sarpe la vobler?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Prietene, te-ai gandit vreodata ca frica ta fata de serpi e ceva atavic, mostenit in zestrea genetica umana din epoca in care omul primitiv, aparut in Kenya si Etiopia, se confrunta cu monstri de 5-8 metri - serpi, crocodili etc? Acum, sarmanul sarpe de apa, Natrix, nu prea are ce iti face. Muscatura lui e insignifianta.Irod scrie:muhahaha,, nu am mai auzit asa ceva pana acum , dar nici nu mi-a dat prin cap ca asa ceva ar fi posibil. In orice caz sunt ingrozit !!!
Nu imi place sa aud de serpi sau sa ii vad! Cred ca pus in fata situatiei as taia vobleru.........
In ce priveste voblerul, daca e un jaf de Cozma normal ca tai firul si il donez sarpelui dar daca e Rapala ma tem ca sarmanul animal va suferi o interventie chirurgicala pe esofag fara anestezic! Si daca tot l-am prins si e mai mare (1-1,5 m) am sa ii jupoi de piele, apoi scot carea (fileurile) si o gatesc la tava cu mirodenii, exact ca pe salau. Am inteles ca in China, Tailanda si Italia se mananca serpi de apa, asa ca de ce nu? In fond tot rapitor e, nu?

N-ai dece sa te temi! Mushcatura e complet nedureroasa shi nespecifica la sharpele de apa... ce sa vorbim de cel de gradina (ala cu semilune)Fario_nebunu scrie:Sunt curios si eu - daca prind unsarpe de apa si pun mana pe el, va incerca sa ma muste sau va face pr mortul? Si oare muscatura lui e puternica? M-a apucat odata un guster verde si m-a durut ceva...![]()
Singurul inconvenient e putoarea de la glanda perianala... ca doar trebuie sa se apere cu ceva shi sherpishorul.
Iar de voblere in gat nu poate fi vorba pt ca sherpii in discutzie nu pot inghitzi sub apa. Deci iau peshtele shi il duc la mal. Iar agatzat in bot e ushor de rezolvat caci au gura f moale.
Daca ii halitzi, pofta mare! Am nishte prieteni care au halit shi au zis ca e super. Eu am bagat la matz in Malaezia, dar alte specii mai putzin puturoase.
aha, deci de acolo vine mirosul...
Adi_ scrie: imi aduc aminte ca bogdank a prins la japcaun sarpe acu vre-o 2-3 ani la Dunare si l-a si pozat. in timp ce-l tinea suspendat pt. poza a inceput sarpele sa emane un miros puternic. nu stiu, poate asa fac ei cand se simt in pericol...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Stie cineva daca prin Delta mai traieste si alta specie de sarpe de apa decat Natrix tessellata? Acum vreo 10 ani am vazut unul foarte ciudat, gri-albastrui si cu ochi albastru intens, care nici nu parea sa aiba frica de om, a stat pana l-am tras de coada si abia pe urma a sters-o, cam in sictir. Avea cam un metru lungime, nimic iesit din comun ca dimensiune.
- kuin tauti
- veteran
deci Bogdank dadea la japca ?Adi_ scrie:imi aduc aminte ca bogdank a prins la japcaun sarpe acu vre-o 2-3 ani la Dunare si l-a si pozat.
sau pescuia cinstit si din greseala la luat la japca ?

......................
am mincat si eu si in China ... acolo cel putin in fata fiecarui restaurant sint custi intregi cu tot soiul , cobre si altele... te intreaba ... pe care il vrei ? jup in spate se vintura satirul
plus tot felul de animale... pe unele dinre ele pe noi nici nu ne-ar duce gindul sa le vedem in farfurie... ciini , pisici , sobolani , lipitori , broscute testoase
[quote="Adi_"]aha, deci de acolo vine mirosul...
[quote="Adi_"]
imi aduc aminte ca bogdank a prins la japca
un sarpe acu vre-o 2-3 ani la Dunare si l-a si pozat. in timp ce-l tinea suspendat pt. poza a inceput sarpele sa emane un miros puternic. nu stiu, poate asa fac ei cand se simt in pericol...
Opss,porumbelul,"ne bucuram"sa avem printre noi si japcari
[quote="Adi_"]
imi aduc aminte ca bogdank a prins la japca

Opss,porumbelul,"ne bucuram"sa avem printre noi si japcari