salau ... chiar iti trebuie academie?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

florinm
utilizator nou
utilizator nou

salau ... chiar iti trebuie academie?

Mesaj de florinm » 21 Iul 2008, 19:48

sunt nou in pescuitul salaului si cu toate astea am avut rezultate in aceasta vara la un peste, recunosc destul de dificil. vreau sa lansez o provocare... academicienilor de pe acest forum. cati dintre voi sunteti dispusi sa impartasiti din tehnici :twisted:, si aici ma refer la stiluri de recuperare, la adaptarea jigurilor in functie de adancimi, la importanta vanturilor, a turbiditatii apei. asta din cauza ca mi se pare ca totusi cei care s-au inscris pe forumul asta, au facut asta din cauza ca sunt pasionati de pescuit si nu din cauza ca sunt masochisti :datz:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 21 Iul 2008, 22:02

Salut! Ce intelegi prin rezultate si pe ce ape? Asa si eu am avut ceva capturi la inceputul verii dar acum nu mai inteleg nimic . Cu ce ii dau nu reusesc sa-l pacalesc pe dintos .Recunos poate nu sunt asa dotat cu twistere super prinzatoare sau voblere . Eu pescuiesc pe Dunare si in ultimile 3 saptamini a scazut f. mult apa ,s-au schimbat pragurile ,anafoarele, totul . Cred ca asta este motivul ca nu mai prind dar nu ma las . :twisted: Oricum nu disper pentru cateva luni de spinning cred ca stau binisor si sunt pe drumul cel bun . Mare noroc cu forumul :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 21 Iul 2008, 22:08

cateodata nu trebuie academie..de aceea multi se infesteaza cumicrobul salaului..dar dupa norocul incepatorui, eu am un prieten care al primul lui pescuit la salau (alaturi de mine si de sfaturile mele) a prins 30 de salai...peste 40cm, cel mai amre 3kg, noroc ca eu am prins mai mult decat el.... ca altfel ..stricam prietenia :D

deci , dupa norocul incepatorului, incepe academia...de cele mai multe ori.

uneori este nevoie de inspiratie..cateodata de expoerienta...de cele ami multe ori de tot...
un sfat: du-te la pescuitsalau cu un tip care are mai multa experienta decat tine, iar cand ajungi mai experimentat arata/spune si altora...

sa iasa fum din tambur! :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 21 Iul 2008, 23:13

Nu cred ca este un tipar general valabil. Poate singurele naluci constante sunt cateva voblere care la inceputul anului, in lunile reci, merg in apa mica. In restul anului, un loc, o tehnica sau o anumita naluca nu se prea constituie in axiome. Academia e buna pentru a te determina in stabilirea unor parametri clari de unde sa incepi. Daca ai multe informatii poti sa adaptezi tehnica si echipamentul in asa fel incat sa iti sporesti sansele la maxim. Adica, sa alegi adancimea, sa tii cont de momentul zilei, sa observi transparenta apei, culoarea apei, luminozitate, structura fundului, speciile de pesti prada, temperatura apei si toti ceilalti factori la care te poti gandi. Apoi, iei studiile de caz facute tot de tine sau spre norocul nostru si de multi altii si sa incerci sa gasesti o naluca ce s-ar potrivi in peisaj tuturor conditiilor mentionate mai sus. Ca sa reusesti asta deja ai nevoie de un pic mai multe cunostinte in domeniul nalucilor. Gaseti una care sa se vada, sa vibreze tare sau nu, sa fie mica sau mare, sa fie sidef sau verde, cu glitter sau nu, shad, grub worm, creature sau... ce-o fi... lestata usor sau greu, armata cu jig sau offset, carolina sau texas, s.a.m.d. Si dupa ce faci calculul asta, care este mult mai scurt decat pare, incepi sa te gandesti daca e bun solunarul, daca s-au aliniat planetele sau nu... ca pescarii. Cand si functia descrisa mai sus da rezultat zero inseamna ca salaul e fiul lui f(x) cu valori in R dar definit pe multimea vida. Atunci aplici teorema reducerii la absurd si alegi naluci tot mai extreme. Concluzia: academia e buna! Zile bune prindem toti la un moment dat, diferenta, cum spune Ovidiu: ca sa nu stricam prietenia, o poate face academia. Fir intins!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

