pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Leuciscus
- utilizator nou

Am folosit de putine ori lip gripul. Oricum, ma gasesc in nenumarate situatii in care am nevoie de un instrument de ajutor fiindca malul nu e chiar ideal pentru aplicarea metodei lui Steve Irwin de a prinde crocodili (odihneasca-se in pace). Un caz insa mi-a ramas intiparit adanc in memorie pe Tarnava mica. M-am trezit brusc intr-un drill neasteptat cu un mega-clean (peste 1 kg) care mi-a inghitit wobblerul Jaxon Hooper intr-un mod neobisnuit de perfect, toate ancorele fiind adanc infipte exact unde trebuie. Eram oarecum sigur pe sine ca voi face cateva poze cu el, insa malul era foarte abrupt. L-am tras aproape de mal, un amic de al meu tinea lanseta, eu m-am aplecat sa-i apuc falca de jos cu gripul imprumutat de la cel mai bun prieten de al meu, care era neobisnuit de tacut

. I-am prins buza de jos, cleanul s-a speriat si s-a zbatut intr-un mod miraculos reusind sa scape de grip (avea o gura mare si buze groase ca la carte). Ce a urmat a urmat.... s-a rasucit in jurul unui butuc si cu o smucitura reusita a plecat cu tot cu vobler. Prietenul meu radea, eu... am luat treaba serios si nu stiu daca se poate folosi gripul cu incredere in cazul cleanului. Minciog nu doresc sa transport fiind mereu in miscare in zone unde a purta un minciog = a ajunge hrana la caini, ursi etc.

In schimb prietenul meu foloseste gripul la cleni mari si nu a avut nici un rateu cu el. Oare sunt unele specii grip - sigure si altele nesigure (stiu ca stiuca e ok, salaul nu stiu, nici avatul

). As dori sa aflu daca a mai patit-o asa cineva si sa dati cu parerea despre folosirea gripului la clean. E o prostie? Sau e doar nesigur? Sau e sigur dar omit ceva?
-
costi
- veteran

pana acum singura specie care mi-a scapat si mie din grip e tot cleanul.. la restul nu au fost probleme.... Cred ca depinde si de grip, eu am un Brekley, si am observat ca e destul de slab arcul la el... fata chiar de alte gripuri tot Berkley, insa nu am patit sa-mi scape din ele nici un peste in afara de clean.... Oricum, in 90 la suta din cazuri imi scot pestii din apa cu mana... gripul mai tot timpul il uit in portbagaj

-
Leba
- veteran

-
ce grip ai, Leuciscus?
am patit odata sau de doua ori sa-mi scape pestele din grip (stiuca) din cauza neatentiei si a marfii proaste. era un grip Jaxon care, daca nu tineai impinsa parghia cu dejtu mare, se "cracana" in momentul cand se zbatea pestele. urmarea o stii.
e posibil ca tu sa fi patit aceeasi treaba, asta daca nu cumva aveai un grip serios (Berkley, Rapala etc).
-
costi
- veteran

-
shimano
- veteran

-
Eu sunt "prietenul" in cauza, si eu i-am imprumutat gripul colegului Leuciscus. Este vorba de un grip JAXON, care se pare ca nu e cel mai tare din parcare, insa eu n-am avut absolut nici o ratare cu el, nici macar la cleni, insa, fiind totusi un grip ieftin (70-80 RON), e posibil, zic eu, sa dea "erori" si sa-ti scape pestele atunci cand al cea mai mare nevoie de el. Din pacate, in spinning-ul practicat de noi pe rauri (adica 10-20 km de mers pe jos pe malul raurilor), nu pot sa-ti recomand nici un minciog, si nici o alta scula in afara de grip, pt simpla frumusete a comoditatii in spinning...bagaje minime, fire mai groase si mai bune, si noroc sa ai, ca peste este din belsug (pentru cei care stiu unde sa caute )

-
avatzel
- junior

Leuciscus scrie:Am folosit de putine ori lip gripul. Oricum, ma gasesc in nenumarate situatii in care am nevoie de un instrument de ajutor fiindca malul nu e chiar ideal pentru aplicarea metodei lui Steve Irwin de a prinde crocodili (odihneasca-se in pace). Un caz insa mi-a ramas intiparit adanc in memorie pe Tarnava mica. M-am trezit brusc intr-un drill neasteptat cu un mega-clean (peste 1 kg) care mi-a inghitit wobblerul Jaxon Hooper intr-un mod neobisnuit de perfect, toate ancorele fiind adanc infipte exact unde trebuie. Eram oarecum sigur pe sine ca voi face cateva poze cu el, insa malul era foarte abrupt. L-am tras aproape de mal, un amic de al meu tinea lanseta, eu m-am aplecat sa-i apuc falca de jos cu gripul imprumutat de la cel mai bun prieten de al meu, care era neobisnuit de tacut

. I-am prins buza de jos, cleanul s-a speriat si s-a zbatut intr-un mod miraculos reusind sa scape de grip (avea o gura mare si buze groase ca la carte). Ce a urmat a urmat.... s-a rasucit in jurul unui butuc si cu o smucitura reusita a plecat cu tot cu vobler. Prietenul meu radea, eu... am luat treaba serios si nu stiu daca se poate folosi gripul cu incredere in cazul cleanului. Minciog nu doresc sa transport fiind mereu in miscare in zone unde a purta un minciog = a ajunge hrana la caini, ursi etc.

In schimb prietenul meu foloseste gripul la cleni mari si nu a avut nici un rateu cu el. Oare sunt unele specii grip - sigure si altele nesigure (stiu ca stiuca e ok, salaul nu stiu, nici avatul

). As dori sa aflu daca a mai patit-o asa cineva si sa dati cu parerea despre folosirea gripului la clean. E o prostie? Sau e doar nesigur? Sau e sigur dar omit ceva?
ma otto ai foarte bun un grip hai sa iti dau unu de la energo ca nu le am scumpe
-
Leuciscus
- utilizator nou

Deci sa zicem ca gripul Jaxon merita un semn de intrebare. Eu totusi tind sa cred ca orice fel de grip folosesti are un mecanism simplu care necesita o structura anume a buzei pestelui. Si gura cleanului....cam nesigur. Eu unul nu cred ca voi folosi gripul la clean, dupa trauma traita pe Tarnava. Dar atunci ce optiuni mai am in afara de minciog si grip? cred ca nimic. Doar mainile mele.

-
ovidiu
- veteran

-
boga-grip nu se desface, doar daca pestele are buza uniforma, perfect uniforma si tare gen cum ai prind o bucata de sticla intre falcile gripului
atunci da scapa
dar daca are o protuberanta de 1-2mm e suficient ca sa nu scape.
zic si io, poate de acum voi scpaa toti pestii prinsi pana acum nu am scapat dar am gripul doar de un an

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
Leuciscus
- utilizator nou

Boga Grip? Hmm. Arata bine. Si platica si crapul daca nu a reusit sa-i evadeze trebuie sa fie ceva... beton. Mersi de ideie ovidiu. De unde pot sa-l achizitionez?