Stiuca - la VOBLER

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 06 Sep 2004, 10:53

Se mai pescuieste si cu voblere "lestate" la modul asta (in general cu cele "floating", pescuite intre ape, dincolo de palierul maxim la care se pot scufunda singure). Dar plumb de 15 grame e cam mult.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Sep 2004, 06:46

Wavedancer scrie: Ultima "gaselnita" este sistemul "anti-backlash" digital (un microprocesor care controleaza viteza de rotatie a tamburului, incapsulat in corpul mulinetei si alimentat de curentul produs de rotatia tamburului) - vezi Shimano Calcutta TE DC
Wave,am vazut ca mai nou mulinetele,in special cele mari,au si computer de bord :shock: ,sau ce-o ma fi si aia,cu Display-uri,butoane,etc.Acus' vor fi si cu clima :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Sep 2004, 06:50

Paul scrie:Am vazut sambata vreo trei pescari de stiuca. Foloseau, printre altele, voblere Balzer cu inaintas struna de kevlar si plumb standard (! dupa spusele unuia) de 15 grame.
Recuperarea se facea idem ca la oscilanta.
Ati mai folosit metoda asta pentru pescuitul stiucii la vobler?
Paul,vobler cu pllumb legat pe fir inca nu am folosit.Oare ce evolutie aveau voblerele lor,cu plum pe inaintas?Inteleg sa pui plumb inainte de rotativa,daca vrei si viteza si adancime in acelasi timp,dar la vobler,nu concep :shock: De acea exista voblere pentru fiecare adancime dorita.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 07 Sep 2004, 06:51

Fantastica dezvoltarea asta!!!
Acum nici 20 de ani pescuiam cu varga de alun si cu nailonul dat pe doua cuie batute in bat si acum exista mulinete electronice si nu numai, comandate de microcontrolere.
Ce sa mai spui ca pretul ajunge cat un calculator destul de bun :shock:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Sep 2004, 06:53

Asta e,in loc sa studiezi apa,sa cauti pestele,sa fi una cu natura,stai si te uiti pe display,poate mai bagi si un joc,sa nu te plictisesti :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 07 Sep 2004, 06:57

Michael scrie: Paul,vobler cu pllumb legat pe fir inca nu am folosit.
Eu am scris doar ceea ce am vazut. Era un vobler in doua culori (jumatate alb, jumatate rosu) legat de o struna metalica (kevlar) si un plumb de 15 grame(standard, dupa spusele pescarului) sub dorma de cap de pestisor.
Nici eu nu am folosit vobler cu struna metalica. ii pusesem la un moment dat o agrafa care il scufunda, asa ca am renuntat si la ea

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Sep 2004, 07:05

Eu zic doar ca e pacat sa strici calitatile de evolutie a voblerului.mai bine iti cumperi cate un vobler pentru fiecare situatie.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 07 Sep 2004, 09:09

Se mai intimpla citeodata sa pierzi voblerul "suspending" care prindea in draci si sa trebuiasca sa improvizezi. Asa ca faci un "floating", cu acelasi pattern", sa se comporte ca un "suspending" printr-o lestare. Ideala este lestarea cu sirma de plumb sau fludor pe tijele ancorelor, dar se poate si cu un plumb usor, legat la 50-60 de cm in fata voblerului. Dar asa cum spuneam, un plumb de 15 grame, este deja mult prea mult.

In alta ordine de idei, exista mulinete de casting care au incorporat un "computer de bord". In general, in functie de grosimea firului, calculeaza lungimea firului iesit de pe tambur, chestie folosita mai ales in trolling sau pescuit la mare adincime. De asemenea, poate semnaliza atingerea unei anumite "limite', impusa de pescuitul la "punct fix", care necesita lansari de aceeasi lungime. Daca vreti este ceva asemanator cu pescuitul cu baliza al ciprinidelor (lansare pe patul de nada). Si lucrurile sigur nu se vor opri aici :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

kzoli
veteran
veteran

Re: Stiuca - la VOBLER

Mesaj de kzoli » 06 Oct 2009, 12:02

Adi_ scrie:Pescuieste careva dintre voi cu vobler la stiuca, sau majoritatea dati cu oscilante?
Salut
La stiuca e de preferat tabla , deoarece majoritatea voblerelor nu rezista la dintile stiucii . Mai ales modelele din balsa cum sunt cele de la rapala ... Sunt bune dar scumpe , iar dupa 1-2 captura poti arunca se zgarie vopseaua i-a apa si gata cu farmec .... In schimb cu o oscilanta poti pescui pana te saturi ,daca nu ramane in vre-un bolovan ,sau bustean sub apa .

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 06 Oct 2009, 12:52

Frumos. Raspunzi unui mesaj care dateaza de mai bine de 5 ani. :lol:
Revin insa la subiect. Voblerele din balsa mi-au adus o gramada de stiuci chiar si gaurite de dinti si ramase fara vopsea pe ele.
Pe de alta parte exista si mii de modele care nu sunt din balsa si care prind stiuca.
Asta nu inseamna ca nu-mi plac oscilantele. Toate nalucile sunt utile in anumite situatii.

Scrie răspuns