florinm
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florinm » 22 Iul 2008, 09:26

pescuiesc pe lac in general, iar ca rezultate pot sa spun ca sunt destul de constante, asta insemnand o medie de 15, 20 salai de partida. provocarea lansata de mine nu se referea la un tipar general valabil ci la faptul ca in acest forum am gasit mai putine informatii decat in revista aventuri la pescuit. acum nu ma astept ca incepatorii sa primeasca mura in gura totul, nu ar mai fi la fel de placut sa pescuiesti fara sa experimentezi si cu toate astea pe forum se discuta numai generalitati, nimic concret....

Znd
junior
junior

Mesaj de Znd » 22 Iul 2008, 09:45

Pe unde e lacul ala unde prinzi tu atatia salai? :oops: :oops: nu de alta dar impartaseste si cu noi :) :) :) glumesc ofc,si eu tot pe lac pescuiesc si tot ce pot sa spun este ca 1 data cu caldura am cam inceput sa abordez stilul nocturn.Cand este ceva mai racoare,si pot spune ca am avut rezultate satisfacatoare,in schimb ziua cu toate ca stii cu exacitate pragul sau gropanul este destul de dificil sa il pacalesti indiferent de stil,ma refer la caldurile pe care le suportam vara,toamna si primavara dimineata chiar si ziua in amiaza mare am avut rezultate bune,dar sincer acum vara avat si biban si stiuca la popere primavara si toamna salau si mustacios :twisted: :twisted: :twisted: fir intins si multa rabdare,academie sau nu dupa parerea mea mai este vorba si de "Horoscop".
Demand The Best

micutsebastian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de micutsebastian » 22 Iul 2008, 10:12

concret! unde e balta aia cu salai?? :twisted:

mishu.daniel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mishu.daniel » 22 Iul 2008, 10:44

Eu sunt prietenul lui ovidiu care la primul pescuit a prins 30 de shalai. Mai ovidiule asta cu stricatul prieteniei n-o stiam. Ma mir cum de nu am stricat-o ca am prins primul shalau in ziua aia :D:D.
Lasand gluma la o parte sa zicem ca am furat meseria de la nenea ovidiu, meserie pe care incerc sa o aplic pe dunare la ora actuala. Oricum parerea mea e ca fiecare incepator trebuie sa exerseze pe lac, fara vant la inceput, pana stie sa faca deosebirea intre bataia de fund a apei si atacul de salau si binenteles reflexul de jumatete de secunda!

PS: unde e balta aia ?

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Iul 2008, 11:12

florinm scrie:pescuiesc pe lac in general, iar ca rezultate pot sa spun ca sunt destul de constante, asta insemnand o medie de 15, 20 salai de partida. provocarea lansata de mine nu se referea la un tipar general valabil ci la faptul ca in acest forum am gasit mai putine informatii decat in revista aventuri la pescuit. acum nu ma astept ca incepatorii sa primeasca mura in gura totul, nu ar mai fi la fel de placut sa pescuiesti fara sa experimentezi si cu toate astea pe forum se discuta numai generalitati, nimic concret....
Si te mai plangi cand ai 15,20 de salai pe partida?Pai daca ai avea un salau la 15,20 de partide,cum ar fi? :lol: Norocosule,ce sfaturi mai vrei? :lol:

florinm
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florinm » 22 Iul 2008, 14:19

nu ma plang dar sunt constient ca nu stiu f multe :( de ex poate sa-mi spuna
cineva mai multe despre floating :?: in ce priveste locatia nu e secreta e pe un lac de acumulare de pe siret

Scrie răspuns