sarpe la vobler?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

allspark
junior
junior

Mesaj de allspark » 10 Iul 2008, 18:17

Sa vezi ce serpi poti lua la vobler pe Razelm. De-aia de apa, bucati la 1,2-1,5m, o frumusete :lol:.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Iul 2008, 20:31

Si un coleg a prins,mhh,poate cam mult spus prins,s-a incolacit un sarpe pe fir langa vobler.Accidental?nu stiu,a fost unic pana acum :shock:

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 11 Iul 2008, 07:13

muhahaha, :lol: , nu am mai auzit asa ceva pana acum , dar nici nu mi-a dat prin cap ca asa ceva ar fi posibil. In orice caz sunt ingrozit !!!
Nu imi place sa aud de serpi sau sa ii vad! Cred ca pus in fata situatiei as taia vobleru.........

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Iul 2008, 08:26

Irod scrie:muhahaha, :lol: , nu am mai auzit asa ceva pana acum , dar nici nu mi-a dat prin cap ca asa ceva ar fi posibil. In orice caz sunt ingrozit !!!
Nu imi place sa aud de serpi sau sa ii vad! Cred ca pus in fata situatiei as taia vobleru.........
Prietene, te-ai gandit vreodata ca frica ta fata de serpi e ceva atavic, mostenit in zestrea genetica umana din epoca in care omul primitiv, aparut in Kenya si Etiopia, se confrunta cu monstri de 5-8 metri - serpi, crocodili etc? Acum, sarmanul sarpe de apa, Natrix, nu prea are ce iti face. Muscatura lui e insignifianta.
In ce priveste voblerul, daca e un jaf de Cozma normal ca tai firul si il donez sarpelui dar daca e Rapala ma tem ca sarmanul animal va suferi o interventie chirurgicala pe esofag fara anestezic! Si daca tot l-am prins si e mai mare (1-1,5 m) am sa ii jupoi de piele, apoi scot carea (fileurile) si o gatesc la tava cu mirodenii, exact ca pe salau. Am inteles ca in China, Tailanda si Italia se mananca serpi de apa, asa ca de ce nu? In fond tot rapitor e, nu? :lol: Pe masura ce pestii nobili se vor rari in Romania, ca au grija braconierii de ei, o sa vedeti ca tot mai multi pescari se vor reprofila pe serpi si broaste devenind serpari si broscari.... :lol: De abia astept sa vad atrunci siteul AGVPS cu oferta de pescuit - "pe lacurile noastre puteti prinde dragi pescari caras, crap, sarpe de apa, broasca verde si raioasa, tritoni si rar de tot si salau!" :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 11 Iul 2008, 10:54

@Fario..."broasca,triton si foarte rar salau",tu chiar ca esti dilau :lol: :lol: No offense :wink:

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 11 Iul 2008, 14:17

Fario_nebunu scrie:Sunt curios si eu - daca prind unsarpe de apa si pun mana pe el, va incerca sa ma muste sau va face pr mortul? Si oare muscatura lui e puternica? M-a apucat odata un guster verde si m-a durut ceva... :lol: :lol:
N-ai dece sa te temi! Mushcatura e complet nedureroasa shi nespecifica la sharpele de apa... ce sa vorbim de cel de gradina (ala cu semilune)
Singurul inconvenient e putoarea de la glanda perianala... ca doar trebuie sa se apere cu ceva shi sherpishorul.
Iar de voblere in gat nu poate fi vorba pt ca sherpii in discutzie nu pot inghitzi sub apa. Deci iau peshtele shi il duc la mal. Iar agatzat in bot e ushor de rezolvat caci au gura f moale.
Daca ii halitzi, pofta mare! Am nishte prieteni care au halit shi au zis ca e super. Eu am bagat la matz in Malaezia, dar alte specii mai putzin puturoase.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Iul 2008, 14:21

aha, deci de acolo vine mirosul...
Adi_ scrie: imi aduc aminte ca bogdank a prins la japca :lol: un sarpe acu vre-o 2-3 ani la Dunare si l-a si pozat. in timp ce-l tinea suspendat pt. poza a inceput sarpele sa emane un miros puternic. nu stiu, poate asa fac ei cand se simt in pericol...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

allspark
junior
junior

Mesaj de allspark » 12 Iul 2008, 01:00

Stie cineva daca prin Delta mai traieste si alta specie de sarpe de apa decat Natrix tessellata? Acum vreo 10 ani am vazut unul foarte ciudat, gri-albastrui si cu ochi albastru intens, care nici nu parea sa aiba frica de om, a stat pana l-am tras de coada si abia pe urma a sters-o, cam in sictir. Avea cam un metru lungime, nimic iesit din comun ca dimensiune.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 12 Iul 2008, 07:26

Adi_ scrie:imi aduc aminte ca bogdank a prins la japca :lol: un sarpe acu vre-o 2-3 ani la Dunare si l-a si pozat.
deci Bogdank dadea la japca ?

sau pescuia cinstit si din greseala la luat la japca ?

:lol:
......................

am mincat si eu si in China ... acolo cel putin in fata fiecarui restaurant sint custi intregi cu tot soiul , cobre si altele... te intreaba ... pe care il vrei ? jup in spate se vintura satirul

plus tot felul de animale... pe unele dinre ele pe noi nici nu ne-ar duce gindul sa le vedem in farfurie... ciini , pisici , sobolani , lipitori , broscute testoase

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 12 Iul 2008, 17:02

[quote="Adi_"]aha, deci de acolo vine mirosul...

[quote="Adi_"]
imi aduc aminte ca bogdank a prins la japca :lol: un sarpe acu vre-o 2-3 ani la Dunare si l-a si pozat. in timp ce-l tinea suspendat pt. poza a inceput sarpele sa emane un miros puternic. nu stiu, poate asa fac ei cand se simt in pericol...
Opss,porumbelul,"ne bucuram"sa avem printre noi si japcari :evil:

Scrie răspuns