pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Irod
- veteran

empthy_cluster scrie:@ Irod a avut o idee buna, oare nu va tine chestia la avat?, este un peste rapid, la vara voi incerca.

hei nu e corect

lamureste-ma ai incercat asta vreo data la stiuca cluster?
hm..pe de alta parte tind sa il cred pe tudor de multe ori stiuca refuza oscilanta pe motiv ca tragi prea repede , daramite poperul......
-
pikeman
- veteran

-
personal n-am incercat , eu faceam pompaje scurte si dese astfel incat popperul sa fie intr-o permanenta miscare, am vazut urmariri sau pregatiri de atac care se opreau daca popperul nu mai efectua miscare, nu-l poti opri fiindca spre deosebire de lingura nu lucreza pe verticala moment propice atacului la tabla... in schimb am recuperat rapid cand nu-mi placea zona in care am lansat si faceam valuri mici cu popperu si nu aveam atac...zona era bunicica in sensu ca pe recuperare normala luam sau aveam atacuri de marle dar nu ma interesau ele

deci parere oficiala...nu-i bun recuperatu liniar si rapid la popper pentru stuk

-
Irod
- veteran

pikeman scrie:personal n-am incercat , eu faceam pompaje scurte si dese astfel incat popperul sa fie intr-o permanenta miscare, am vazut urmariri sau pregatiri de atac care se opreau daca popperul nu mai efectua miscare, nu-l poti opri fiindca spre deosebire de lingura nu lucreza pe verticala moment propice atacului la tabla... in schimb am recuperat rapid cand nu-mi placea zona in care am lansat si faceam valuri mici cu popperu si nu aveam atac...zona era bunicica in sensu ca pe recuperare normala luam sau aveam atacuri de marle dar nu ma interesau ele

deci parere oficiala...nu-i bun recuperatu liniar si rapid la popper pentru stuk

aham...decipreferabil ar fi pompajele scurte cu scurte pauze intre ele?
-
pikeman
- veteran

-
mda, adica scurte sa nu fie prea galagioasa miscarea mai ales in perioada asta in care nu e activitate la suprafata, practic ai fi un oblete obosit si ranit care clipocetse incet apa, io faceam doar un mic plosc urmat de miscarea din inertie a popperului inca 10-20 cm si nul lasam sa se opreasca ii dadeam iar un impuls scurt, produceam doar zgomotul scurt fara fleoshcuri mari in jur...acu nu e obligatoriu, asta e constatarea mea , poate altii au alte pareri

-
DjBeju
- utilizator constant

Eu am avut weekend-ul trecut nenumarate atacuri pe recuperarea liniara a popperului.Nu am reusit sa prind nici una(doar la glider am luat) deoarece afara era soare si asta cred eu determina stiucile sa rateze tinta.Viteaza era relativ mare dar atacurile surveneau in momentul in care reduceam drastic viteza de recuperare sau chiar cand faceam pauza. Eram nevoit sa pescuiesc cu recuperari liniare pentru ca pe jerk'uielile clasice popperul nu scotea un sunet care sa ma multumeasca ( fara struna metalica evolua perfect). Cand am facut poperul respectiv, l'am incercat in cada cu monofilament si evolua perfect.Am omis faptul ca urmeaza sa dau cu el la stiuca si automat voi folosi struna.
Asa ca merge si pe recuperare liniara in momentul cand sunt active.
Salutare frati si numa' bine!
C&R, please!
-
empthy_cluster
- veteran

Irod scrie:a shi te rog raspunde shi la intrebare cu modelele de poper la care ai avut rezultate.
personal cred ca nu prea conteaza, am luat la rapala silver de 7, @bibanus a luat la un custom de 8, un alt prieten la fire tigre rapala de 7, DAM read hat de 7 etc, in situatiile cand mananca, cand nu mananca deloc asta e stai si te uiti la ea si eventual dai cu bolovani in apa..

.
@pikeman, cand nu manca ca si nebuna si zareai o rapeala pe ici colo daca faceam `pompaje` dese nici nu se uita, reduceam rata lor si aveam atac sau urmarire, intervalul `pompajelor`5-7 sec.

be smart be silent be deadly.....
-
empthy_cluster
- veteran

ps, Djbeju pe 1 decembrie zarurile ai fost aruncate, locurile X Z H is ok, sal.

be smart be silent be deadly.....
-
Irod
- veteran

@cluster to activezi poperul doar din batz sau te folosesti shi de mulineta?
-
Irod
- veteran

adica il tragi prin apa din batz sau il tragi din mulineta?