai mult de traditie decat de faptul ca cele de baitcasting le-ar fi inferioare din vreun punct de vedere.
In Europa mulinetele de spinning sunt mult mai populare decat cele de biatcasting, poate si datorita diversitatii stilurilor de pescuit. Se pescuieste mult mai mult la alte stiluri decat la rapitor (match, feeder, crap, la fund