Salaul pe timp de iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Dec 2011, 10:08

Michael scrie:In raurile noastre rapitorul e mai sfios,mai precaut,pana nu am schimbat ancorele argintii cu cele negre,nu a intrat nimic ...
a mai experimentat cineva fenomenul asta?
eu am simtit efectul ancorelor argintii insa abia acum percutez. :oops: mai exact dupa ce am pus ancore argintii cu multi de x pe voblerele de salau si de avat (ca sa nu-mi mai plece somnii cu zimbetul pe buza) am sesizat o scadere a numarului de atacuri la acele voblere. :roll: (culmea e ca si asa unii mustaciosi au reusit sa-mi dea peste nas de o trebuit sa ubmlu la agrafe si mai apoi la fir ).

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Dec 2011, 10:15

kingofbeasts scrie:
Michael scrie:In raurile noastre rapitorul e mai sfios,mai precaut,pana nu am schimbat ancorele argintii cu cele negre,nu a intrat nimic ...
a mai experimentat cineva fenomenul asta?
eu am simtit efectul ancorelor argintii insa abia acum percutez. :oops: mai exact dupa ce am pus ancore argintii cu multi de x pe voblerele de salau si de avat (ca sa nu-mi mai plece somnii cu zimbetul pe buza) am sesizat o scadere a numarului de atacuri la acele voblere. :roll: (culmea e ca si asa unii mustaciosi au reusit sa-mi dea peste nas de o trebuit sa ubmlu la agrafe si mai apoi la fir ).
destul de interesanta chestia dar nu sunt sigur ca neaparat culoarea ancorelor a fost de vina, ar fi si asta o discutie interesanta pe timp de iarna cand numarul iesirilor scade ...

cele cu multi de X nu erau cumva mai groase si mai grele, fapt care facea ca voblerul sa nu mai evolueze la fel?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Dec 2011, 10:33

erau mai groase dar nu mult mai grele avand in vedere ca erau cu un numar mai mici. bataia voblerelor nu parea sa fie afectatata (cel putin nu era vizibil cu ochiul liber) . spun asta pentru ca am facut proba plimband in paralel un vobler tunat si unul ne tunat si bateau la fel. intradevar initial am vrut sa pun ancore "normale" dar mai mari cu 2 numere insa atunci se vedea clar ca bataia nu mai e la fel de marunta si nici oscilatia pe flancuri nu mai e lafel de ampla.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 06 Dec 2011, 10:38

Io cred ca nu influenteaza deloc, sau aproape deloc culoarea ancorelor...
Pai celebrele Livebait si crystal vibe, atat de prinzatoare la avat si salau, au ancore argintii... :wink:
Daca nu prindem peste intr-un anumit moment, inseamna ca pur si simplu nu stim sa pescuim :D

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Dec 2011, 18:13

...sunt deacord cu Sorin
...la fel cred si faptul ca la o naluca conteaza in primul rand evolutia si apoi paternul (culorile)
...restul "detaliilor" (ochi 3D , aripioare si opercule realizate artistic , ancore colorate sau nu si alte abtibilduri) sunt facute doar ca sa prinda...pescari
:oops:

Petre D.
junior
junior

Mesaj de Petre D. » 08 Dec 2011, 09:48

Sau au fost alti inaintea ta cu plasele.

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 09 Dec 2011, 10:44

am mai prins cate un peste pe ci pe colo,dar am mai spuso,salaul ma da peste cap...anul acesta am prins cativa(nu mari)la stationar si 1 care nu avea kg la "guma" in rest am vazut la amici de ai mei prinsi in ultimi 2 ani salai si mai mari si mai mici dar cert este ca exista pe olt salau,problema este ca sunt eu "BBAATTAA"
miam propus ca de la anu sa ma dotez cu mai multe gume si sa incerc sa deprind pe asta cu salaul(adevaru este ca nici nu am prea multe gume in dotare)
oricum salaul ma enerveaza de mult :shock: ba chiar imi vine sai dau doua in BASCA :? .dupa ce pescuiesc vreo 2-3h si nu prind imi pierd.....nervi

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 09 Dec 2011, 11:04

Daca nu prindem peste intr-un anumit moment, inseamna ca pur si simplu nu stim sa pescuim
Sau poate ca tocmai in acel moment nu ai peste in fata ... :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Petre D.
junior
junior

Mesaj de Petre D. » 09 Dec 2011, 12:45

Lasa gumele in apa sa se adune Ssalai

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 09 Dec 2011, 18:31

kingofbeasts scrie:
a mai experimentat cineva fenomenul asta?.
S-ar parea ca nu prea multi :)
Pot in schimb sa-ti spun ca Michael ne povestea mai demult ca inimioara aia rosie pe plastic care vine pe unele oscilante ii pentru ca stiuca sa creada ca-i o rosioara .

Scrie răspuns