Tehnici Baitcasting

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 28 Oct 2011, 06:05

SF, ca sa putem compara lungimea lanseului trebuie sa lansam cel putin cu bete de aceeasi lungime. Or, eu nu am lanseta mai mare de 7 ft. Pana la 9.6-le tau mai am mult ! :)

Dar sa si dau un exemplu ca sa nu credeti ca vorbesc numai sa ma aflu in treaba. Sambata trecuta pescuiam cu Adelin din barca pe Mures si la un moment dat am lansat amandoi sa vedem care da mai departe, el cu un Kistler de 6'9'' si Stella de 2500 sau eu cu un Loomis de 7 ft si Abu Morrum 3601 Mag. Amandoi aveam jig de 17 gr + naluca cu care pescuiam si am lansat mai mult decat el cu cativa metri.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 28 Oct 2011, 08:27

deci concluzii :

Adelin nu stie sa lanseze... :lol:

sau joarda lui e mai nashpa ... ca de scurta... e mai scurta... :lol:

jigu o fi fo acelasi... dar poate naluca ta era mai grea... mai aerodinamica mai nushcum.. :lol:

poate tu ai dat " ca pt ultima data " ... pe cind el... poate nici nu stia ca e concurs... :lol: ( s-au mai intimplat d´astea ! :lol: )

s.a.m.d... :lol:

ps : cind ai sa dai baitcast cu greutati de la 100 grame in sus sa-mi povestesti si mie ! , pina atunci... :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 28 Oct 2011, 08:39

Dumitre, din cate se vede tu ai avut mari dezamagiri cu baitcastingul ! :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 28 Oct 2011, 09:55

:lol:

slabuta tentativa de deviere ! :lol:

chit ca-mi plac si le apreciez acolo unde isi fac treaba... caci ca orice scula are limitele ei ... , n-are rost sa le infloresc ca sa ma dau interesant... :lol: , nu ? :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Oct 2011, 11:14

razvan m. scrie:SF, ca sa putem compara lungimea lanseului trebuie sa lansam cel putin cu bete de aceeasi lungime. Or, eu nu am lanseta mai mare de 7 ft. Pana la 9.6-le tau mai am mult ! :).
Mai , io credeam ca-i bait vs spin , nu lung vs scurt :)

Si treaba tine , pentru ca lucrez naluca cu batu , nu ca aia de lanseaza in longcast , si care in realitate au putin de-a face cu pescuitu , deci nu merg ca exemplu :)

Baga una de 9-10 ft la cast , sa vedem cum o tii :D

pikexpert
junior
junior

Mesaj de pikexpert » 28 Oct 2011, 16:05

mai baieti...asta nu e nici bait vs spin si nici lung vs scurt..... pur si simplu sunt de parere ca nu se compara cum poti juca naluca la baitcast si la spinning. din aceasta cauza doresc sa incerc si eu baitcasting-ul. mi-am luat o mulineta daiwa viento si un jaxon de 7 ft..... maine ies prima oara sa le testez si m-am gandit sa vad si eu care e treaba nu sa va fac sa va certati :)))

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 28 Oct 2011, 21:17

vad ca intrebarile mele au stirnit doar discutii degeaba si nu au primit nici un raspuns concret . inca imi mai astept raspunsul . sunt rabdator .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 28 Oct 2011, 21:38

ba ai primit raspuns, dar nu il accepti !

tu pui in cintar anumite greutati si anumite lungimi de joarda si musai mulinele low profile... si apoi le asociezi sau compari mirindute cu pescuitul la crap

nah.. si dupa ce ca ti sa zis caci chipurile in concurs la crap tre folosit musai spinn si ti sa spus caci la crap se folosesc cite odat greutati mult mai mari decit alea cu care se da la jalo ( altfel ... se poate... :lol: ) tu te prefaci ca n-ai primit raspuns deloc... :lol:

aia e ! putem pretinde... , nu ti-a raspuns nimeni ! ghine ca iesti tu rabdator ! :lol:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 28 Oct 2011, 21:51

@ ipocritu
aha . OK . ma bucur ca m-ai luminat dar tu ai citit ce am intrebat eu ?
grey-wolf scrie:. totusi asi dori un raspuns in cazul unor echipamente normale folosite la noi in pescuit nu in concursuri de lasat la distanta . hai sa zicem 2 exemple: bat de baitcast 1,9 m si bat de baitcast 2,7 m versus aceleasi lungimi de bat dar de spinning (bineinteles si restul parametrilor identici ) alege tu clase apropiate de mulinete ca la cele de baitcast sunt aproape total necunoscator . gramajul nalucilor sa ramina cel indicat de initiatorul topicului 25-30 g . cam ce distante se obtin si cine cistiga spin sau baitcast ?

PS daca e asa de bune de ce craparii nu le folosesc pentru lansari la distanta ca ei asta cauta ?
PS 2 intreb din curiozitate si nestiinta , nu din placerea de a discuta in contradictoriu .
accept ca am primit raspuns la intrebarea cu craparii dar la restul care era esential ?
poti sa faci tu din toate raspunsurile o sinteza (rezumat , idei princilale ...) si sa postezi un raspuns clar care sa nu dea nastere la interpretari si discutii in contradictoriu dar totusi sa raspunda cit mai corect si concis la intrebarile mele ? incearca sa o faci intr-un singur post nu in 3 pagini :lol: :lol: :lol:
eu astept sunt rabdator
scuze era sa uit ,, La Multi Ani " :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Oct 2011, 23:05

grey-wolf scrie:
grey-wolf scrie:. totusi asi dori un raspuns in cazul unor echipamente normale folosite la noi in pescuit nu in concursuri de lasat la distanta . hai sa zicem 2 exemple: bat de baitcast 1,9 m si bat de baitcast 2,7 m versus aceleasi lungimi de bat dar de spinning (bineinteles si restul parametrilor identici ) alege tu clase apropiate de mulinete ca la cele de baitcast sunt aproape total necunoscator . gramajul nalucilor sa ramina cel indicat de initiatorul topicului 25-30 g . cam ce distante se obtin si cine cistiga spin sau baitcast ?

PS daca e asa de bune de ce craparii nu le folosesc pentru lansari la distanta ca ei asta cauta ?
Cati dintre casterii acestui forum crezi ca au bote peste 8 ft ? :lol:

Daramite de 9 ft , ori over :lol:

Si alea de le fac americanii in marimile astea , nu arunci 25-30 de grame , adica arunci ceva din mosor da nu apuci sa explotezi bota :lol:

Ce sa faca craparii cu baitu , crezi ca la peste 120 m ai precizie cu baitu ? Astia dau cu leader textil cateva spire pe tambur ,nod pe tambur , incearca treaba asta cu scula de bait :lol:

Scrie răspuns