salau ... chiar iti trebuie academie?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 22 Iul 2008, 14:28

ce lac? .... eu ma duc la Beresti...salau inca nu am prins....doar strapi pina in 1 kg .... i-am lasat sa creasca oleaca.... nici nu i-am bagat in seama :P

P.S. se braconeaza foarte tare.....sambata seara erau 2 barci cu motor....si baietii trageau la plasa intr-o veselie..iar dimineata pe canalul de fuga baietii de la statie au intins 5 setci dintr-un capat in altul. Nu exista dimineata in care sa nu vad plasari.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Iul 2008, 14:38

vezi, astia merita sa fie ridicati de jandarmi, sculele confiscate si dosare penale cu amenzi contraventionale foarte mari fiecaruia.
ai incercat sa anunti unde trebuie acest lucru?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 22 Iul 2008, 15:09

mishu.daniel scrie:Eu sunt prietenul lui ovidiu care la primul pescuit a prins 30 de shalai. Mai ovidiule asta cu stricatul prieteniei n-o stiam. Ma mir cum de nu am stricat-o ca am prins primul shalau in ziua aia :D:D.
Mishule ai aparut din neant :D ... dar bravo :wink: ...acum o sa fim urmariti mai ceva ca baselu'... (sa nu deconspiri omul din spatele ideii)

Sunt atat de secretos ca nu ti-am zis nimic de rapitori.ro, dar vad ca lacomia ta de invatatura te-a adus si pe aici.

Sigur salaul mai are o groaza de secrete, iar tu Mishule la iarna am nevoie de ajutor la dat 200 de copci in cautarea salailor.
Anul asta te bagi?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

mishu.daniel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mishu.daniel » 22 Iul 2008, 15:39

ovidiu scrie:
mishu.daniel scrie:Eu sunt prietenul lui ovidiu care la primul pescuit a prins 30 de shalai. Mai ovidiule asta cu stricatul prieteniei n-o stiam. Ma mir cum de nu am stricat-o ca am prins primul shalau in ziua aia :D:D.
Mishule ai aparut din neant :D ... dar bravo :wink: ...acum o sa fim urmariti mai ceva ca baselu'... (sa nu deconspiri omul din spatele ideii)

Sunt atat de secretos ca nu ti-am zis nimic de rapitori.ro, dar vad ca lacomia ta de invatatura te-a adus si pe aici.

Sigur salaul mai are o groaza de secrete, iar tu Mishule la iarna am nevoie de ajutor la dat 200 de copci in cautarea salailor.
Anul asta te bagi?
Eh, de fapt am ajuns pe aici dar nu din dorinta de a invata (nu zic ca stiu tot) , un coleg care tocmai a descoperit frumusetea acestui stil face ce am facut si eu acum ceva timp in urma si anume cautarea de info cu privire la acest impielitzat de peste. Ma trezesc dimineata la servici cu un mesaj lasat: "vezi ca esti vedeta .... linkul cu pricina".

Anul asta ma bag. Daca nu ai cazut tu pana acum in apa n-o sa cad nici io, ma leg de tine :)

alex_coman
junior
junior

Mesaj de alex_coman » 22 Iul 2008, 17:14

Eu folosesc cu succes voblerele alb-rosu si gri-silver pe canalul Dunare-Marea neagra pentru avat si salau. E o placere cand e apa limpede sa vezi cum se ridica pradatorul din adancuri si iti urmareste pestisorul. Din pacate la twister nu am prins inca nimic

Pana acum 8 luni nu stiam ce e ala un twister, nici vobler.

Am tot citit pe aici pe forum, am fost la arrow si mi-am luat niste jeliboane albe si verzi sub forma de pestisori si viermi cu coada lunga plus niste jiguri de 11 si 14 grame. Insa cand am fost la dunare nu am prins nimic - nici la Ghindaresti, nici la Capidava desi in dreapta mea 2 insi puneau in jig pestisor viu si prindeau bucata dupa bucata.

Eu folosesc tehnica dintelui de fierastrau la jiguit pt salau - desi repet nu am prins nimic la twister pana acum. Sper ca saptamanile urmatoare sa sparga gheata :)

Las jigul pe fund ridic apoi din varful lansetei, mulinez si las iar sa cada pe fund, iar ridic, etc

Uneori mulinez intr-una fara oprire dar destul de incet.

