Specii grip-safe?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ideea e ca am vazut si eu multe gripuri proaste la viata mea si unul din ele e ala de la Zalt. Am auzit numai lucruri bune de boga, eu spun ca modelele Rapala sunt foarte bune si sigure si recomand varianta fara cantar. Eu folosesc rar si numai la stiuca, restul pestilor fiind abordabili cu mana. Si la stiuca foloseam numai mana sau uneori minciog dar si ala numai cand merg cu prietenul Paul, ca numai el are. De asta toamna am prins un pic de morcov vis-a-vis de scosul stiucilor cu mana dupa ce m-am accidentat urat intr-un dinte (e drept din neatentite - incalcare de procedura) si cred ca o sa scot mai des gripurile cand vine vorba de stiuca. Nu vad de ce ar fi nevoie la clean mai ales, si avat sau salau, pesti care sunt mult mai comod de abordat. La crap nu ma bag... 

erau ieri in aer vreo -2'C si un vant de te indoia...daca puneam mana pe un salau paralizam, imi si ingheata maineile f usor, resoul nu-l luasem in barca..Tristian scrie:Ideea e ca am vazut si eu multe gripuri proaste la viata mea si unul din ele e ala de la Zalt. Am auzit numai lucruri bune de boga, eu spun ca modelele Rapala sunt foarte bune si sigure si recomand varianta fara cantar. Eu folosesc rar si numai la stiuca, restul pestilor fiind abordabili cu mana. Si la stiuca foloseam numai mana sau uneori minciog dar si ala numai cand merg cu prietenul Paul, ca numai el are. De asta toamna am prins un pic de morcov vis-a-vis de scosul stiucilor cu mana dupa ce m-am accidentat urat intr-un dinte (e drept din neatentite - incalcare de procedura) si cred ca o sa scot mai des gripurile cand vine vorba de stiuca. Nu vad de ce ar fi nevoie la clean mai ales, si avat sau salau, pesti care sunt mult mai comod de abordat. La crap nu ma bag...
chiar si de folosit pe timp rece si tot e bun, plus ca e mai rapid decat mana

am exersat si eu de toate: mana, gafa, de departe cel mai eficient e boga, am folosit si gripul berkley cu cantar al unui preten pe vreo 50 de salai, pana sa imi iau Boga, foarte bun si berkelyu'
acu' fiecare cum se simte bine

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
cum sa te uzi?Tristian scrie:Pai oricum pestele iese ud din apa si tot pui mana pe el... iti ingheata mana fix la fel. Am vazut si berkleyuri cara nu scapau pestele, e adevarat, si alea sunt bune si chiar decente la pret.
eu nici nu i-am atins ieri

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Pai i-ai ciuruit, un fleac... Le-ai dat drumu din grip direct in sacosa?
Si dup-aia din sacosa cu gripu i-ai pus pe zapada la poza si cu gripu inapoi in sacosa?
Glumesc. Oricum e irelevant. Mainile tot ingheata undeva pe traseul, prins, dezgatat din carlig, eliberat sau tras pe sfoara, bagat in sacosa... Gripul e bun ca protectie pentru dinti sau voblere care atarna la gura pestelui cand se zbate. Mai e bun la resuscitare, eliberare...

-
- veteran
Eu in toamna asta am reusit cred ca imposibilul...de vreo 4 ani de cand folosesc gripul, nu am scapat nici un peste...nici de pe dalele barajelor, nici de pe bolovani, nici la barca, deci 0 pesti scapati cu gripul. In schimb in toamna asta, acum vreo 1 luna am reusit sa scap din barca o stiuca de peste 4 k...ft. ciudat cum a reusit sa se intoarca cumva si sa scape...stiuca era deasupra barcii cu lingura scoasa...grip-ul folosit Berkley de 70 de cm modificat-scurtat...un grip ft. bun cu care ams cos ceva pesti. Cred oricum c-a fost un caz izolat in care sansa a fost de partea cumetrei. 

-
- veteran