O sa fie o inghesuiala ... 39 echipe ... 78 concurenti .MihaiV scrie:atunci mergi in uichend la cupa salmo si sa ne povestesti cati au dat cu zalt si pe ce loc au iesit!georcaef scrie:oare exista vobler pt. stiuca mai bun decat zalt ??? eu nu cred.
Stiuca - la VOBLER
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu anul trecut am avut rezultate bune, pe o balta de langa Braila cu un salmo slider RSH. Balta e aproape de oras si in weekenduri sunt f multi pescari, care dau in proportie de 99% cu oscilante. Probabil ca si asta a fost cauza. Se spune ca atunci cand o balta este suprapescuita numai cu un singur tip de naluca, rapitorul din acea balta incepe sa asocieze acea naluca cu un pericol potential si incepe sa o evite, de aceea e bine sa vii cu ceva nou. Daca e adevar, legenda sau pura intamplare nu stiu, astept comentarii de la dvs, daca ati avut experiente asemanatoare. Fire zbuciumate va doresc, in noul sezon de intalniri cu stimata ''doamna'' 

- serbanhbk!!
- veteran
- storm fish
- veteran
bogdan_br:
Se spune ca atunci cand o balta este suprapescuita numai cu un singur tip de naluca, rapitorul din acea balta incepe sa asocieze acea naluca cu un pericol potential si incepe sa o evite, de aceea e bine sa vii cu ceva nou.
Depinde in ce regim se pescuieste pe respectiva balta,daca e C&R e plauzibil,daca e la sacosa nu cred ca e posibil sa-si dea seama cele ramase.
Se spune ca atunci cand o balta este suprapescuita numai cu un singur tip de naluca, rapitorul din acea balta incepe sa asocieze acea naluca cu un pericol potential si incepe sa o evite, de aceea e bine sa vii cu ceva nou.
Depinde in ce regim se pescuieste pe respectiva balta,daca e C&R e plauzibil,daca e la sacosa nu cred ca e posibil sa-si dea seama cele ramase.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....
- semlecangheorghe
- veteran
Treaba cu nalucile e simpla,eu vad lucrurile cam asa: din 10 oameni 7 le place fasolea.Daca otravesti fasolea mor 7,3 ramin.Alora 3 le place friptura daca vrei sa ii otravesti pe aia 3 ,otravesti friptura.Dintr-o populatie de x stiuci, x-3 pun botul la oscilanta.Alea 3 ramase gasesc,numai ele stiu de ce,ca oscilanta nu-i de nasul lor.In schimb le place la nebunie un shad rap sau un spinner bait.Pescarul care la foloseste primul ,prinde ,si are impresia ca a gasit naluca minune.Curind va afla insa ca sa inselat,si noi intrebari vor cere noi raspunsuri.Unii gasesc faptul descurajant si ingroasa rindurile crapistilor,unde sint mult mai multe certitudini,iar altii gasesc povestea incitanta si devin adevarati pescari de spinning.Cu timpul raportul dintre iesirile la spinning si cele la crap va fi de N la 0. la mine anul acesta a fost de N la 2.
- storm fish
- veteran
@Georcaef - Stai linistit ca exista! Si naluci, nu neaparat voblere, exista si de 6, 9, 12, 16 oz!MihaiV scrie:atunci mergi in uichend la cupa salmo si sa ne povestesti cati au dat cu zalt si pe ce loc au iesit!georcaef scrie:oare exista vobler pt. stiuca mai bun decat zalt ??? eu nu cred.
@MihaiV - Zalturile pe Sacalaia, in conditii de concurs sunt total irelevante, parerea mea. Daca se tinea pe un lac in Scotia sau Suedia sa zicem, desi exemple ar fi mult mai multe, care sa aiba asa... vreo 1000 ha, ar fi fost alta treaba.
Om vedea, adica or vdea ei... Fir intins!
Cam de acord cu ce spui, mai ales la partea cu incitantul si cu permanenta cautare, pana la urma formule de succes general valabile nu prea exista. La partea cu stiuca si naluca nu sunt total de acord, eu spun ca orice stiuca va manca la fel si spinner, si soft, si vobler si lingura, dar depinde de cheful ei, mediu, anotimp. In aceeasi zi la aceeasi ora, in acelasi loc TOATE stiucile vor prefera lingura, sau voblerul sau asa mai departe si in functie de dimensiune sau cat sunt de satule for mai face selectii prin oferta, si da, zic eu, cand sunt toti factorii favorabili si au chef de mancare, toate nalucile enumerate se pot dovedi la fel de eficiente dar pescuite la fel de corect.semlecangheorghe scrie:Treaba cu nalucile e simpla,eu vad lucrurile cam asa: din 10 oameni 7 le place fasolea.Daca otravesti fasolea mor 7,3 ramin.Alora 3 le place friptura daca vrei sa ii otravesti pe aia 3 ,otravesti friptura.Dintr-o populatie de x stiuci, x-3 pun botul la oscilanta.Alea 3 ramase gasesc,numai ele stiu de ce,ca oscilanta nu-i de nasul lor.In schimb le place la nebunie un shad rap sau un spinner bait.Pescarul care la foloseste primul ,prinde ,si are impresia ca a gasit naluca minune.Curind va afla insa ca sa inselat,si noi intrebari vor cere noi raspunsuri.Unii gasesc faptul descurajant si ingroasa rindurile crapistilor,unde sint mult mai multe certitudini,iar altii gasesc povestea incitanta si devin adevarati pescari de spinning.Cu timpul raportul dintre iesirile la spinning si cele la crap va fi de N la 0. la mine anul acesta a fost de N la 2.
- Catalin M.
- utilizator constant
in caz ca ramaneti in pauza de idei ia d-aici..http://www.youtube.com/watch?v=HX60m9Cx ... r_embedded