devalin,
esti f pesimist... Daca toti am gandi la fel, n-ar mai pescui nimeni la somn, n-ar avea rost. Iar pt a-i prinde ne-am apuca de branconat
Doar o gluma...
Daca branconierii prind multe zeci de somni pina in 50 de kg, inseamna ca somn este destul. Dar atuncea, te-ai intrebat, oare noi, pescarii de ce nu prindem? E prea simplu sa dai vina pe poluare si branconaj.
----------------------------------------------------------------------------
Eu am fost intotdeauna luat in ras cu sistemul meu de a pescui, de cate ori merg in Romania in concediu. Da nu asa, toti spun ca mi-s nebun! Cum pot sa pun crap, caras sau platica de 0,5 - 1 kg ca momela? (dar asa am prins somn de 1,2 si de 1,5 metrii + rupturi) Sau... cum pot sa folosesc 20 de rame la o montura, ca asa ramin fara? Una n-ajunge? (dar asa am prins somn de 1,7 metrii + citeva rupturi). In 2008 mi-a facut unul mizerie ca am momit 100 de kg de peleti timp de 5 zile, in Dunare, ca habar n-am sa pescuiesc. Cine o mai auzit sa momesti in apa curgatoare? (dar asa eu am prins in jur de 20 de crapi + inca atitea rupturi, el nici unul, iar dupa ce am plecat, s-a mai prins acolo inca vreo 2 zile peste, cel mai mare de 16 kg).
----------------------------------------------------------------------------
Eu sfatuiesc pe orice pescar: insistati linistit la somn, ca este destul pentru toti! Si mult si mare. (de pestele asta nu vom curata apele niciodata!)