STIUCA LA VOBLER
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
stiuca care vede o naluca care i se pare apetisanta nu se mai sinchiseste de ceea ce se afla inaintea nalucii,e ca si pisica cu ghemul 

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Cu mentiunea ca nu eu am scris textul cu urmaritul oscilantei legate cu textil sau cu struna, da nu-i bai. Sunt pacifist. Am avut si eu "refuzuri" de atac, chiar in ultimul moment dar le cam pun tot pe seama dinamicii nalucii. De multe ori cand nu e pe placul agresivitatii ei din ziua respectiva stiuca urmareste de la o oarecare distanta naluca hotarandu-se greu sa atace. Sincer nu cred ca vede firul. Este totusi posibil, nu ma pot pronunta. Dar uite salaul, care e mult mai mester la desconspirari, si se inhiba foarte repede, nu pare deranjat de textil legat direct pe jig mai niciodata. Sunt cazuri cand monofilamentul prinde bine, dar la stiuca nu cred ca-l putem numi factor hotarator. Cum spuneam, astept pareri pro si contra si sunt deschis la orice. Multumesc de mesaje. Oricum folosesc struna si eu. Nu stiu daca s-a inteles din mesaje ca nu folosesc. Si chiar nu mai scurte de 30 cm! La slider pe stopare, o stiuca mare poate aspira naluca foarte adanc. E necesara! Eu ma refeream la proprietatile firului pana ajunge sa fie legat de struna. Stiuca=struna la mine e ecuatie de gradul 1 cu nicio nocunoscuta.mihali scrie:Fario_nebunu scrie:Cred ca totusi depinde de apa. Pe o apa rece si foarte limpede un textil de 18 se vede de la mare distanta. Am vazut in astfel de situatii stiuca urmarind naluca pana langa barca,dar pastrand o distanta si fiind foarte prudenta. Cand am schimbat pe mono atacurile au fost imediate. Intamplare??? Nu cred.Tristian scrie: Pentru stiuca nu cred sa fie mare diferenta daca urmareste o lingura oscilanta legata pe textul sau pe o struna de otel, important e cum se misca naluca, nu?

Nu am spus nimic de sarma. A fost o parere dupa ani de observatie a comportamentului acestui rapitor. Nu stiu mai nimic de salau dar stiuca zic si eu ca o cunosc cel putin in parte.Adelin scrie: Nu inteleg de ce ne legam intotdeauna de sarma?!
Am fost impotriva strunei dar... nu mai pescuiesc fara struna si stiu eu de ce. Asta nu inseamna ca as avea dreptate. Totusi gandesc ce ar face stiuca atunci cand recuperezi de'a lungul unui papuris, si pana sa ajunga naluca, ii defileaza pe la bot un multifilament.
Cu respect va spun ca ramane doar parerea mea.
salutare la toata lumea
salutare la toata lumea,multam de inscriere.
As dori sa iau si eu niste informatii cu privire la Rapala DivesTo(DT) 4 feet,6 feet si 10 feet,dupa cum urmeaza:sunt naluci prinzatoare la noi si la ce specii se preteaza la noi?
Deasemenea momelile noi in gama Rapala cele Bleeding Olive Copper,etc Flash, fie ca sunt countdown,original,shad rap,etc.
As dori sa iau si eu niste informatii cu privire la Rapala DivesTo(DT) 4 feet,6 feet si 10 feet,dupa cum urmeaza:sunt naluci prinzatoare la noi si la ce specii se preteaza la noi?
Deasemenea momelile noi in gama Rapala cele Bleeding Olive Copper,etc Flash, fie ca sunt countdown,original,shad rap,etc.
Re: salutare la toata lumea
E un vobler care imi place mult, se scufunda la maxim 2m in recuperare rapida iar la recuperare mai lenta nu coboara peste 1m. Este plutitor si poate fi coordonat foarte usor sa treaca peste ostacole. Are vibratii foarte puternice si duce foarte mult cu inotul unui peste ranit la recuperare lenta. Cel argintiu e preferatul meu.rapetor scrie:Rapala DivesTo(DT) 4 feet.
Ce fel de struna folositi pentru stiuca? Ce marca? Le legati singuri sau le preferati pe cele de-a gata? Ceva experiente neplacute cu ele?
xxx don't think because they know everything.
Re: salutare la toata lumea
La stiuca eu unul ma "risc" daca dau la rotativa.Am mai pierdut dar rar la atac fals,cand a nimerit monofil ul in dinti.Procentul e mult mai mare la rotative pierdute in obstacolesubmerse.Iar voblere rar pierd cate unul.Am un noroc.....perca scrie:E un vobler care imi place mult, se scufunda la maxim 2m in recuperare rapida iar la recuperare mai lenta nu coboara peste 1m. Este plutitor si poate fi coordonat foarte usor sa treaca peste ostacole. Are vibratii foarte puternice si duce foarte mult cu inotul unui peste ranit la recuperare lenta. Cel argintiu e preferatul meu.rapetor scrie:Rapala DivesTo(DT) 4 feet.
Ce fel de struna folositi pentru stiuca? Ce marca? Le legati singuri sau le preferati pe cele de-a gata? Ceva experiente neplacute cu ele?
Doar la oscilanta pun o metalica.La vobler pun monofil gros.N am incercat(ca nu mi e stilul) un multifil la vobler,poate voi incerca unul verde,ma gandeam.
DT 4 la ce specii il folositi?
Silverul mi a facut si mie cu ochiul,dar oare Perchul DT 4? Hm
Sau Flat Sure Setul?Nici pe asta nu l am avut.