O sa ma laud cand prind primul meu salau la twister si o sa va zic si cum l-am capturat

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 22 Iul 2008, 20:30

alex_coman scrie:
Eu folosesc tehnica dintelui de fierastrau la jiguit pt salau - desi repet nu am prins nimic la twister pana acum. Sper ca saptamanile urmatoare sa sparga gheata :)

Las jigul pe fund ridic apoi din varful lansetei, mulinez si las iar sa cada pe fund, iar ridic, etc

Uneori mulinez intr-una fara oprire dar destul de incet.

O sa ma laud cand prind primul meu salau la twister si o sa va zic si cum l-am capturat
S-ar putea sa trebuiasca sa schimbi ceva, ori nu e salau unde pescuiesti tu, ori ai atacuri pe care nu le sesizezi, chestia asta este f frecventa, si daca nu simti, inseaman ca nu trage, corect ?

Dar daca nu stii tu ca trage? verifica mesageria privata, iar daca prinzi sa-mi zici si mie :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

empthy_cluster
veteran
veteran

Re: salau ... chiar iti trebuie academie?

Mesaj de empthy_cluster » 22 Iul 2008, 20:56

florinm scrie:sunt nou in pescuitul salaului si cu toate astea am avut rezultate in aceasta vara la un peste, recunosc destul de dificil. vreau sa lansez o provocare... academicienilor de pe acest forum. cati dintre voi sunteti dispusi sa impartasiti din tehnici :twisted:, si aici ma refer la stiluri de recuperare, la adaptarea jigurilor in functie de adancimi, la importanta vanturilor, a turbiditatii apei. asta din cauza ca mi se pare ca totusi cei care s-au inscris pe forumul asta, au facut asta din cauza ca sunt pasionati de pescuit si nu din cauza ca sunt masochisti :datz:
salut,

cam care este adancimea apei unde pescuiesti??? daca gasesti apa pana-n 2.5-3 m incearca voblerele nu-tzi pierde vremea ci jeleuri in perioada asta daca vrei sa prinzi jaloo nu strapi :wink:

rezultate foarte bune am cu minnow Deepp, RNR-uri, yo-zuri hardcore etc etc
be smart be silent be deadly.....

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Iul 2008, 23:41

florinm scrie:pescuiesc pe lac in general, iar ca rezultate pot sa spun ca sunt destul de constante, asta insemnand o medie de 15, 20 salai de partida. provocarea lansata de mine nu se referea la un tipar general valabil ci la faptul ca in acest forum am gasit mai putine informatii decat in revista aventuri la pescuit. acum nu ma astept ca incepatorii sa primeasca mura in gura totul, nu ar mai fi la fel de placut sa pescuiesti fara sa experimentezi si cu toate astea pe forum se discuta numai generalitati, nimic concret....
Se discuta generalitati pentru ca sunt practic experiente proprii. Ca sa ia cineva teoria de la cap la coada ar trebui sa scrie o carte dar a aparut deja "Odiseea pescarului digital", pe care o recomand mai ales pentru incepatori, lamureste multe aspecte. Daca ne dai un caz particular ne dam cu parerea mai usor. Zi o apa, o adnacime, suprafata, transparenta... cum ziceam in celalalt mesaj...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 23 Iul 2008, 06:04

[quote="Michael"]vezi, astia merita sa fie ridicati de jandarmi, sculele confiscate si dosare penale cu amenzi contraventionale foarte mari fiecaruia.
ai incercat sa anunti unde trebuie acest lucru?[/quote]

Cand au plus plasele eram singur pe canalul de fuga....si sincer imi era teama....daca ma vedeau cu telefonu ma fugareau oleaca....si pe urma mergeam cu teama la pescuit. Stiu ca nu e o atitudine potrivita...dar am 1m si o schioapa...si nici prea repede nu pot fugi :D.

Dar daca jandarmii ar veni in fiecare dimineata pe balta...e imposibil sa nu ii gaseasca...eu dau peste ei de fiecare data.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

florinm
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florinm » 23 Iul 2008, 15:56

pescuiesc pe adancimi intre 3 si 9 metri fiindca ma misc destul de mult pe lac, apa e destul de limpede si sunt structuri la greu. in general praguri acoperite de scoici, tot soiul de trunchiuri de copaci. ce ma intriga e ca prind salai (2, 3 kg) la silicoane mici de 5 cm, culori inchise in general. daca schimb cu silicoane mari iau linguri intr-o veselie sau si mai rau imi reteaza cozile. atacurile sunt destul de clare deci nu pot sa spun ca pestele e mofturos. nu e influentat in nici un fel de vibratia cozii, chiar m-am apucat si am "cioplit" silicoanele sa le reduc sau sa le cresc vibratia. cam astea ar fi datele problemei

Scrie răspuns