sarpe la vobler?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
Allspark, in Delta(in special in zona padurea Letea) traieste si vipera de stepa, cam braconata in ultimul timp si, de aceea cam rara. Iti dau o adresa cu ceva poze ale unor reptile de pe la noi, din pacate nu-i si acea vipera de stepa din Delta, este doar o ruda, destul de asemanatoare, din Moldova.www.moldavica.freeservers.com/photo.html
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!
ilie scrie:Adi_ scrie:aha, deci de acolo vine mirosul...
Adi_ scrie: imi aduc aminte ca bogdank a prins la japcaun sarpe acu vre-o 2-3 ani la Dunare si l-a si pozat. in timp ce-l tinea suspendat pt. poza a inceput sarpele sa emane un miros puternic. nu stiu, poate asa fac ei cand se simt in pericol...
Opss,porumbelul,"ne bucuram"sa avem printre noi si japcari
Eh ... se mai intampla sa mai venim shi noi pe aici! kekekekekek
Vipera de stepa demult nu mai salashluieshte in Delta! Nici macar nu aunt date exacte cum ca ar fi existat acolo vre-o data! Am citit in cartzi dar de cate ori am fost in delta( shi am fost de "n" ori) am intrebat de ea shi9 nimeni nici macar nu auzise de asha ceva! Nici un om mort sau bolnav de la mushcatura de sharpe. deci nu au fost vipere in Delta! In podishul Dobrogei e alata mancare de peshte, dar acolo nu prea pescuim...
Nu era vipera, in nici un caz. Era un sarpe de apa total diferit de Natrix tessellata. N-am mai vazut niciodata soiul ala.Cucu Ionel scrie:Allspark, in Delta(in special in zona padurea Letea) traieste si vipera de stepa, cam braconata in ultimul timp si, de aceea cam rara. Iti dau o adresa cu ceva poze ale unor reptile de pe la noi, din pacate nu-i si acea vipera de stepa din Delta, este doar o ruda, destul de asemanatoare, din Moldova.www.moldavica.freeservers.com/photo.html
- kuin tauti
- veteran
-
- veteran
Fratilor, in urma lecturarii postarilor voastyre am aflat lucurir interesante:allspark scrie:Stie cineva daca prin Delta mai traieste si alta specie de sarpe de apa decat Natrix tessellata? Acum vreo 10 ani am vazut unul foarte ciudat, gri-albastrui si cu ochi albastru intens, care nici nu parea sa aiba frica de om, a stat pana l-am tras de coada si abia pe urma a sters-o, cam in sictir. Avea cam un metru lungime, nimic iesit din comun ca dimensiune.
1. ca Bogdank mai baga from time to time si cate o japca. Cu care "rade" tot, de la broasca si lipitoare pana la sarpe, salau si crap

2. Allspark a avut sansa unica sa descopere o specie de sarpe necunoscuta, specifica doar Deltei noastre, probabil veninos dupa colorit. Asa ca faza cu trasul de coada....e ca si cum ai trage cuiul unei grenade ca apoi sa il pui la loc! Sau pur si simplu era un sarpe exotic sacapat de cineva in Dunare - poate faimosul sarpe mocasin din California (te musca si dai coltul in 3 ore) sau, de ce nu, la fel de faimosul Botrops Atrox din Brazilia (dai coltul intr-o ora). Brrrrr, ma ia cu fiori. Nu mai intru in apa fara cizme-sold!

bai da' ce sariti gura, ca muierile. bogdan nu dadea la japca, dadea la jig. am zis ca l-a luat la japca pt. ca era agatat din exterior, undeva pe la mijlocul corpului, deci... e japca, nu?

bogdane, mai ai poza aia? daca nu, s-ar putea s-o mai am eu pe undeva pe acasa...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- kuin tauti
- veteran
- kuin tauti
- veteran
si mie mi-a fost cumva in ceata motivatia comentariilor mai recente ... dar acu inteleg si io de unde provenea atitudinea lui Bogdank la un subiect cu pistruiati ...Fario_nebunu scrie:Fratilor, in urma lecturarii postarilor voastyre am aflat lucurir interesante:
1. ca Bogdank mai baga from time to time si cate o japca. Cu care "rade" tot, de la broasca si lipitoare pana la sarpe, salau si crapBravo Bogdane, la mai mare!
![]()