secretele cleanului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Apr 2010, 22:46

ANDREI RIGA scrie:Sa fiu sincer si eu ma mir cum rezista. Rauletele astea din jurul Bucurestiului sunt atat de chinuite(deversari, dejectii, gunoaie, spalat de masini si covoare cu detergent, pet-uri, plase, curent electric, carbid,etc) ca ma mir ca mai traieste vreo amiba in ele , daramite un peste si totusi clenutu' e la datorie sa-ti ofere un atac si un drill(ptiu, ptiu, sa nu se deoache) manca-l-ar tata pe el ! Cred ca el si stiuca sunt unii dintre cei mai adaptabili pesti.
De stiuca nu as prea zice. Cleanul, carasu;, bibanul sunt adaptabili. Mreana in schimb dispare treptat din raurile poluate. Vor prolifera regina baltii si somnul pitic chiar si in ape curgatoare.

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 20 Apr 2010, 07:30

@Fario_nebunu
Daca cei de la Garda de Mediu nu fac nimik normal ca isi trag toti canalizarea direct in Ialomita.Legat de Dicesti stiu ca si-au mai restrans activitatea ... dar cred ca doar in acte...In zona Nisipuri am prins clenut frumusel cu toata poluara aia ...imi era sila cand mai scoteam mizerii pe vobler...
Cleanul este un peste rezistent (zi eu dupa cele vazute) ...apa de pe Cricov miroase a gaz si am inteles ca pestele are gust de gaz, cu toate astea sa vezi ce de Clenut, Mrenuta are ... pacat ca este un rau cu un potential piscicol enorm ... :cry:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Apr 2010, 08:26

Fario_nebunu scrie:De curiozitatem stie cineva cat de rezistent e cleanul la poluare? Se adapteaza chiar la chestii nasoale si persistente? M-am enervat de curand cand am vazut un idoot cum spala Dacia harbuita in apele sabarului. Clenii tac si suporta...pacat ca nu se pot corci cu piranha!
E super rezistent la poluarea domestica. Aval Targu Mures este deversarea Aquaserv (apele uzate ale Targu Muresului) este locul cu cei mai multi cleni pe mp de apa. Atata tot ca nu am curajul sa ii retin si doamne fereste sa ii manc.

De la ape uzate domestice o sa creasca concentratia de alge si suspensii organice fapt care conduce la randul ei la crestea numarului de cleni. Dar din pacate si bolile se dezvolta in consecinta. Deci peste nu mai este bun de consumat de catre oameni.
the angler is catching xxx, not by the lure

catalin01
utilizator nou
utilizator nou

secretele cleanului

Mesaj de catalin01 » 20 Apr 2010, 19:51

pescuieste cineva pe teleajan sau pe prahova?
daca da, as vrea niste sfaturi despre aceste rauri
multam

catalin01
utilizator nou
utilizator nou

secretele cleanului

Mesaj de catalin01 » 20 Apr 2010, 19:53

personal am vazut clean frumos pe teleajan
de prins, doi clenuti pe la 350g
da poate dupa prohibitie o sa cada mai greu la cantar

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 21 Apr 2010, 08:13

@catalin01
Am vrut sa merg si eu pe Prahova dar nu stiu zone mai bune fara balastiere si statii de sortare...am auzit ca ar avea Clean frumos.
Ceva locuri zone destainui :) ?
Asa am auzit si eu ca Teleajenul tine peste mai "frumos" decat Prahova.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Apr 2010, 13:45

[
E super rezistent la poluarea domestica. Aval Targu Mures este deversarea Aquaserv (apele uzate ale Targu Muresului) este locul cu cei mai multi cleni pe mp de apa. Atata tot ca nu am curajul sa ii retin si doamne fereste sa ii manc.

De la ape uzate domestice o sa creasca concentratia de alge si suspensii organice fapt care conduce la randul ei la crestea numarului de cleni. Dar din pacate si bolile se dezvolta in consecinta. Deci peste nu mai este bun de consumat de catre oameni.[/quote]

Deci linistit " C&R fara " mustrari de constiinta .....

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 22 Apr 2010, 13:59

kzoli scrie:[

Deci linistit " C&R fara " mustrari de constiinta .....

Poate k e mai bine asa si,poate peste 2-3-4-5-6 ani vom prinde si noi cleni peste kil frecvent:)

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 22 Apr 2010, 14:09

catalin01, pe raul Teleajen am facut prima mea partida de spinning la clean, au trecut ani buni de atunci insa imi amintesc cu placere de momentele acelea...
Din nefericie, ca mai toate raurile noastre a avut si acesta mult de suferit, de la poluari repetate pana la braconaj intensiv...incerdibil, dar si acest rau cu o putere de regenerare extraordinara ca multe altele.
Ca o concluzie, dupa parerea mea, un rau mic-mediu excelent de pescuit la spinning.

catalin01
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin01 » 22 Apr 2010, 15:51

YoNutzu
pe prahova am fost de la campina pana la floresti,da n-am gasit nici un loc care sa ma faca sa insist si din ce am inteles de la localnici e bine sa te duci duminica pt ca nu functioneaza balastiera si ai sanse mai bune adica nivel constant si apa isi mentine culoarea.
eu am fost intr-o sambata. am prins juma de ora apa limpede dupa care a inceput sa se schimbe. zona buna am auzit ca ar fi mai sus de Brazi,in aval am inteles ca s-ar deversa nu stiu ce si nu se merita!
FIR INTINS si C&R macar o parte daca nu tot, ca si asa sunt destui d-al de nea papura care aduna tot ce cade,ca de,e la numar! :(

Scrie răspuns