Salaul pe timp de iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
marius olteanu
junior
junior

Mesaj de marius olteanu » 14 Dec 2011, 15:35

Moderator --> domnule, te avertizez ca daca mai cauti scandal vei lua o pauza pe acest forum.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Dec 2011, 15:42

topicul a fost curatat de "mizerii".
va rog sa continuati la subiect.
multumesc.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Dec 2011, 15:48

bennasi scrie:iarna mai mult la gume prinzi salaul, la voblere,mai greu...
stiu ... :lol: ... mi-au zis mai multi prieteni dar pentru mine pescuitul la gume e acelasi cu pescuitul cu carligul gol, pur si simplu nu am incredere in ele indiferent de forma, evolutie sau aspect ... tocmai de aia prefer oricand sa pescuiesc la alte specii de pesti in afara salaului ...

salaul l-am prins doar din greseala pana acum cautand altceva ... am intrebat daca intra la vobler in zona malurilor si apa destul de adanca doar pentru a sti daca am vreo sansa si la salau sau ramaneau ca si posibilitati doar avatul sau somnul ...

ps : pana la urma nu a vrut nimic :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 14 Dec 2011, 15:56

anem scrie: am intrebat daca intra la vobler in zona malurilor si apa destul de adanca doar pentru a sti daca am vreo sansa si la salau sau ramaneau ca si posibilitati doar avatul sau somnul ...
suntem frati de suferinta inseamna. :lol: si eu am renuntat la jiguri.
merge pe vobler foarte bine, numai sa nimeresti momentul. sunt vreo doi pe site aici care l-au zapacit la vobler. :wink: nici eu nu credeam pana n-am incercat. prima oara mi se parea cam aiurea...salau=vobler. :oops:
ce-i drept, eu n-am prins decat strap la vobler(toamna asta).
iarna nu stiu daca mai mere la vobler, n-am incercat.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Dec 2011, 16:08

ranga scrie:
anem scrie: am intrebat daca intra la vobler in zona malurilor si apa destul de adanca doar pentru a sti daca am vreo sansa si la salau sau ramaneau ca si posibilitati doar avatul sau somnul ...
suntem frati de suferinta inseamna. :lol: si eu am renuntat la jiguri.
merge pe vobler foarte bine, numai sa nimeresti momentul. sunt vreo doi pe site aici care l-au zapacit la vobler. :wink: nici eu nu credeam pana n-am incercat. prima oara mi se parea cam aiurea...salau=vobler. :oops:
ce-i drept, eu n-am prins decat strap la vobler(toamna asta).
iarna nu stiu daca mai mere la vobler, n-am incercat.
eu nu am renuntat la jiguri ... nici macar nu am incercat :lol: decat de vreo 3-4 ori si mi-a fost suficient ... inclusiv duminca am dat cu niste chestii de 45 de grame dar parca pescuiam doar sa le agat, ceea ce s-a si intamplat de altfel intr-un timp relativ scurt ...

stiu ca in perioada calda merge salaul chiar bine la vobler in zona malurilor cu pietre sau unde sunt praguri dimineata foarte devreme sau seara foarte tarziu, cand e intuneric, dar eram curios daca e la fel si in perioada rece sau atunci deja sta lipit pe fund mai tot timpul ...

somni am vazut la suprafata inclusiv acum vreo 10 zile (intr-adevar nu ca vara) si ma gandeam ca poate si salaii au un comportament asemanator ...

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 14 Dec 2011, 17:20

Si cu ce voblere dati voi la salau?

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 14 Dec 2011, 17:26

Gogol scrie:Si cu ce voblere dati voi la salau?
eu pot sa-ti pun poza, ca dupa denumire nu le stiu. Sunt Salmo, Rapala si Ugly dar nu le cunosc modelul.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Dec 2011, 17:27

Gogol scrie:Si cu ce voblere dati voi la salau?
anem scrie: ... de aia prefer oricand sa pescuiesc la alte specii de pesti in afara salaului ...

salaul l-am prins doar din greseala pana acum cautand altceva ...
pai nu dau la salau :lol: ... nu ma intereseaza momentan specia respectiva ... l-am prins doar din greseala pescuind altceva si a intrat pe mai multe tipuri de voblere, de la lipless-uri tip vibe pana la minnow-uri SR sau SDR intre 7 si 11cm cu bile sau fara bile ...

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 14 Dec 2011, 19:52

Daca tot suntem la salau de iarna, in seara asta in Carrefour aveau salau, si cand zic salau nu ma refer la strapi. Erau 2 care se invarteau lejer pe la 4-5 kg. Pret? Aproape 22 de lei kg. Nenea ala de acolo zicea ca e de Dunare si nu de acvacultura.
In afara de asta, aveau niste carasi in jur de 1.5-2 kg bucata. Imensi. Astia erau de crescatorie si mergeau la 10 lei kg.
Eu am luat 2 pastravi frumosi pe care ii pregatesc imediat de cuptor :D si o sa pun langa ei ceva simplu, gen cartofi natur. Usor de seara 8)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 14 Dec 2011, 20:11

sunt curios cu ce prind ei salaii aia in Dunare...ca de plase nici nu cred ca incape vorba.
Urasc atarnatorii!

Scrie răspuns