salau ... chiar iti trebuie academie?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 25 Iul 2008, 21:52

cezaro scrie:@Tristian

Ai dreptate ,pt multi incepatori si nu numai "Spinning-Odiseea pescarului digital" de Musatescu este ff buna. Este o carte care desluseste multe necunoscute.Personal dupa ce am citit-o mi-am imbunatatit performantele,te face sa intelegi multe lucruri si sa sti cum sa actionezi in diferite situatii. Nu intotdeauna merg culorile despre care auzim sau le vedem la alti pescari.O recomand cu placere. Astept si un crapar cu aceeasi initiativa ca Malin Musatescu...ce sa fac ...imi place si la crap.
Si eu recunosc ca imi place si la crap! :oops: Da' numa la aia mari :lol: Cu toata rusinea si cu tot respectul , as dori o carte scrisa de un "crapar", parca ...un pic altfet...decat... :oops: :P Acuma este chestie de gust...Ca vorba aia ...in gusturile omului...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 26 Iul 2008, 01:18

Bine a zis Empty, pentru salai mai mari voblere . Azi am fost la Dunare impreuna cu un amic ,eu am dat cu vobler el cu shad , el 3 salai aprroape de kil eu mai mari ,cel mai mare 2,5kg plus unul f.mare scapat normal , l-am lasat sa-mi ia fir si nu stiu cum da a rejectat si dus a fost ,asta in 1 ora .

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 26 Iul 2008, 09:02

In Dunare treaba sta diferit parerea mea, cel putin fata de lacuri. E diferenta mare. Optimul de mediu pentru hranire, ca sa ma exprim academic, prezinta valori complet diferite. Pe Dunare se hraneste si ziua si noaptea si pe apa mai tulbure si mai limpede s.a.m.d., e mult mai teritorial, locurile bune fiind o garantie aproape ca tin salai. Nu e problema cu oxigenul, cu temperatura apei, curentul atenueaza zgomote, acopera umbre... factori care, chiar daca ne-am digitalizat toti, chiar conteaza. Am un prieten care ma cheama pe Dunare la un loc unde a prins mereu, indiferent de anotimp, momentul zilei sau culoarea apei. Dunarea tine salau mare si mult si asta e bine. Tehnica se schimba totusi si academia-i alta pe apa statatoare, mai ales pe lacurile de acumulare. Si pescarii cu foarte multa experienta vin uneori cu rezultate zero. Uite-te si in turneul AVP ce se intampla uneori pe lacurile titrate. Si ca sa spun pana la urma ce vroiam sa spun, si eu cred ca pe ape curgatoare, la salau, merg mai bine unele voblere. Pe ape statatoare, din mai pana in octombrie-noiembrie merg mai bine silicoanele fara exceptie.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

alex_coman
junior
junior

Mesaj de alex_coman » 27 Iul 2008, 09:45

apropo de dunare, am fost ieri la Ghindaresti si am facut scurta la mana la tiwster si vreo 3 tipuri de voblere. Sarea avatul si salaul in draci pe langa noi dar nu a pus gura la niciunul din cei 4 pescari care eram insirati pe mal. Chiar are toane.

Am prins si maruntis si l-am pus in carlig la stationara si neatins a ramas pestisorul cu toate ca era viu si se zbatea in carlig!

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 27 Iul 2008, 10:36

....Deci inscrierea la Academia de Inalte Studii ale Salaului este iminenta! :wink:
Totusi. Daca umblii aproape zi de zi la fishing, exclusiv la salau, poate in 3-4 ani vei dobandi experienta necesara, ca sa poata sa zica lumea - DA, LE ARE LA SALAU! POATE. Nu e sigur.. Stiu cazuri in care omul s-a apucat de voblere de 3 ani, si nu le are nici acuma pe deplin. Pur si simplu nu s-a lipit de el treaba, asa cum vroia el....

Stima
8)
...... ><(((@> .......

Scrie răspuns