Stiuca - la VOBLER

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 30 Aug 2004, 11:20

merge treaba asta si pe voblere mai mici
salmo hornet m-au scos din minti la ultima partida

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 30 Aug 2004, 11:26

Eu dau cu voblere folosind exclusiv echipament de casting. Asa ca n-am mari probleme (viteza cu care "pleaca" voblerul e mai mica decit la echipamentul de spinning si controlul nalucii in timpul zborului se poate face mult mai usor).
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 30 Aug 2004, 11:55

Asta am observat-o si eu. Mai bine lansez putin mai puternic decat ar trebui, si franez apoi firul pentru ca voblerul sa ajunga unde doresc. Nu am pescuit cu vobler decat la clean (cativa bibani au intrat in decursul timpului absolut intamplator) si este foarte mare nevoie de precizie in lansare.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Sep 2004, 01:06

Wavedancer scrie:Tudor are dreptate! Nu e vorba numai de Rapala. Orice vobler de dimensiuni mari, fara sistem de transfer al greutatii (cum sint Rapala Magnum) are tendinta de a se "intoarce" in aer, ancorele agatind struna sau firul principal.
Asa este,mi se mai intampla uneori la Husky Jerk,fiind destul de lung,si,cum bilele din el nu fug la lansare pana in coada,uneori se mai intoarce in zbor pe o parte,ancorele agatandu-se in fir.Depinde si de cum bate vantul.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

danielT
junior
junior

Mesaj de danielT » 01 Sep 2004, 16:26

Wave-cred si eu ca daca te-ai obisnuit cu echipamentul de casting este mai usor, dar sunt curios cat timp ti-a luat pana ai reusit sa lansezi bine.
Dar si cu echipamentul de spin poti lansa fara probleme zic eu .Daca sti cum sa incarci batul si cu o mulineta de calitate chiar si voblere mici por fi lansate fara a se incurca in fir. Dar conteaza si calitatea voblerului-la Rapala nu am patit asa ceva, insa am avut un Balzer care se mai incurca, si unele din modele Cozma. Iar de la Rapala am pescuit cu Countdown de 7si 9, SSR 7-9, Original de 7si 9, Jointed floating de 9, Team Esko .

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 01 Sep 2004, 16:43

Cu sculele de bait-casting am exersat "in gol" vreo doua saptamini. Aruncam intr-un lac, dintr-un parc. La inceput un plumb de 15 grame, dupa aia am incercat citeva voblere. In doua saptamini am "terminat" doua role mari (300 de yarzi) de fir, din cauza perucilor, pina am invatat sa reglez sistemul magneto-centrifugal si alte alea. N-am nimic impotriva mulinetelor de spinning, le folosesc fara probleme. "Problema" mea este lanseta "specializata" pentru voblere, care este un model de casting, asa ca "n-am ce face" (si nici nu cred ca mai vreau sa fac ceva acum)
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Sep 2004, 05:13

Wavedancer scrie:Cu sculele de bait-casting ....
La baitcaster se mai spune si mulineta multiplicatoare banuiesc si asta inseamna ca de-aici vine denumirea de stilul "casting" ?
Multumesc!

P.S. Nu stiu cum reusesti sa folosesti mulineta asta.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Sep 2004, 07:43

Eu am folosit pana acum doar voblere Salmo cu marimi cuprinse intre 2,5 si 7 cm. Nu am avut probleme cu agatatul voblerului de fir aproape niciodata. Foarte rar mi s-a intamplat. Salmo hornet de 3 cm, de exemplu, imi place foarte mult cum merge in lansare, chiar si in conditii de vant. Pluteste in aer cu tripla inainte, firul intins...si aterizarea in apa e buna.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 02 Sep 2004, 08:19

Au unu care are probleme: nu stiu cum ii spune, este o imitatie de zglavoaca.Ei bine, cel putin asta pe care l-am cumparat eu, nu se preteaza deloc la lansari. Am incercat la trena, dar stupoare: se agata si asa.Mi-a fost jena sa-l duc inapoi la magazin pt. ca patronul mi-e prieten.O sa incerc sa-i pun niste ancore mai mici, poate , poate.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Sep 2004, 08:26

Daca e Salmo, probabil e modelul Bullhead. Acest model nu-l am, dar probabil e un caz izolat.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns