Stiuca - la VOBLER
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
Si cred ca singurele situatii cand stationeaza salaul e iarna, pe gropi or atunci cand e impachetat, in congelator.
Altfel, daca ar fi constatant intr-o locatie, ori l-ar scoate pe tot cu navodul, ori, macar ar misca in mod constant intr-un loc.
Experienta mea (limitata) la salau imi spune ca asta circula (dupa haleala, loc de reproducere, apa mai curata, etc). De obicei, pindeam cateva bunati intr-o juma de ora si, dupa, pauza! Astfel se si explica de ce il cauti mai mult pe apa curgatoare
Stiuca e mai lenesa, alta treaba!
Altfel, daca ar fi constatant intr-o locatie, ori l-ar scoate pe tot cu navodul, ori, macar ar misca in mod constant intr-un loc.
Experienta mea (limitata) la salau imi spune ca asta circula (dupa haleala, loc de reproducere, apa mai curata, etc). De obicei, pindeam cateva bunati intr-o juma de ora si, dupa, pauza! Astfel se si explica de ce il cauti mai mult pe apa curgatoare
Stiuca e mai lenesa, alta treaba!
Sa stii ca salaul prea mult nu circula.Are teritoriul lui:praguri,vartejuri,fundul apei cu pamant tare,fara vegetatie,mal inalt,etc.Asteapta ce-i aduce apa.Parerea mea ca pe fiecare rapitor il caracterizeaza un anumit mediu in care traieste,diferit pentru fiecare.Singurul rapitor pe care il vad eu nomad din fire este avatul,care circula in curent cautandu-si prada.Este cel mai activ dintre rapitori.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
- costica_fishing
- veteran
W. te provoc sa raspunzi la cele de mai sus. N-o mai da cotita!costica_fishing scrie:Exact, cu o lipitoare din aia verde, pe care o tii in apa un cincinal de pomana!![]()
Mie mi-a spus cineva ca salaul are o problema cu verdele ala, in sensul ca vede numai in nuante de verde, de unde asta ar fi culoarea universal valabila. Oricum, verdele cu glitter (grub, 7 cm) mie mi-a adus cele mai mari satisfactii.
- Wavedancer
- veteran
Pt. Costica:
Pai e o simpla problema de optica. Pe masura ce creste adincimea apei, culorile cu lungime de unda mare (galben-oranj-rosu) devin din ce in ce mai putin vizibile, comparativ cu cele de lungime de unda mica (violet-albastru-verde). Verdele, situat cam la mijlocul spectrului vizibil al luminii, este culoare cea mai vizibila, indiferent de adincimea apei. De aceea este si cea mai "prinzatoare" culoare la salau, care este un rapitor cu vederea perfect adaptata atacului in "zona crepusculara". Dar sa crezi ca vede in "infrarosu" (adica in nuante de verde) este aberant. Verdele in infrarosu se vede negru!
Pt. Michael:
Salaul circula, si inca mult de tot. Sint celebre migratiile totale, de la stapazani de 200 de grame la "patriarhi" de 15 kile, dintr-un lac in altul. Am prins vreo doua sau trei, intre Golovita si Zmeica, cind canalul 5 era efectiv plin de salai. Parca am spus intr-un alt topic, 3 oameni cu 4 lanseta si gingirica, au prins in doua reprize, in jur de 400 de salai intre 1,5 si 5 kg.
Pai e o simpla problema de optica. Pe masura ce creste adincimea apei, culorile cu lungime de unda mare (galben-oranj-rosu) devin din ce in ce mai putin vizibile, comparativ cu cele de lungime de unda mica (violet-albastru-verde). Verdele, situat cam la mijlocul spectrului vizibil al luminii, este culoare cea mai vizibila, indiferent de adincimea apei. De aceea este si cea mai "prinzatoare" culoare la salau, care este un rapitor cu vederea perfect adaptata atacului in "zona crepusculara". Dar sa crezi ca vede in "infrarosu" (adica in nuante de verde) este aberant. Verdele in infrarosu se vede negru!
Pt. Michael:
Salaul circula, si inca mult de tot. Sint celebre migratiile totale, de la stapazani de 200 de grame la "patriarhi" de 15 kile, dintr-un lac in altul. Am prins vreo doua sau trei, intre Golovita si Zmeica, cind canalul 5 era efectiv plin de salai. Parca am spus intr-un alt topic, 3 oameni cu 4 lanseta si gingirica, au prins in doua reprize, in jur de 400 de salai intre 1,5 si 5 kg.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Pentru Wavedancer:degeaba tot imi spui de lacuri,eu am doar rauri prin preajma,si-ti garantez ca fiecare rapitor,cu exceptia avatului,unde isi ocupa un teritoriu,nu-l mai lasa viu(sau neprins).
Michael va recomanda Regulamentul forumului
- costica_fishing
- veteran
Asa deci! Treaba cu lungimea de unda o citisem si in Avp. Dar chestiunea cu galbenul fluo venise dintr-o sg. directie.
Cert este ca eu am prins salau la asa ceva in apa mica (max. 2 m) si curata. In aceleasi circumstante am incercat si alte culori - ioc. Or fi fugit intre timp!
Canalul 5 - here I come!
Apropos, la Canalul 2, am prins salau si la aterina!!!
Cert este ca eu am prins salau la asa ceva in apa mica (max. 2 m) si curata. In aceleasi circumstante am incercat si alte culori - ioc. Or fi fugit intre timp!
Canalul 5 - here I come!
Apropos, la Canalul 2, am prins salau si la aterina!!!
- Wavedancer
- veteran
- costica_fishing
- veteran
- Wavedancer
- veteran
- costica_fishing
- veteran
Putzea sefu, putzea.
Cumparat din Piata (Bucuresti), zi-de-vara-pana-n-seara in porbagaj. A doua zi seara la C5, per pedes, cu echipamantul in carca, in dreapta pana la salcii.
Eu de fapt cautam altceva (stii tu ce in august, pe locul cu pricina!), da am dat asa sa ma aflu in treaba.
Putea de-ti lua mintile!
Le revedere ca pierd trenul!
Cumparat din Piata (Bucuresti), zi-de-vara-pana-n-seara in porbagaj. A doua zi seara la C5, per pedes, cu echipamantul in carca, in dreapta pana la salcii.
Eu de fapt cautam altceva (stii tu ce in august, pe locul cu pricina!), da am dat asa sa ma aflu in treaba.
Putea de-ti lua mintile!
Le revedere ca pierd trenul!