pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
alex_coman
- junior

In dupa amiaza asta am dat o fuga la periboina la salau, sa testez instructiunile date de ovidiu referitoare la modalitatea de spinning la twister.
Rezultatul? 2 salai in 2 ore, primii prinsi vreodata de mine la twister (ce am prins pana acum au fost la stationar sau vobler) unul la 600 gr al doilea la 1.1 kg:)
Multumiri inca o data lui ovidiu ca mi-a deschis ochii... si apetitul de spinning la twister si va invit sa vedeti filmuletul cu primul meu salau prins la twister, salau dedicat sau "inchinat"

bineinteles aceluiasi user ovidiu
http://www.youtube.com/watch?v=Olyo0h5CA58
PS: Am dat la jig de 12 grame si "jelibon" verde transparent (sticlos chiar) cu glitter in forma de peste
-
ovidiu
- veteran

-
Ma faci sa rosesc....

dar merci de dedicatie...
Eu in fiecare an ma bucur enorm cand prind un salau , mai ales primul...ma bucur ca la 8-9 ani cand salai de 1-2 kg imi rupeau betele de stuf...
asa ca Alex: spor la invatatura!
Pescuitul la salau este o treaba serioasa...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
todi
- veteran

-
alex coman
ala e stavilarul edighiol, mai era de mers pana la periboina.
cheers
-
Zamfi
- veteran

Nati-o franta ,ca ti-am dres-o!!
'Ai dracu cu salaii vostrii cu tot...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
alex_coman
- junior

todi scrie:alex coman
ala e stavilarul edighiol, mai era de mers pana la periboina.
cheers
Ai dreptate todi... multi constanteni ca si mine de altfel spunem ca mergem la periboina atunci cand ne ducem intre stavilarul edighiol si cel periboina... desi corect este denumit Grindul Chituc si stavilarele sus-numite

-
Chief
- veteran

-
zamfi scrie:Nati-o franta ,ca ti-am dres-o!!
'Ai dracu cu salaii vostrii cu tot...

Asta e cea mai tare remarca pe care am auzit-o demult! Foarte tare! Cred ca zamfi a spus cel mai bine cam cum sta treaba cu cei care viseaza salai de nebuni.
-
toni f
- veteran

@ alex coman
alex, in zonele de care vorbesti tu, ghindaresti si capidava, nu cred ca tii fundul cu 14 grame ... de asta banuiesc ca nu ai prins .....
in functie de firul cu care dai si de curentul din momentul respectiv, cred ca acolo tre sa dai intre 17 si 28 de grame ....
incearca ceva mister twister 10 cm chartreuse sau alb sidef, super shad 7 si 10 cm chartreuse sau perch, mister twiste 8 cm gold shiner si silver shiner, action plastics de 10 chartreuse, shadexperts jankes de 7.5 cm .
baga din prima o greutate de 28, si vezi cum se simte ... daca pare prea grea, scade treptat pana la momentul in care abia mai simti fundul apei ... aia e greutatea cea mai buna ......
-
alex_coman
- junior

merg maine sa incerc si dunarea la aceeasi tehnica a lui ovidiu dar am doar jic de 22 gr. sper sa gasesc o zona buna fara curent puternic
Cine vine maine in zona poate ne intalnim: la Ghindaresti inainte de iesirea din sat (spre topalu - venind dinspre harsova) se face un drum pietruit la dreapta care coboara mai apoi pe faleza si acolo o sa fim vreo 3
daca am succes si cu jigul de 22 gr mai trag o filmare ca a inceput sa imi placa

-
cezar oprea
- junior

@Tristian
Ai dreptate ,pt multi incepatori si nu numai "Spinning-Odiseea pescarului digital" de Musatescu este ff buna. Este o carte care desluseste multe necunoscute.Personal dupa ce am citit-o mi-am imbunatatit performantele,te face sa intelegi multe lucruri si sa sti cum sa actionezi in diferite situatii. Nu intotdeauna merg culorile despre care auzim sau le vedem la alti pescari.O recomand cu placere. Astept si un crapar cu aceeasi initiativa ca Malin Musatescu...ce sa fac ...imi place si la crap.
-
Chief
- veteran

-
cezaro scrie:@Tristian
Ai dreptate ,pt multi incepatori si nu numai "Spinning-Odiseea pescarului digital" de Musatescu este ff buna. Este o carte care desluseste multe necunoscute.Personal dupa ce am citit-o mi-am imbunatatit performantele,te face sa intelegi multe lucruri si sa sti cum sa actionezi in diferite situatii. Nu intotdeauna merg culorile despre care auzim sau le vedem la alti pescari.O recomand cu placere. Astept si un crapar cu aceeasi initiativa ca Malin Musatescu...ce sa fac ...imi place si la crap.
Banuiesc ca ai citit-o, raspunde-mi te rog la o intrebare tehnica. Editia care o am eu (poate sunt toate la fel) e urat asezata in pagina, adica in dreapta scrisul este neordonat, aliniat dinspre stanga nu "Justify" -vezi Microsoft Word- si mi s-a parut ciudat, probabil eroare de tiparire, dar pe mine m-a deranjat, am observat din prima, parca nu arata ca o carte.