Salaul pe timp de iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 27 Ian 2005, 21:40

rapala sunt ele...:) .... dar sunt zornaitoare;)) mii de scuze, sunt cam tare de-o ureche si cum nu am pescuit decat o data cu unul din ele, ramasesem cu impresia ca nu au bilute; sper ca nu v-ati suparat prea tare pe mine ;)

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 28 Ian 2005, 01:22

Am inteles de la cineva ca pentru vremea asta, un vobler suspending ar fi cea mai indicata optiune.
Avand densitatea cea mai apropiata cu a apei, te-ar ajuta sa ii impui o evolutie cat mai discreta. Daca te-ai opri din recuperat, ar sta cam pe loc.

Acu', daca te chinui sa faci unu asa discret, ce pana mea il faci sa sune ca o castanieta! :D
near the beer

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 28 Ian 2005, 05:33

cosmin81 scrie:apropo de ce woblere sunt prinzatoare la salau? Eu n-am dat, dar era un tip care prindea pe balta pe care am dat eu anul asta la shalau shi biban! E vorba de un RattlinRap-patern de culoare "shad" (daca nu ma-nshel :?: )- gri metalizat cu spatele negru, burta alba shi un punct negru desenat pe corp! cred ca avea shi ceva bilutze(crankbait), ca zornaia ca un clopotzel de plugushor :) !
Cu asta am luat bine la stiuca,cred ca a fost proiectat pentru pescuit oceanic,este greu,initial avea triple argintii,tratate anticoroziv.Am fost nevoit sa pun niste Mustad-uri negre,erau prea evidente in apele noastre.
Cred ca ar merge bine si la salau,il poti lucra ca pe shad(jigging).
Michael va recomanda Regulamentul forumului

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Ian 2005, 09:12

Sunt mai multe modele de Rapala Rattlin' rap. Au fost facute si pentru mare si pentru apa dulce. Eu folosesc un model facut la origine petru mare fara sa-i schimb nimic si merge foarte bine asa.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Feb 2005, 02:52

In raurile noastre rapitorul e mai sfios,mai precaut,pana nu am schimbat ancorele argintii cu cele negre,nu a intrat nimic la Rattlin. :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 02 Dec 2011, 21:06

up

Beastmaster
veteran
veteran

Mesaj de Beastmaster » 05 Dec 2011, 23:02

Foarte buna ideea cu acest topic, insa putini sunt cei care incearca salaul iarna (probabil cei mai experimentati - stiu ei de ce :lol: ) si mai mult de atat, sa si "dea din casa".
Insa, din filmele pe care le-am urmarit si articolele citite, se pare ca o solutie care poate da rezultate neasteptate e folosirea obletelui cu montura "mort-manie" sau diferite monturi derivate (pot da detalii, daca se doreste) tot cu oblete mort (cine prinde vara peste mic, iarna il face voinic :D ).
Ideea de baza e sa se incerce in zonele cu gropane, copaci cazuti in apa si adancimi relativ mari, unde salaul se retrage iarna. Timpul de asteptare trebuie sa fie mult mai mare (10-15 secunde), cu recuperari lente. Mi se pare mult mai promitatoare varianta aceasta pe timp de iarna, in comparatie cu twisterele, care sunt incomparabil mai putin atractive si convingatoare in aceasta perioada... Sper ca am fost de ajutor cu aceste sfaturi :roll:

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 05 Dec 2011, 23:58

eu am impresia ca locul este totul, pe timp rece. daca dai de locul magic, un kopyto face treaba oricand. in plus de asta, jiggingul orizontal imi pare o solutie mai bune pe timp de iarna.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 06 Dec 2011, 09:23

iarna mananca la patratica pe fir de par :lol: :lol:
Urasc atarnatorii!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Dec 2011, 10:00

grizzly scrie:eu am impresia ca locul este totul, pe timp rece. daca dai de locul magic, un kopyto face treaba oricand. in plus de asta, jiggingul orizontal imi pare o solutie mai bune pe timp de iarna.
intrutotul de acord.

Scrie răspuns