Aaaa, ok, n-am inteles exact la ce te refereai, merci de lamurire.cristian.ene scrie:Luci,
daca ai o lanseta corecta ca putere si actiune cleanul se inteapa intodeauna singur atunci cand pescuiesti cu tensiune in fir.
Pe rau intotdeauna se intampla asa, pe lac daca ataca pe pauza cand pecuiesti cu voblere este nevoie sa intepi, este probabil singurul moment cand este nevoie sa intepi.
Cu lansete de sticla si actiune moderata sau moderat-fast procentul de rateruri tinde spre zero. Cu grafitul din cauza rigiditatii apar sigur rateuri oricat de blanda e fibra si actiunea mai progresiva, grafitul nu-i lasa naluca suficient. Asta e tot.
tehnica
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Cleni
DESI AM CITI CHESTII FOARTE IMPORTANTE PE TOPICUL ASTA TOTUSI CRED CA MAI ESTE UN ASPECT
LANSETA FIRUL MULINETA SI MOMEALA FORMEAZA UN SISTEM si este foarte important si unde pescuiesti
lanseta mea este un michell excelence de 2,4 m, carbon composite, cu actiune de 15-40 grame , actiune medie - grea. - e rigida ca naiba si deseori la un lanseu gresit trepideaza.
eu pescuiesc pe rauri rapide si daca nu ai o scula destul de puternica nu prea reusesti sa intepi , fir folosesc 0,20 mm din cauza uzuri (nu cred ca trebuie uzezi o rola de fir la o partida de pescuit)
LANSETA FIRUL MULINETA SI MOMEALA FORMEAZA UN SISTEM si este foarte important si unde pescuiesti
lanseta mea este un michell excelence de 2,4 m, carbon composite, cu actiune de 15-40 grame , actiune medie - grea. - e rigida ca naiba si deseori la un lanseu gresit trepideaza.
eu pescuiesc pe rauri rapide si daca nu ai o scula destul de puternica nu prea reusesti sa intepi , fir folosesc 0,20 mm din cauza uzuri (nu cred ca trebuie uzezi o rola de fir la o partida de pescuit)
-
- veteran
Cleni si lansete
sir. Jones
intr-o toamna pescuiam la stiuca pe Mihailesti, aveam o lanseta de stiuca adica un mic parulet pentru ca acolo poti scoate stiuci mari si cu lansete ML fara probleme, aia era un MH probabil. Era octombrie si clenii mari erau si ei prin mal. Dupa cativa au urmarit oscilantele de stiuca, am pus o oscilanta de pastrav Berti si ma incercat sa pacalesc clenii care aveau in jur de 2 kile si peste. Rezultatul evident doar rateuri. Am avut vreo 3 atacuri violente la numai 7-8 m de mal, atacuri ferme frama a plecat 2-3 mm si pa...Evident lanseta par = rateuri.
Cu un XML 703 am prins cleni nenumarati impreuna cu Dragos Riga, pescuit aparent placut dar lanseta nu se incarca deloc bine cu voblerele Rapala Original de 3 cm. In plus era mult prea tare pentru pestii de 400-600g pe care ii prindeam.
O lanseta light e suficienta pentru cei de pana in 2 kile si un fir de 4 lb.( 2kile).
Tot pe Mihailsti s-au prins cleni de 1-2 kile la oscilanta de stiuca prin decembrie dar creu eu au muscat atunci cand nu aveau tensiune pe fir, din cate stiu eu au prins multi si toti peste kil. Se poate intampla sa prinzi in anumite situatii si cuc lansete tari, problema e sa prinzi oricand in orice situatie.
intr-o toamna pescuiam la stiuca pe Mihailesti, aveam o lanseta de stiuca adica un mic parulet pentru ca acolo poti scoate stiuci mari si cu lansete ML fara probleme, aia era un MH probabil. Era octombrie si clenii mari erau si ei prin mal. Dupa cativa au urmarit oscilantele de stiuca, am pus o oscilanta de pastrav Berti si ma incercat sa pacalesc clenii care aveau in jur de 2 kile si peste. Rezultatul evident doar rateuri. Am avut vreo 3 atacuri violente la numai 7-8 m de mal, atacuri ferme frama a plecat 2-3 mm si pa...Evident lanseta par = rateuri.
