eu am fost pe teleajan la pod la bucov
am inteles ca la blejoi e mai frumos
ce locuri merita vizitate,daca poti sa le divulgi?

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
E buna si zona de la Breaza spre Sinaia si pana spre predeal, mai cad cativa pastravi ca in fiecare an de 1 mai. Asta daca apa nu e f umflata si maronie de la ploi. As vrea sa pind niste cleni din teleajen si sa ii duc pe Prahova mai sus de Sinaia, poate se inmultesc si coabiteaza cu pastravii.catalin01 scrie:YoNutzu
pe prahova am fost de la campina pana la floresti,da n-am gasit nici un loc care sa ma faca sa insist si din ce am inteles de la localnici e bine sa te duci duminica pt ca nu functioneaza balastiera si ai sanse mai bune adica nivel constant si apa isi mentine culoarea.
eu am fost intr-o sambata. am prins juma de ora apa limpede dupa care a inceput sa se schimbe. zona buna am auzit ca ar fi mai sus de Brazi,in aval am inteles ca s-ar deversa nu stiu ce si nu se merita!
FIR INTINS si C&R macar o parte daca nu tot, ca si asa sunt destui d-al de nea papura care aduna tot ce cade,ca de,e la numar!
D_ali, mersi pentru informatii si pentru sprijin! Daca o sa am nevoie apelez la tine pentru repopulare! Pe Aries nu am fost niciodata, poate ajung in vara asta. In ce localitate imi sugerez sa ma cazez ca sa fiu aproape de locurile cu pastrav si lipan dar si in zona turistica (altfel gura nevestei va fi greu de oprit!D_ali scrie: Si ca veni vorba de transportat pesti dintr-un areal in altul, sa sti ca m-as baga si eu sa dau o mana de ajutor daca te fierbe chestia asta foarte tare...
cleanul s-a facut de mult timp stapan in patria pastravului, in multe locuri (lucru care n-are doar aspecte benefice).Fario_nebunu scrie:De curiozitate. Stie cineva cat de sus poate trai cleanul in ape curgatoare? Ajunge si la 800 de metri altitudine? Nu de alta dar ar putea compensa in parte rarirea pastravului. Plus ca e mai rezistent la poluare si apa calda.
Pai si care e problema ca pastyravul si cleanul au ajuns sa "coabiteze"? In ce masura isi fac concurenta la mancare? Oricum, daca sunt cleni multi braconierii se orienteaza spre aceasta specie si mai lasa pastravul sa rasufle...boistean scrie:
cleanul s-a facut de mult timp stapan in patria pastravului, in multe locuri (lucru care n-are doar aspecte benefice).
eu sunt originar dintr-o zona montana si mai merg din cand in cand pe la parinti. zona e chiar in jurul altitudinii de 750-850 m, iar clean este din belsug (atata cat scapa de braconarea intensa)