Cu un XML 703 am prins cleni nenumarati impreuna cu Dragos Riga, pescuit aparent placut dar lanseta nu se incarca deloc bine cu voblerele Rapala Original de 3 cm. In plus era mult prea tare pentru pestii de 400-600g pe care ii prindeam.
O lanseta light e suficienta pentru cei de pana in 2 kile si un fir de 4 lb.( 2kile).
Tot pe Mihailsti s-au prins cleni de 1-2 kile la oscilanta de stiuca prin decembrie dar creu eu au muscat atunci cand nu aveau tensiune pe fir, din cate stiu eu au prins multi si toti peste kil. Se poate intampla sa prinzi in anumite situatii si cuc lansete tari, problema e sa prinzi oricand in orice situatie.
-
- veteran
Cleni si lansete
Pe aici prin zona Bucurestiului multi pescarii cu experienta care-i cunosc pescuiesc clean cu lansete de putere Light si chiar UL -Light din grafit dar si cu fibra de sticla. O lanseta universala nu cred ca are ce sa caute la clean care este un peste practic imposibil de intepat.
Re: Cleni si lansete
cristian.ene scrie: Dupa cativa au urmarit oscilantele de stiuca, am pus o oscilanta de pastrav Berti si ma incercat sa pacalesc clenii care aveau in jur de 2 kile si peste. Rezultatul evident doar rateuri.

sincer daca as pescui in zona bucurestiului as face la fel , dar pe mures povestea e cu totul alta , folosesc scule mai mari pentru ca in cazul in care se agata sa am sanse sa recuperez. Pe malul muresului sunt destui copaci , in plus de asta o agatatura pe fundul apei in mures iti da o bataie de cap serioasa.
am tractat odata (drill nu pot sa ii spun) un copacel de 2 metri pe care l-am agata la cam 40 de metri in larg. la un fir de 2 kg forta si ultra light, eram gata.
eu personal am si o tehnica cam taraneasca adica lansez drept cu bolta mare si ma avantajeaza lansetele mai strong.
am tractat odata (drill nu pot sa ii spun) un copacel de 2 metri pe care l-am agata la cam 40 de metri in larg. la un fir de 2 kg forta si ultra light, eram gata.
eu personal am si o tehnica cam taraneasca adica lansez drept cu bolta mare si ma avantajeaza lansetele mai strong.
-
- veteran
Lansete si rauri
Alte conditii alte lansete prefer rauride pana in 20 m latime, si pescuit foarte precis pe langa maluri si structuri.
Pe un rau ca Sabarul, de 5-6 m latime, se prindeau frecvent cleni de 500-800 g si nu erau rari cei de 1-2 kile. Era un pescuit tehnic cu lanseuri de maxim 15 m. Acu e o lada de gunoi, dar mai are.
Pe un rau ca Sabarul, de 5-6 m latime, se prindeau frecvent cleni de 500-800 g si nu erau rari cei de 1-2 kile. Era un pescuit tehnic cu lanseuri de maxim 15 m. Acu e o lada de gunoi, dar mai are.
-
- veteran
Lansete si rauri
Alte conditii alte lansete prefer rauri de pana la 20 m latime, si pescuit foarte precis pe langa maluri si structuri.
- vijelie
- veteran
GRESESTIcristian.ene scrie:Pe aici prin zona Bucurestiului multi pescarii cu experienta care-i cunosc pescuiesc clean cu lansete de putere Light si chiar UL -Light din grafit dar si cu fibra de sticla. O lanseta universala nu cred ca are ce sa caute la clean care este un peste practic imposibil de intepat.

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
cristian.ene scrie:...la clean care este un peste practic imposibil de intepat.